Eşti aici

Cerc pastoral-misionar la Parohia Voicești

5 Noiembrie 2018 / Administrativ

Marți, 30 octombrie, la Parohia Voicești, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral - misionar Drăgășani.

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei Sfintei Liturghii, urmată de susținerea prelegerii cu tema „Sprijinul Bisericii acordat armatei române în Primul Război Mondial”, de către părintele  Marian Chivulescu.

În cuvântul său, părintele a evidențiat contribuția majoră pe care au avut-o slujitorii Bisericii Ortodoxe Române în lupta pe care țara a dus-o împotriva pericolului german, pentru menținerea în  aceeași obârșie ca neam, aceeași limbă şi aceeași credință creștină: „Prezența preoților în mijlocul trupelor române a contribuit hotărâtor la menținerea moralului ridicat al Armatei Române, după retragerea din toamna anului 1916, ca și la menținerea credinței în victorie, ceea ce a suplinit considerabil lipsa instruirii și a echipamentului de luptă corespunzător. Preoții militari au dat un ajutor important formațiunilor sanitare în îngrijirea răniților și combaterea marii epidemii de febră tifoidă din primăvara anului 1917 și au desfășurat o activitate misionară deosebită în rândul populației”, a amintit părintele Marian Chivulescu.

După prezentare, s-au purtat discuții pe marginea temei susținute. În continuare, în prezența Părintelui Ion Făurescu, Protoiereu de Drăgășani, s-au dezbătut o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activităților social-filantropice și misionar-pastorale la nivelul parohiilor.

Alte articole despre: