Eşti aici

Știri

 • Proiectul ,,Mărțișorul bucuriei"

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Câinenii Mari, din Protoieria Călimănești, în colaborare cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, a implementat proiectul ,,Mărțișorul bucuriei", unde doamnele vârstnice și singure aflate în evidența parohiei, au primit din partea copiilor din comunitate, mărțișoare confecționate chiar de ei cu mult drag.

  1 Martie 2024 / Social
 • Enoriașii Parohiei Ionești II, pelerini în Arhiepiscopia Bucureștilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, un grup de 55 de enoriași, ai Parohiei Ionești II, împreună cu părintele paroh Constantin Diaconu, au vizitat mai multe lăcașurile de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor.

  1 Martie 2024 / Social
 • Atelier de confecționat mărțișoare la Parohia Călimănești II

  Membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au participat la un atelier de confecționat mărțișoare, ce au fost dăruite ulterior mamelor și bunicilor.

  1 Martie 2024 / Învățământ
 • Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

  ARHIEPISCOPIA RÂMNICULUI reprezentată prin DUMITRAŞCU SILVIU MARIAN cu domiciliul în municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Matei Basarab, nr. 23, judeţul Vâlcea anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: "CONSTRUIRE CENTRALĂ FOTOVOLTAICĂ (PROSUMATOR)", propus a se realiza în municipiul Râmnicu Vâlcea, str.Ion Creangă, nr. 33, judeţul Vâlcea.

  27 Februarie 2024 / Comunicate de Presă
 • Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

  ARHIEPISCOPIA RÂMNICULUI, reprezentată prin DUMITRAŞCU SILVIU MARIAN, cu domiciliul în municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Matei Basarab, nr. 23, judeţul Vâlcea anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „CONSTRUIRE CENTRALĂ FOTOVOLTAICĂ (PROSUMATOR)", propus a se realiza în municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Arhiepiscopiei, nr. 1, judeţul Vâlcea.

  27 Februarie 2024 / Comunicate de Presă
 • „Dăruiește celor de lângă tine!" – activitate social-filantropică la Parohia Berești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Berești în colaborare cu Sectorul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, a implementat, în data de 25 februarie 2024, proiectul de întrajutorare a unor familii cu o situație socială dificilă, intitulat „Dăruiește celor de lângă tine!".

  27 Februarie 2024 / Social
 • „Calea mântuirii este calea smereniei, iar smerenia este cel mai scurt drum al mântuirii”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

  „Peste toate păcatele sale, omul poate călca prin pocăința cea tainic lucrătoare, întocmai cum vameșul a spălat întinăciunea vieții lui, prin smerita rugăciune și pocăință: „Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului!”, întorcându-se astfel „mai îndreptat la casa sa” decât fariseul care se lăuda cu lipsa păcatelor și cu niște fapte lipsite de dragoste”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, duminică, 25 februarie.

  25 Februarie 2024 / Viața Eparhiei
 • Slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie

  În contextul împlinirii a 168 de ani de la votarea „Legiuirii pentru emanciparea tuturor țiganilor din Principatul Țării Românești” (20 februarie 1856), la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu-Vâlcea, a fost săvârșită luni, 19 februarie, o slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie.

  20 Februarie 2024 / Social
 • Parteneriat educațional Biserică-Școală în Parohia Mihăești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Mihăești II, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, în urma parteneriatului dintre Grădinița MIhăești și Biserica „Sfântul Nicoale”, a implementat proiectul educațional „Un stop de credință”.

  19 Februarie 2024 / Învățământ
 • Activități catehetice la Parohia Călimănești II

  În Duminica a XVII-a după Rusalii, numită și Duminica Femeii Cananeence, membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au desfășurat o serie de activități catehetice, având ca temă principală: simbolismul salutului creștin „Doamne ajută!”.

  19 Februarie 2024 / Învățământ
 • „Rugăciunii stăruitoare a cananeencei i se alăturau o smerenie profundă și o credință puternică”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la Mănăstirea Cozia

  „Puterea credinței și a dragostei mamei a devenit măsura vindecării fiicei care fusese chinuită de demon. Rugăciunii stăruitoare a cananeencei i se alăturau o smerenie profundă și o credință puternică, pe care, de altfel, Mântuitorul Hristos a reliefat-o în fața tuturor: «O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti! Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela»”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 18 februarie, la Mănăstirea Cozia, unde a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie de Glavinitsa, Episcopul Vicar al Mitropoliei de Ruse din Biserica Ortodoxă a Bulgariei.

  18 Februarie 2024 / Viața Eparhiei
 • „Ścola si laçi - Școala este bună”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Departamentul de misiune pentru rromi, a organizat, în data de 15 februarie, o întâlnire cu elevii rromi de la Grădinița și Școala Primară Sînbotin, pentru a marca „Ziua lecturii”.

  16 Februarie 2024 / Învățământ

Pagini