Eşti aici

Obiective turistice vâlcene

În Județul Vâlcea se găsesc unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din România. Câteva dintre acestea sunt prezentate aici:

Turnul clopotniță / The Bell Tower / Le clocher / Der Glockenturm

Turnul clopotniță a fost construit în anul 1678 de Episcopul Ştefan și a fost reparat, pentru întâia oară, în 1742, de Episcopul Climent.

Fântâna Episcopului Filaret / The Fountain of the Filaret Bishop / La fontaine de l'évêque Filaret / Der Brunnen des Bischofs Filaret

Fântâna Episcopului Filaret, aflată în fața Catedralei Arhiepiscopale, este în mod sigur una dintre cele mai frumoase fântâni de piatră din secolul al XVIII-lea.

Masivul Cozia - Vâlcea

Masivul Cozia

Masivul Cozia se întinde pe o suprafață de 77 km². Are relieful, fauna și flora deosebit de diversificate. Înconjurat de vetre monahale, oferă numeroase trasee montane.

Lacul Mălaia - Vâlcea

Mălaia

Stațiunea agroturistică Mălaia se afla situată de-a lungul râului Lotru, în zona montană nordică a județului Vâlcea, înconjurată de Munții Lotrului și ai Căpățânii.

Ceramica de Horezu - Vâlcea

Ceramica de Horezu

Ceramica de Horezu este un tip de ceramică românească specific orașului Horezu. 

Salina Ocnele Mari - Valcea

Salina Ocnele Mari

Salina din Ocnele Mari este una dintre cele mai vechi mine de sare din țara noastră. Se întinde pe o suprafață de cinci hectare.

Transalpina - Vâlcea

Transalpina

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România, cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atingând altitudinea maxima de 2145 metri, în Pasul Urdele.

Defileul Oltului - Vâlcea

Defileul Oltului

Defileul Oltului e cel mai lung defileu din țară. Parcurge 47 km prin munți. Pe valea Oltului trecea unul dintre cele mai importante drumuri antice din Dacia.

Lacul Vidra - Vâlcea

Lacul Vidra

Lacul Vidra este un lac artificial de acumulare. Aflat la altitudinea de 1289 m, lacul alimentează cu apă Hidrocentrala Ciunget.

Valea Lotrului - Vâlcea

Valea Lotrului

Pe valea Lotrului șerpuiește unul dintre cele mai pitorești drumuri turistice din județul Vâlcea. Râul Lotru are o lungime de 77 km. Valea Lotrului străbate zone agroturistice, trei lacuri, cascade și stațiuni montane.

Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni - Vâlcea

Muzeul Satului Bujoreni

Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber aflat pe valea Oltului, în comuna Bujoreni. Înființat în 1969 și deschis publicului în 1974, muzeul se întinde astăzi pe o suprafață de 8 hectare. Cu cele aproape 80 de construcții arhitecturale originale și cele peste 12.000 de piese muzeistice ale sale, muzeul reconstituie perfect imaginea funcțională a unei așezări rurale tradiționale, cu toate instituțiile sale social-culturale.