Eşti aici

Cultural

  • Arhimandritul Veniamin Micle de la Mănăstirea Bistrița aniversat la împlinirea a 85 de ani

    La Mănăstirea Bistrița au avut loc sâmbătă, 6 iulie, o serie de manifestări duhovnicești-culturale prilejuite de aniversarea Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle la împlinirea vârstei de 85 de ani, în cadrul cărora a avut loc lansarea volumelor: Un Domn, o credință, un botez; Pavăza dreptei credințe și Bătălia de la Posada. Adeverire documentară.

    6 Iulie 2024
  • Lansări de carte la Mănăstirea Bistrița

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sâmbătă, 6 iulie, începând cu ora 12.00, în Sala Muzeului din cadrul Mănăstirii Bistrița va avea loc lansarea volumelor Părintelui Arhimandrit Venimin Micle: Un Domn, ocredință, un botez, Pavăza dreptei credinți și Bătălia de la Posada, adeverită documentar.

    23 Iunie 2024
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a aniversat 10 ani de la întronizare

    Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a aniversat 10 ani de la întronizarea în demnitatea de Arhiepiscop al Râmnicului.

    Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie, sâmbătă, 8 iunie, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei.

    8 Iunie 2024
  • Pe urmele marilor ierarhi vâlceni: Patriarhul Justinian și Mitropolitul Bartolomeu

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, sâmbătă, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, la Casa  Memorială „Valeriu Anania", din comuna Glavile, s-a desfășurat festivitatea de premiere a participanților la Concursul literar-școlar ,,Tradiții și obiceiuri românești", organizat de Liga Scriitorilor „Valeriu Anania'' din Râmnicu-Vâlcea.

    1 Iunie 2024
  • Rolul primordial al părinților în creșterea și educarea copiilor

    Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj cu ocazia Duminicii părinților și copiilor în care a explicat cum poate fi depășită criza familiei de astăzi.  

    30 Mai 2024
  • „Duhul Sfânt mișcă inima omului în rugăciune” a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la prezentarea volumului „Mântuiește, Bunule, sufletele noastre!”

    Privind rugăciunea drept lucrarea cea mai înaltă a minții și cea mai folositoare mântuirii sufletului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, oferă cititorilor volumul Mântuiește, Bunule, sufletele noastre!

    6 Iunie 2024
  • „Armonii și mistice poetice”. Concert aniversar (2014-2024)

    Arhiepiscopia Râmnicului a deschis seria manifestărilor prilejuite de aniversarea a 10 ani de arhipăstorire a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie în Eparhia Râmnicului printr-un eveniment cultural ce a avul loc marți, 4 iunie, la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea.

    4 Iunie 2024
  • Sfintele Femei Mironosițe - mărturisitoare ale Învierii Domnului

    Hristos a înviat!

    În Duminica a treia după Paști, numită și Duminica Mironosițelor, le cinstim pe Sfintele Femei Mironosițe, întrucât acestea reprezintă modele de curaj, credință și smerenie în Biserică.

    18 Mai 2024
  • Concertul „Te slăvim, pe Tine, Părinte!”

    Sâmbătă 18 mai 2024, Corala Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a Catedralei din Râmnicu-Vâlcea, va susține, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Concertul „Te slăvim, pe Tine, Părinte!”

    10 Mai 2024
  • Simpozionul Național „Pastorația bolnavilor, chemare la înnoirea vieții în Hristos”

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 16 mai, la Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a avut loc Simpozionul Național „Pastorația bolnavilor, chemare la înnoirea vieții în Hristos”.

    17 Mai 2024
  • Învierea Domnului - temeiul credinței și izvorul învierii noastre

    Preacuviosului cin monahal, preacucernicului cler și preaiubiților credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului,
    Har, milă și pace de la Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh,
    iar de la noi părintești binecuvântări!

    ,,Astăzi toate s-au umplut de lumină:
    Şi cerul, şi pământul,
    Şi cele de dedesubt.
    Deci, să prăznuiască toată firea 
    Învierea lui Hristos,
    Întru Care S-a preamărit!“

    1 Mai 2024
  • Bustul mitropolitului Bartolomeu Anania, dezvelit în comuna natală Glăvile

    Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, au participat, sâmbătă, 30 martie, la evenimentul prilejuit de dezvelirea bustului mitropolitului Bartolomeu Anania, ce a fost așezat în fața Casei Memoriale din comuna Glăvile.

    30 Martie 2024

Pagini