Eşti aici

Știri

 • „Calea mântuirii este calea smereniei, iar smerenia este cel mai scurt drum al mântuirii”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

  „Peste toate păcatele sale, omul poate călca prin pocăința cea tainic lucrătoare, întocmai cum vameșul a spălat întinăciunea vieții lui, prin smerita rugăciune și pocăință: „Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului!”, întorcându-se astfel „mai îndreptat la casa sa” decât fariseul care se lăuda cu lipsa păcatelor și cu niște fapte lipsite de dragoste”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, duminică, 25 februarie.

  25 Februarie 2024 / Viața Eparhiei
 • Slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie

  În contextul împlinirii a 168 de ani de la votarea „Legiuirii pentru emanciparea tuturor țiganilor din Principatul Țării Românești” (20 februarie 1856), la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu-Vâlcea, a fost săvârșită luni, 19 februarie, o slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie.

  20 Februarie 2024 / Social
 • Parteneriat educațional Biserică-Școală în Parohia Mihăești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Mihăești II, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, în urma parteneriatului dintre Grădinița MIhăești și Biserica „Sfântul Nicoale”, a implementat proiectul educațional „Un stop de credință”.

  19 Februarie 2024 / Învățământ
 • Activități catehetice la Parohia Călimănești II

  În Duminica a XVII-a după Rusalii, numită și Duminica Femeii Cananeence, membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au desfășurat o serie de activități catehetice, având ca temă principală: simbolismul salutului creștin „Doamne ajută!”.

  19 Februarie 2024 / Învățământ
 • „Rugăciunii stăruitoare a cananeencei i se alăturau o smerenie profundă și o credință puternică”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la Mănăstirea Cozia

  „Puterea credinței și a dragostei mamei a devenit măsura vindecării fiicei care fusese chinuită de demon. Rugăciunii stăruitoare a cananeencei i se alăturau o smerenie profundă și o credință puternică, pe care, de altfel, Mântuitorul Hristos a reliefat-o în fața tuturor: «O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti! Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela»”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 18 februarie, la Mănăstirea Cozia, unde a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie de Glavinitsa, Episcopul Vicar al Mitropoliei de Ruse din Biserica Ortodoxă a Bulgariei.

  18 Februarie 2024 / Viața Eparhiei
 • „Ścola si laçi - Școala este bună”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Departamentul de misiune pentru rromi, a organizat, în data de 15 februarie, o întâlnire cu elevii rromi de la Grădinița și Școala Primară Sînbotin, pentru a marca „Ziua lecturii”.

  16 Februarie 2024 / Învățământ
 • Sprijin pentru o familie căreia i-a ars o parte din casă în urma unui incendiu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului, în colaborare cu Parohia Racovița, din Protoieria Călimănești, a acordat produse sanitare pentru baie (lavoar ceramic, cadă, gresie, faianță), ciment, scândură și OSB exterior, pentru o familie greu încercată, a cărei casă a fost distrusă în urma unui incendiu.

  13 Februarie 2024 / Social
 • „Cartea cu povești românești” - spectacol de teatru cu păpuşi la Parohiile Valea Cheii și Chiciora

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 11 februarie 2024, copiii și tinerii din Parohiile Valea Cheii și Chiciora, au avut bucuria de a viziona gratuit un spectacol de teatru de păpuși, desfășurat în cadrul Centrului educațional „Sfinții Ierarhi Luca și Nectarie”.

  13 Februarie 2024 / Învățământ
 • Proiecția filmului „Unde ești, Adame?"

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat proiecția filmului „Unde esti, Adame?", un documentar despre viețuitorii Mănăstirii Dochiariu din Muntele Athos.

  13 Februarie 2024 / Social
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Talanții sunt darurile lui Dumnezeu încredințate spre sporirea duhovnicească”

  „Dumnezeu împărtășește fiecărei persoane daruri alese, ce devin roditoare prin credinţă, bunătate, milă, dragoste, blândeţe, smerenie şi ascultare, însă, mai presus de toate, oferă fiecărui creștin harul dumnezeiesc care îi oferă posibilitatea de dobândire a sfinţeniei şi de fructificare integrală a darurilor Duhului Sfânt. Pe măsură ce omul își deschide sufletul pentru primirea darurilor Duhului Sfânt, constată sporirea acestora într-un mod care nu mai poate fi cuantificabil”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, duminică, 11 februarie, în cuvântul de învățătură împărtășit preoților și credinciolilor care au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Chiriarhul Râmnicului la Parohia Voineasa din Protoieria Călimănești.

  11 Februarie 2024 / Viața Eparhiei
 • Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Mondială a Bolnavului

  11 februarie – grija față de cei bolnavi, datorie socială și responsabilitate creştină

  9 Februarie 2024 / Comunicate de Presă
 • Posturi clericale vacante

  În şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a hotărât vacantarea următoarelor posturi clericale:

  6 Februarie 2024 / Administrativ

Pagini