Eşti aici

Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea: „Sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”

9 Mai / Administrativ

Arhiepiscopia Râmnicului cinstește în mod deosebit Ocrotitorul Eparhiei și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Râmnicu-Vâlcea, în perioada 16-19 mai 2024, la Sărbătoarea Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Manifestările prilejuite de prăznuirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se vor desfășura după următorul program:

- Joi, 16 mai, la ora 16.00, se va desfășura Simpozionul Național „Pastorația bolnavilor, chemare la înnoirea vieții în Hristos”, la Sala Gherasim Arhiepiscopul din cadrul Centrului Cultural Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.

- Sâmbătă, 18 mai, la ora 16.00, va avea loc Concertul „Te slăvim, pe Tine, Părinte!”, susținut de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, la Sala Gherasim Arhiepiscopul din cadrul Centrului Cultural Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.

Tot sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 17.00, va fi săvârșită Slujba Privegherii.

-Duminică, 19 mai, va fi săvârșită Sfânta Liturghie începând cu ora 9.30, pe scena amenajată în apropierea Catedralei Arhiepiscopale.

Sărbătoarea Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica a fost introdusă în calendarul Mitropoliei Olteniei, începând cu anul 2014, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Irineu şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, rememorând prezenţa în Oltenia pentru o săptămână (28 aprilie – 5 mai 2012) a sfintelor moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic, Ocrotitorul Eparhiei Râmnicului.

Alte articole despre: