Eşti aici

Știri

 • „Vistieria darurilor”, eveniment cultural închinat Ocrotitorului Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea

  Miercuri, 27 septembrie, Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a găzduit evenimentul cultural „Vistieria darurilor”.

  27 Septembrie 2023 / Cultural
 • Sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea

  7 ierarhi au slujit la sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. Alături de cei români au fost ierarhi din Georgia, Bulgaria și Siria.

  27 Septembrie 2023 / Viața Eparhiei
 • Veșmânt de har pentru biserica nouă a Mănăstirii Ostrov

  În ziua prăznuirii Sfântului Voievod Neagoe Basarab, marți, 26 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de târnosire a noii biserici a Mănăstirii Ostrov, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Theodor, Mitropolit de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti, Patriarhia Georgiei și de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei.

  Noul lăcaș de cult are hramurile Cinstirea Icoanei Maicii Domnului – Îndrumătoarea, Sfântul Voievod Neagoe Basarab și Sfânta Cuvioasă Platonida, și a fost ridicat întrucât bisericuța veche a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii care veneau să participe la sfintele slujbe și să se roage înaintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Hodighitria (”Îndrumătoarea”). La inițiativa și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, s-a început zidirea acestei noi biserici, piatra de temelie fiind pusă la 6 iunie 2018.

  Biserica nouă a fost ridicată după planul realizat de domnul arhitect Alexandru Șerban Popa, iar lucrările de pictură au început la 4 august 2021, pictura în stil brâncovenesc fiind realizată în tehnica frescó de către zugravul Florentin Stoian.

  26 Septembrie 2023 / Viața Eparhiei
 • „Pescuirea minunată” la Parohia Călimănești II

  În Duminica a XVIII-a după Rusalii, la Parohia Călimănești II, s-au desfășurat o serie de activități, prin care membrii Centrului catehetic, au avut posibilitatea de a pricepe pe înțelesul lor, pericopa evanghelică rostită în cadrul Sfintei Liturghii.

  25 Septembrie 2023 / Învățământ
 • „Pe corabie fiind, Mântuitorul Hristos săvârșește minunea din adâncurile apei, însă descoperă taina Bisericii și veșnicia Împărăției lui Dumnezeu”

  „Mântuitorul Hristos nu rămâne departe de cei pe care urma să-i aleagă pentru misiunea apostolatului, ci vine în condiția lor de pescari, pentru a le da putere să creadă în El și a-i ridica la o nouă viață. În întâlnirea cu Dumnezeu, totul a fost reînnoit, din trupesc în sufletesc, încât Simon Petru și-a ridicat privirea de la cele materiale spre cele cerești și, cu smerenie, își recunoaște păcătoșenia înaintea Fiului lui Dumnezeu. Pe corabie fiind, Hristos Domnul săvârșește minunea din adâncurile apei însă descoperă taina Bisericii și veșnicia Împărăției lui Dumnezeu și ne cheamă să Îi urmăm Lui”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 24 septembrie, la Parohia Chiciora din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.

  24 Septembrie 2023 / Viața Eparhiei
 • Simpozionul Internațional „Semnificațiile teologice ale pastorației Sfântului Antim Ivireanul și muzicalitatea textelor liturgice tipărite la cumpăna veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea”

  Centrul de Studii Brâncovenești al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Simpozionul Internațional „Semnificațiile teologice ale pastorației Sfântului Antim Ivireanul și muzicalitatea textelor liturgice tipărite la cumpăna veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea”, eveniment care a făcut parte din suita de manifestări închinate Ocrotitorului Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  21 Septembrie 2023 / Cultural
 • Posturi clericale vacante

  În şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a hotărât vacantarea următoarelor posturi clericale:

  21 Septembrie 2023 / Administrativ
 • Rechizite școlare oferite de Arhiepiscopia Râmnicului, la început de an școlar

  Pentru a preîntâmpina abandonul școlar, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit un sprijin real și consistent copiilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse. 

  19 Septembrie 2023 / Social
 • Atelier de prăjituri la Parohia Călimănești II

  În cadrul Parohiei Călimănești II, a avut loc, în săptămâna a XVIII-a după Rusalii, un delicios atelier gastronomic.

  19 Septembrie 2023 / Învățământ
 • Sfințirea noii biserici a Mănăstirii Ostrov

  Marți, 26 septembrie, în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Neagoe Basarab, ctitorul și ocrotitorul Mănăstirii Ostrov, va avea loc sfințirea noii biserici din cadrul ansamblului monahal.

  19 Septembrie 2023 / Comunicate de Presă
 • Manifestări spiritual-culturale închinate Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul

  În perioada 21-27 septembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului îl cinstește în chip deosebit pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, cel care, începând cu anul 1999, a fost ales drept ocrotitorul spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  19 Septembrie 2023 / Comunicate de Presă
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Asumarea Crucii înnobilează viața creștinului”

  „Îndemnul Fiului lui Dumnezeu: „oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie” (Marcu VIII, 34), este chemarea la viață virtuoasă și comuniune, pentru că, învață Sfântul Grigorie Palama: „a urma lui Hristos înseamnă a trăi potrivit Evangheliei Sale, dând pildă de toată virtutea şi cucernicia”. Asumarea Crucii înnobilează viața creștinului, întrucât purtarea Crucii proprii este însoțită de Crucea lui Hristos, Care nu a purtat-o pentru Sine, ci pentru lumea întreagă”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 17 septembrie, la Parohia Spinu din Protoieria Călimănești.

  17 Septembrie 2023 / Viața Eparhiei

Pagini