Eşti aici

Știri

 • Pelerinajul de Florii

  Sâmbătă, 8 aprilie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează Pelerinajul de Florii.

  30 Martie 2023 / Comunicate de Presă
 • Misiune și dăruire la Capela „Sfânta Filofteia” din cadrul Spitalului Județean Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, marț,i 29 martie, preoții Capelei „Sfânta Filofteia” din cadrul Spitalului Județean Vâlcea au organizat o frumoasă activitate, împreună cu un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 5 din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, coordonați de doamna profesoară Avram Adelina, care au participat la o discuție de suflet, despre însemnătatea postului și semnificația sărbătorii Învierii Domnului în viața creștinului. Cu acest prilej, fiecare participant a primit o carte de rugăciuni și o iconiță cu Sfânta Filofteia, ocrotitoarea Capele din cadrul Spitalului.

  30 Martie 2023 / Social
 • Activități dedicate Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Parohia Câinenii Mari, Protoieria Călimănești, în colaborare cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, a organizat activitatea socio-educativă numită Micii patiseri,  unde persoane vârstnice din comunitate au învățat copiii, elevi ai Școlii Gimnaziale Gen. David Praporgescu din Câinenii Mari, să prepare gogoși de post.

  30 Martie 2023 / Social
 • Posturi clericale vacante

  În urma ședinței Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a hotărât scoaterea la concurs a următoarelor posturi clericale:

  29 Martie 2023 / Administrativ
 • „Putem urca pe scara virtuților pentru că Dumnezeu a coborât mai întâi la noi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în Duminica Sfântului Ioan Scărarul

  „Popasul duhovnicesc al urcușului nostru spre Înviere ne încredințează că Fiul lui Dumnezeu, devenit om, frate al nostru, simte toate durerile și necazurile noastre. El nu rămâne departe de cel pe care-l iubește, ci vine în condiția lui, pentru a-i da putere și a-l ridica la o nouă viață. Putem urca pe scara virtuților pentru că Dumnezeu a coborât mai întâi la noi”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 26 martie, la Mănăstirea Sfântul Ioan Iacob.

  26 Martie 2023 / Viața Eparhiei
 • Activități catehetice de sărbătoarea Bunei Vestiri, la Parohia Brezoi I

    În ziua de 25 martie, cu ocazia Praznicului Bunei Vestiri, copiii din grupul catehetic„Sfântul Nectarie” ai Parohiei Brezoi I,după terminarea Sfintei Liturghii, au cântat pricesne închinate Maicii Domnului.

  26 Martie 2023 / Învățământ
 • Sfințirea Centrului de consiliere și sprijin „ Sfântul Grigorie Decapolitul”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit sâmbătă, 25 martie, slujba de sfințire a Centrului de consiliere și sprijin „Sfântul Grigorie Decapolitul” din satul Bistrița a comunei Costești.

  25 Martie 2023 / Social
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Maica Domnului a fost aleasă spre a fi templu al Cuvântului lui Dumnezeu”

  „Buna Vestire o găseşte pe Maica Domnului ca pe o mireasă a lui Dumnezeu, curată, fără prihană, înveșmântată în darurile duhovnicești ce izvorau din rugăciunea neîntreruptă şi supunerea faţă de Dumnezeu, încă din perioada şederii ei la Templul din Ierusalim, fiind gata de primirea spre zămislire şi naştere a Fiului lui Dumnezeu”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la hramul Paraclisului Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu-Vâlcea. 

  25 Martie 2023 / Viața Eparhiei
 • Marșul pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”

  Marșul pentru viață  a fost organizat la Râmnicu-Vâlcea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, prin implicarea sectoarelor Învățământ și Social din cadrul administrației eparhiale, a Protoieriei Râmnicu-Vâlcea și a Centrului de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”, a Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” și a mai multor asociații care au sprijinit acest eveniment.

  25 Martie 2023 / Social
 • 157 de copii au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Religie

  Sâmbătă, 18 martie, Seminarul Teologic „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea a fost gazda etapei județene a Olimpiadei de Religie, la care au participat 157 de elevi din clasele V-XII de pe tot cuprinsul Eparhiei Râmnicului.

  19 Martie 2023 / Învățământ
 • Crucea Domnului – atelier de pictură la Parohia Călimănești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Călimănești II, a avut loc un atelier de creație, în săptămâna premergătoare Duminicii Sfintei Cruci, intitulat „Crucea Domnului – ușa mântuirii noastre”.

  17 Martie 2023 / Social
 • Rugăciune, jocuri și culoare în pridvorul Bisericii

  În cadrul Parohiei Valea Cheii, se desfășoară în mod regulat activități educaționale, ce au ca scop stimularea creativității copiilor din comunitate.

  17 Martie 2023 / Social

Pagini