Eşti aici

Viața Eparhiei

 • Coliturghisire arhierească la Mănăstirea Hurezi cu prilejul prăznuirii Sfinților Martiri Brâncoveni

  La Mănăstirea Hurezi, miercuri, 16 august,  slujitori ai sfintelor altare, viețuitori ai mănăstirilor și numeroși pelerini au venit să-i cinstească pe Sfinții Martiri Brâncoveni, participând la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de arhierei.

  16 August 2017
 • IPS Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu PS Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, la Mănăstirea Cozia

  Duminică, 13 august, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cozia împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, fiind înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.

  14 August 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a sfințit biserica de lemn „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Perișani

  Duminică, 23 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii  „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Mlăceni, comuna Perișani, Protopopiatul Călimănești.

  23 Iulie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a sfințit biserica Parohiei Văleni-Zătreni

  Duminică, 16 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil de la Parohia Văleni-Zătreni, Protopopiatul Horezu.

  16 Iulie 2017
 • Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița” la Catedrala Arhiepiscopală

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit în Catedrala Arhiepiscopală Slujba de Priveghere de toată noaptea, după rânduiala Sfântului Munte la sărbătoarea Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromița”.

  12 Iulie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: omul plin de patimi locuiește în mormântul egoismului său

  Duminică, 9 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii  Adormirea Maicii Domnului  din Parohia Dozești, Protopopiatul Drăgășani.

  9 Iulie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: alături de pregătirea și abilitățile noastre avem nevoie de ocrotirea lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și a sfinților

  Sâmbătă, 8 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a așezat o copie a icoanei Maicii Domnului Kazanskaia în biserica Mănăstirii Sfântul Ioan Iacob – Țara Loviștei, din comuna Racovița.

  8 Iulie 2017
 • Sărbătoarea „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Surpatele”

  Începând cu anul 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a rânduit ca în prima duminică a lunii iulie să fie prăznuită Cinstirea Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Surpatele

  2 Iulie 2017
 • IPS Varsanufie: Viața Sfântului Ioan Botezătorul ne întărește să iubim dreptatea

  Sâmbătă, 24 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

  24 Iunie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a sfinţit biserica Parohiei Valea Cheii

  Duminică, 18 iunie 2017, credincioșii din localitatea Valea Cheii, județul Vâlcea, au trăit momente de aleasă sărbătoare, prilejuite de sfințirea bisericii parohiale. 

  18 Iunie 2017
 • Slujba de înmormântare a arhimandritului Chesarie Gheorghescu

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit sâmbătă, 17 iunie 2017,  Slujba înmormântării Părintelui arhimandrit Chesarie Gheorghescu.

  17 Iunie 2017
 • În Duminica Tuturor Sfinților, Chiriarhul Râmnicului a așezat racla cu părticelele din moaștele Sfântului Teodosie de la Brazi în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Drăgășani

  În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Adormirea Maicii Domnului  din Drăgășani, unde a așezat și racla cu moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, ocrotitorul municipiului.

  11 Iunie 2017

Pagini