Eşti aici

Viața Eparhiei

 • IPS Varsanufie: Viața Sfântului Ioan Botezătorul ne întărește să iubim dreptatea

  Sâmbătă, 24 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

  24 Iunie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a sfinţit biserica Parohiei Valea Cheii

  Duminică, 18 iunie 2017, credincioșii din localitatea Valea Cheii, județul Vâlcea, au trăit momente de aleasă sărbătoare, prilejuite de sfințirea bisericii parohiale. 

  18 Iunie 2017
 • Slujba de înmormântare a arhimandritului Chesarie Gheorghescu

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit sâmbătă, 17 iunie 2017,  Slujba înmormântării Părintelui arhimandrit Chesarie Gheorghescu.

  17 Iunie 2017
 • În Duminica Tuturor Sfinților, Chiriarhul Râmnicului a așezat racla cu părticelele din moaștele Sfântului Teodosie de la Brazi în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Drăgășani

  În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Adormirea Maicii Domnului  din Drăgășani, unde a așezat și racla cu moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, ocrotitorul municipiului.

  11 Iunie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală la sărbătorirea a trei ani de la întronizare

  Arhiepiscopia Râmnicului s-a aflat în sărbătoare în data de 8 iunie, la împlinirea a trei ani de la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie în demnitatea de Arhiepiscop al Râmnicului. 

  8 Iunie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „Mărturisirea Sfintei Treimi am primit-o ca adeverire de la Însuși Fiul lui Dumnezeu, de la proorocii Vechiului Testament, de la Sfinții Apostoli și de la Părinții participanți la sinoadele ecumenice”

  Praznicul Sfintei Treimi a fost așezat, drept mărturie a credinței statornice a poporului român, ca sărbătoare a hramului pentru numeroase ctitorii voievodale, schituri și biserici de enorie din Arhiepiscopia Râmnicului, printre care și al Mănăstirii Cozia.

  5 Iunie 2017
 • Praznicul Rusaliilor la Catedrala Arhiepiscopală

  La Praznicul Pogorârii Sfântului Duh, duminică, 4 iunie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 

  4 Iunie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: „Suntem datori să păstrăm credința noastră și s-o mărturisim așa cum am primit-o prin învățătura episcopilor și a preoților”

  Duminică, 28 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia  Capu Dealului  din municipiul Drăgășani, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  29 Mai 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a sfințit Monumentul Eroilor de la Slătioara

  În ziua Praznicului Înălțării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Monumentului Eroilor din comuna Slătioara. 

  25 Mai 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „Prin Înălțarea la cer, Mântuitorul Hristos ne-a lăsat nădejdea mântuirii fiecăruia dintre noi”

  La Praznicul  Înălţării Domnului Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae și slujba de pomenire a eroilor neamului românesc la Cimitirul „Cetăţuia” din Râmnicu-Vâlcea.

  25 Mai 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a slujit la hramul Mănăstirii Hurezi

  La sărbătoarea hramului Mănăstirii Hurezi, așezată sub ocrotirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi.

  22 Mai 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: „Pericopa evanghelică ne învață că trebuie să avem îndelungă răbdare și nădejde în Dumnezeu”

  Duminică, 7 mai, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  7 Mai 2017

Pagini