Eşti aici

Administrativ

 • Conferința pastoral-misionară a preoților din Protoieria Horezu

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a prezidat, joi, 26 mai, lucrările Conferinței pastoral-misionară a preoților din Protoieria Horezu.

  26 Mai 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a deschis seria conferințelor preoțești din Arhiepiscopia Râmnicului

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost prezent luni, 23 mai, în mijlocul preoților din Protoieria Călimănești care au participat la prima conferință pastoral-misioanră din anul 2022. Lucrările conferinței s-au desfășurat la sediul Protoieriei Călimănești și au prilejuit  prezentarea  temei „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

  23 Mai 2022
 • Aniversarea a 634 de ani de la atestarea documentară a municipiului Râmnicu-Vâlcea

  Sărbătorirea a 634 de ani de la atestarea documentară a municipiului Râmnicu-Vâlcea a prilejuit organizarea unor ample evenimente culturale la care au participat locuitori ai urbei de sub poalele Capelei, alături de autoritățile de stat și locale.

  20 Mai 2022
 • „Întoarcerea la Dumnezeu se face prin pocăinţă”

  „Acţiunea proniatoare a lui Dumnezeu are ca temei înţelepciunea şi iubirea Lui şi așteaptă gândurile curate și smerite ale tuturor, rourând peste toate milostivirea Sa”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca” în duminica a cincea a Postului Mare.

  10 Aprilie 2022
 • Slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Gherasim Cristea

  Înalpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit sâmbătă, 9 aprilie, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire, Arhiepiscopul Gherasim Cristea.

  9 Aprilie 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a oferit comunităților de rromi din Vâlcea cărți de rugăciune în limba rromani

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul Zilei Internaționale a rromilor, a săvârșit slujba de parastas pentru persoanele decedate în lagăre și deportări, și a oferit comunităților de rromi din Vâlcea cărți de rugăciune în limba rromani.

  8 Aprilie 2022
 • Lucrările Cercului pastoral Bălcești

  Duminică, 27 martie 2022, la Parohia Gorunești, din orașul Bălcești, Protoieria Drăgășani, s-au desfășurat lucrările Cercului Pastoral Bălcești. Lucrarea cu tema „Rugăciunea în viața creștinului” a fost prezentată de părintele Marian Bădulescu, după săvârșirea Sfântului Maslu.

  29 Martie 2022
 • Lucrările Cercului pastoral Orlești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 24 martie, la Parohia Orlești I din Protoieria Drăgășani s-au desfășurat lucrările Cercului Pastoral Orlești. Lucrările cercului pastoral au debutat după săvârșirea slujbei de Te Deum.

  26 Martie 2022
 • Cercul Pastoral Loviștea s-a întrunit la Parohia Bumbuiești

  La Parohia Bumbuiești din Protoieria Călimănești, în prezența părintelui protoiereu Nicolae Moga, au avut loc marți, 22 februarie, lucrările Cercului Pastoral Loviștea.

  24 Februarie 2022
 • Lucrările Cercului pastoral „Valea Lotrului”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 18 februarie, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Ciunget, Comuna Mălaia, au avut loc lucrările Cercului pastoral „Valea Lotrului”.

  19 Februarie 2022
 • Licitație pentru închirierea unui spațiu la Mănăstirea „Sfântul Grigorie Palama” – Ţara Loviştei

  Mănăstirea „Sfântul Grigorie Palama” – Ţara Loviştei anunță organizarea unei licitații pentru închirierea unui spațiu situat în incinta mănăstirii, comuna Racoviţa, sat Racoviţa, nr.90, judeţul Vâlcea, cu destinația de Atelier sculptură, pentru o perioadă de 5 ani.
  Ofertele se depun la Mănăstirea „Sfântul Grigorie Palama” – Ţara Loviştei, comuna Racoviţa, sat Racoviţa, nr.90, judeţul Vâlcea, până la data de 28 februarie 2022.

  27 Ianuarie 2022
 • Părintele Ioanichie Mînzală, stareț harnic și mlădiță roditoare a poruncilor dumnezeiești

  Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la înmormântarea părintelui Ioanichie Mînzală, starețul Mănăstirii Dobrușa. 

  20 Ianuarie 2022

Pagini