Eşti aici

Viața Eparhiei

 • Programul slujirii ierarhilor la Slujba Canonului Mare

  Luni, 27 februarie,

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va sluji la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”.
  Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, va sluji la paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Ierarh Nicolae”.

  Marți, 28 februarie,

  27 Februarie 2017
 • Vecernia „Iertării” la Catedrala Arhiepiscopală

  Duminică, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  26 Februarie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: Postul trebuie să fie unul duhovnicesc, un post al faptelor, un post al simțurilor

  Duminică, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  26 Februarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia ne arată cât de iubiți sunt drepții înaintea lui Dumnezeu

  Duminică, 19 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  19 Februarie 2017
 • Cercul pastoral-misionar Băbeni s-a întrunit la Parohia Mănăstireni

  Luni, 13 februarie 2017, în Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, la Parohia Mănăstireni, din comuna Frâncești, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”. 

  14 Februarie 2017
 • În anul 2016 Biserica Ortodoxă Română a cheltuit în scop filantropic 95.841.602 lei

  Biserica Ortodoxă Română continuă eforturile ei concrete de diminuare a sărăciei şi de ajutorare a persoanelor defavorizate din societatea românească, desfăşurând în acest sens proiecte şi activităţi cu caracter social şi filantropic. 

  10 Februarie 2017
 • Procesiune cu moaștele Sfântului Mucenic Haralambie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea

  Sărbătoarea Sfântului Mucenic Haralambie, prăznuit în Biserica Ortodoxă la 10 februarie, a început în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” cu săvârșirea slujbei de priveghere în seara zilei de joi, 9 februarie.

  10 Februarie 2017
 • Cercul pastoral misionar Ocnele Mari s-a întrunit la Parohia Trăistari

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 9 februarie 2017, la Parohia Trăistari din Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, a avut loc prima întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea. 

  9 Februarie 2017
 • Priveghere și procesiune cu moaștele Sfântului Teodor Stratilat

  Biserica Ortodoxă îl prăznuiește la data de 8 februarie pe Sfântul Teodor Stratilat.

  8 Februarie 2017
 • Lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud

  Luni, 6 februarie, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena,  din cartierul Ostroveni, au avut loc lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud.

  6 Februarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia aceasta ne arată puterea rugăciunii stăruitoare și puterea rugăciunii mamei pentru copilul ei

  Duminică, 29 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  29 Ianuarie 2017
 • Slujbă de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia

  Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân, ctitorul Mănăstirii Cozia. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți părinții stareți ai mănăstirilor vâlcene, mai mulți preoți și diaconi, precum şi oficialităţi locale şi personalităţi culturale, istorici de marcă şi numeroşi credincioşi.

  28 Ianuarie 2017

Pagini