Eşti aici

Viața Eparhiei

 • Chiriarhul Râmnicului: Să avem îndrăzneală multă către Maica lui Dumnezeu atunci când ne rugăm ei

  La Praznicul Bunei-Vestiri,  Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din Râmnicu-Vâlcea, cu prilejul hramului sfântului lăcaş.

  25 Martie 2017
 • Sfânta Liturghie în sobor de ierarhi la Mănăstirea Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Ioan Rusul - Mălaia

  În Duminica a treia din Post, închinată Sfintei Cruci, la Mănăstirea Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Ioan Rusul - Mălaia, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de ierarhi din care au făcut parte Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox al Spaniei şi Portugaliei, şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. 

  19 Martie 2017
 • Sfânta Liturghie în sobor de ierarhi la Mănăstirea Arnota

  În Duminica a doua din Post, închinată Sfântului Ierarh Grigorie Palama, la Mănăstirea Arnota, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. 

  12 Martie 2017
 • Pomenirea deținuților anticomuniști la Parohia Sfântul Gheorghe-Nord

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, astăzi, 9 martie, și la Parohia Sfântul Gheorghe-Nord s-a săvârșit Slujba de Pomenire pentru cei care au pătimit în timpul regimului comunist ateu, apărând credința în Dumnezeu și demnitatea poporului român, Deținuții Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.

  9 Martie 2017
 • Comemorarea deținuților anticomuniști din perioada 1944-1989

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 9 martie, la Biserica Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea au fost comemorați deținuții anticomuniști din perioada 1944-1989.

  9 Martie 2017
 • Arhiepiscopul Râmnicului: Icoana Maicii Domnului „Axion Estin” devine ocrotitoarea mănăstirilor din Muntele Cozia

  În Duminica Ortodoxiei, 5  martie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara unde a fost purtată în procesiune și așezată spre închinare o copie a Icoanei Maicii Domnului „Axion Estin” de la Mănăstirea Protaton din Sfântul Munte Athos, icoană care a fost sfințită de către starețul mănăstirii, protosul Sfântului Munte, și de viețuitorii acestei mănăstiri.

  5 Martie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a săvârșit slujba Canonului Mare la Catedrala Arhiepiscopală

  În prima zi a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba Canonului Mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  27 Februarie 2017
 • Programul slujirii ierarhilor la Slujba Canonului Mare

  Luni, 27 februarie,

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va sluji la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”.
  Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, va sluji la paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Ierarh Nicolae”.

  Marți, 28 februarie,

  27 Februarie 2017
 • Vecernia „Iertării” la Catedrala Arhiepiscopală

  Duminică, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  26 Februarie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: Postul trebuie să fie unul duhovnicesc, un post al faptelor, un post al simțurilor

  Duminică, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  26 Februarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia ne arată cât de iubiți sunt drepții înaintea lui Dumnezeu

  Duminică, 19 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  19 Februarie 2017
 • Cercul pastoral-misionar Băbeni s-a întrunit la Parohia Mănăstireni

  Luni, 13 februarie 2017, în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, la Parohia Mănăstireni, din comuna Frâncești, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”. 

  14 Februarie 2017

Pagini