Eşti aici

Viața Eparhiei

 • Parastas pentru rromii trecuți la Domnul în timpul lagărelor, deportărilor și robie

  Rromii trecuți la Domnul în timpul lagărelor, deportărilor și robie au fost pomeniți, joi, 20 februarie, în cadrul slujbei Parastasului, săvârșită la biserica Înălțarea Domnului din cartierul Ostroveni de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  20 Februarie 2020
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Pilda fiului risipitor ne învață că oricât de păcătoși am fi, nu trebuie să deznădăjduim, ci trebuie să ne venim în fire”

  „Omul trebuie să-L caute întotdeauna pe Dumnezeu, mai ales prin pocăință, cu atât mai mult în această perioadă a Triodului, când toate cântările slujbelor, toate cuvintele din Evanghelie nu au altă menire decât de a ne apropia și mai mult de Dumnezeu și de a ne îndrepta sufletul”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 16 februarie, la Biserica „Sfântul Antim Ivireanul” din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  16 Februarie 2020
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Trebuie să devenim primitori de Dumnezeu, asemenea dreptului Simeon”

  În ziua praznicului Întâmpinării Domnului, duminică, 2 februarie, la Biserica Toți Sfinții din municipiul Râmnicu-Vâlcea a avut loc așezarea noii racle din argint cu părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina. Slujba de binecuvântare a raclei și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  6 Februarie 2020
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Avem datoria să-L mărturisim pe Hristos Mântuitorul sufletelor noastre prin modul nostru de viețuire”

  Duminică, 12 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit în biserica Parohiei Blidari din Protopopiatul Călimănești.

  12 Ianuarie 2020
 • „Sfântul Ioan Botezătorul este model de credință, smerenie și demnitate”, a spus Părintele Arhiepiscop Varsanufie la hramul parohiei Sfântul Ioan din Râmnicu-Vâlcea

  În ziua sărbătoririi Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, marți, 7 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit în biserica Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  7 Ianuarie 2020
 • „Să păstrăm haina botezului nostru curată, ca să ne apropiem de Dumnezeu și să primim înfierea”, a spus Părintele Arhiepiscop Varsanufie de praznicul Botezului Domnului

   Biserica Ortodoxă a prăznuit luni, 6 ianuarie, Sfânta şi Dumnezeiasca Arătare, sau Teofania, adică Botezul Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos în apele Iordanului. În această zi, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba Sfinţirii celei mari a apei la biserica Adormirea Maicii Domnului din cadrul Centrului Eparhial.

  6 Ianuarie 2020
 • „Fiul lui Dumnezeu S-a tăiat împrejur la trup, ca să ne aducă nouă duhovnicească tăiere împrejur”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în prima zi a noului an

  „Să încercăm să tindem către sfințenie, ca Însuși Dumnezeu, izvorul sfințeniei, să se pogoare asupra noastră!”, a fost îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împărtășit în prima zi a noului an preoților și credincioșilor de la Biserica Înălțarea Domnului și Sfântul Ierarh Spiridon din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  1 Ianuarie 2020
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „În Biserica Ortodoxă, sfințenia nu este doar un ideal, ci se arată a fi o realitate din care credinciosul se împărtășește continuu”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la slujba din noaptea trecerii în noul an, săvârșită la Biserica Adormirea Maicii Domnului  din cadrul Centrului Eparhial, a subliniat că „prin ascultarea de voia lui Dumnezeu, omul revine la ordinea dumnezeiască, dinaintea căderii în păcat. Prin ascultare, omul își însușește voia dumnezeiască și, lepădându-se de voia proprie, se face pe sine părtaș vieții dumnezeiești, dobândind ca dar Duhul Sfânt”.

  1 Ianuarie 2020
 • Slujire arhierească la Mănăstirea Cozia

  În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la biserica Sfânta Treime a Mănăstirii Cozia din Călimănești-Căciulata.

  27 Decembrie 2019
 • `„Scopul misionarului creștin din orice timp a fost și rămâne nașterea Mântuitorului Hristos în sufletele oamenilor”

      În a doua zi a praznicului Nașterii Domnului, Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul Maicii Domnului. În această zi, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la biserica parohiei Toți Sfinții din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  26 Decembrie 2019
 • Prăznuirea Nașterii Domnului la Centrul Eparhial al Râmnicului

  „Depărtarea omului de Dumnezeu prin păcat a adus omului o continuă suferință, un continuu suspin după Dumnezeu, care nu s-a stins decât prin înomenirea Fiului lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul săvârșirii Sfintei Liturghii în ziua praznicului Nașterii Domnului.

  25 Decembrie 2019
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Pilda celor poftiți la cină ne arată că fiecare dintre noi suntem chemați să dobândim Împărăția lui Dumnezeu”

  În Duminica a a XXVIII-a după Rusalii, Biserica Ortodoxă săvârșește pomenirea Sfinților Strămoși, iar pericopa evanghelică relatează Pilda celor poftiți la cină (Luca XIV, 16-24). În această zi, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi, a slujit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva din Râmnicu-Vâlcea.

  15 Decembrie 2019

Pagini