Eşti aici

Viața Eparhiei

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Sfânta Cuvioasă Parascheva a trăit în priveghere și postire desăvârșită”

  Sâmbătă, 14 octombrie, preoții și credincioșii din comuna Mălaia și de pe Valea Lotrului au trăit momente de aleasă bucurie duhovnicească, prilejuite de prezența și slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  14 Octombrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii Boia

  Hramul Mănăstirii Boia, Acoperământul Maicii Domnului, a fost sărbătorit duminică, 1 octombrie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, și a binecuvântat desfășurarea pelerinajului cu moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul la această mănăstire.

  1 Octombrie 2017
 • Prăznuirea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în mănăstirea ce i-a fost închinată în Râmnicu-Vâlcea

  Mulțime de preoți,  credincioși și pelerini, au participat astăzi, 27 septembrie, la sărbătorirea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în mănăstirea zidită spre cinstirea sa în orașul pe care l-a păstorit între anii 1705-1708.

  27 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: „Patriarhul Justinian i-a cinstit pe sfinții români și a arătat dragoste față de credincioși prin lucrarea socială pe care a desfășurat-o”

  Duminică, 24 septembrie, credincioșii din orașul Băbeni au trăit momente de bucurie duhovnicească prilejuite de prezența și slujirea Înaltpreafințitului Părinte Arhiepiscop  Varsanufie. 

  25 Septembrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „odată cu sfinţirea locașului închinat lui Dumnezeu, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre”

  Duminică, 17 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii  Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil  din Parohia Rusănești, Protopopiatul Drăgășani.

  17 Septembrie 2017
 • Hramul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca”

  Joi, 14 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a binecuvântat lucrările realizate la noua mănăstire „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca”, din localitatea Budești, și a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  15 Septembrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „Trebuie să o cinstim pe Maica Domnului pentru că ea L-a înveşnicit pe Dumnezeu printre noi, devenind chivot sfânt din care S-a născut Dumnezeu”

  La praznicul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Ostrov, cu prilejul sărbătorii hramului. Alături de Înaltpreasfinția Sa a fost prezent un ales sobor de preoți și diaconi.

  8 Septembrie 2017
 • Așezarea bustului Patriarhului Justinian Marina în Băbeni, localitatea pe care a păstorit-o în primii ani de slujire preoțească

  Sâmbătă, 2 septembrie 2017, în Parcul Central al orașului Băbeni, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în prezența autorităților locale, a preoților din localitate și a locuitorilor orașului, a participat la ceremonia prilejuită de așezarea bustului Patriarhului Justinian Marina, cel care și-a început activitatea pastorală în mica urbe vâlceană. 

  6 Septembrie 2017
 • Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la prăznuirea ocrotitorilor Sfintei Mănăstiri Stânișoara

  În duminica a XIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit alături de un impresionant sobor de preoți și diaconi, la Mănăstirea Stânișoara, mănăstire care și-a prăznuit ocrotitorii, Sfinții Cuvioși Neofit și Meletie, cinstiți în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române în fiecare an la data de 3 septembrie.

  3 Septembrie 2017
 • Prăznuirea Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

  Duminică, 3 septembrie 2017, în ziua prăznuirii Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie, Mănăstirea Stânișoara se va îmbrăca în haine de sărbătoare. 

  1 Septembrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit biserica Parohiei Mărgineni

  Duminică, 27 august, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii  Sfântul Mare Mucenic Gheorghe  de la Parohia Mărgineni, Protopopiatul Drăgășani.

  27 August 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală

  Duminică, 20 august, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  20 August 2017

Pagini