Eşti aici

Deschiderea Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”

4 Iulie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, sâmbătă, 1 iulie a avut loc deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”  la Parohia Valea Bisericii din Orlești.

Printr-un efort comun, în Protoieria Drăgășani și-au dat acordul în cadrul unui Protocol de Colaborare 14 instituții - două parohii, șase școli, trei ONG-uri și trei primării - pentru a susține și organiza un proiect educațional-cultural pentru copii și tineri, pe perioada lunii iulie 2017, în cadrul căruia au loc foarte multe activități, de tip „atelier de lucru”.

 

Într-un cadru festiv, la Căminul Cultural din localitatea Orlești a avut loc prima activitate a acestei noi ediții a Școlii de Vară. În prezența a 300 de copii, tineri, părinți, cadre didactice și liceeni voluntari în proiect, oameni de cultură și din presa județeană, preoți, credincioși și reprezentanți ai autorităților locale s-a săvârșit slujba de Te-Deum și rugăciunile de binecuvântare pentru tineri, săvârșite de părintele Protoiereu Mihai Cârțan și de preoții Sîia Luca-Georgian, Alexandru Dragoș, Mihai Sorin, Mălinaș Iulius și Tudosie Romeo. După momentele de prezentare și alocuțiunile voluntarilor îndrumători, a avut loc un spectacol de teatru din opera lui I.L.Caragiale, prezentat de trupa „Constantin Popian” a Arhiepiscopiei Râmnicului și trupa „Leira” de la Școala Populară de Arte din Râmnicu-Vâlcea, sub coordonarea doamnei director, Doina Migleczi. Apoi, copiii participanți au primit materialele de lucru pentru toată perioada următoare, fiind foarte nerăbdători să se reîntâlnească la atelierele programului anunțat.

„Declarăm deschisă această ediție a Școlii de Vară Sfântul Evanghelist Luca, având încredințarea că fiecare copil este un izvor de viață, ce merită a fi ocrotit și încurajat să ude terenul duhovnicesc, spre rodirea semințelor sădite în cadrul acestui deosebit proiect de vacanță cu valențe moral-creștine și spre culegerea roadelor sufletești, întru bucuria parinților voștri și slava lui Dumnezeu, Dătătorul tuturor bunătăților”‚ a conchis părintele Georgian-Luca Sîia, unul dintre coordonatorii activităților Școlii de Vară.

Alte articole despre: