Eşti aici

Administrativ

 • Sfintirea noului corp al Bibliotecii Eparhiale

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, au binecuvântat, miercuri, 28 septembrie, noul corp al Bibliotecii Eparhiale care găzduiește aproximativ 5000 de volume.

  28 Septembrie 2022
 • Sfânta Liturghie Arhierească și conferință cu preoții din Protoieria Horezu

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit marți, 13 septembrie, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și a prezidat lucrările conferinței pastoral-misionare a preoților din Protoieria Horezu.

  13 Septembrie 2022
 • Doamna Alina Maria Lixandra, chip al bunătății și al răbdării în suferință

  Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la înmormântarea preotesei Alina Maria Lixandra.

  10 August 2022
 • „Chipul dumnezeiesc al persoanei se dezvăluie şi se actualizează în comuniune”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie cu prilejul sfințirii paraclisului Mănăstirii Arnota

  „Chipul dumnezeiesc al persoanei se dezvăluie şi se actualizează în comuniunea înfăptuită în Biserică. Chipurile sfinților descoperă transfigurarea acestora  prin participare la lumina necreată şi neapusă din Împărăţia cerurilor și prilejuiesc o privire duhovnicească în cerul nou și pământul nou”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 24 iulie, la finalul slujbei de sfințire a Paraclisului Mănăstirii Arnota, închinat „Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul” și „Sfântului Gherasim de la Iordan”.

  24 Iulie 2022
 • „Sfântul Prooroc Ilie a fost mistuit de dorul de Dumnezeu și a devenit conștiința vie care îndemna la întoarcerea către Acesta”

  „Sfântul Prooroc Ilie a fost ales de Dumnezeu pentru a vestia bogăția darurilor cerești, iar el și-a înălțat sufletul său pe aripile rugăciunilor și a postului, îndemnând poporul la păstrarea credinței pentru a gusta bunătățile Cerului”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, miercuri, 20 iulie, la Mănăstirea Pahomie.

  20 Iulie 2022
 • Mănăstirea Berislăvești a primit veșmânt de har

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit duminică, 17 iulie, slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Berislăvești care, după finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, redescoperă zestrea spirituală și culturală ce i-a fost conferită de către ctitori, după o vreme îndelungată în care a fost închisă cultului din cauza riscului avansat de prăbușire.

  17 Iulie 2022
 • „Rugăciunea pentru aproapele este însoțită de jertfă prin darul faptei”

  „Rugăciunea nu se reduce doar la propria persoană, ci ea cuprinde și înglobează pe toți cei dragi  sau pe aproapele care se află în nevoie sau suferință”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 10 iulie, la Parohia Popești din Protoieria Horezu.

  10 Iulie 2022
 • Ceremonia de dezvelire a bustului Generalului Paul Teodorescu și slujba de parastas pentru cel de-al treilea ctitor al Mănăstirii Dintr-un Lemn

  Moment cu semnificație istorică a avut loc la Mănăstirea Dintr-un Lemn, sâmbătă 9 iulie, unde s-a desfășurat ceremonia de dezvelire a bustului generalului Paul Teodorescu.

  9 Iulie 2022
 • „Mântuitorul Hristos ne-a arătat calea către Împărăția lui Dumnezeu”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie, duminică, 3 iulie, la Mănăstirea Ostrov, cu prilejul Sărbătorii Cinstirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Îndrumătoarea.

  3 Iulie 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la evenimentul festiv organizat cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea

  Vineri, 1 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la evenimentul festiv organizat cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

  2 Iulie 2022
 • Ziua Drapelului Național a fost celebrată în scuarul Prefecturii Județului Vâlcea

  Ziua Drapelului Național a fost marcată, duminică, 26 iunie, printr-o ceremonie fastuoasă ce a fost organizată în scuarul Prefecturii Județului Vâlcea.

  26 Iunie 2022
 • Preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea s-au întrunit la conferința semestrială

  Marți, 31 mai, preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea au participat la conferința semestrială ce s-a desfășurat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  31 Mai 2022

Pagini