Eşti aici

Cultural

 • Biruință prin jertfă pentru libertatea și binele poporului român

  Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Adunarea festivă a Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, Palatul Cercului Militar Naţional, Bucureşti, 23 mai 2017:

  23 Mai 2017
 • A VI-a ediție a Seminarului dedicat personalității și operei Părintelui Ghelasie de la Frăsinei

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului în sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica s-a desfășurat astăzi, 27 mai, cea de-a VI-a ediție a Seminarului dedicat personalității și operei Părintelui Ghelasie de la Frăsinei. 

  27 Mai 2017
 • Municipiul Râmnicu-Vâlcea la ceas de sărbătoare

  Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul împlinirii a 629 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  19 Mai 2017
 • Colocviul „Etapa râmniceană în biografia Patriarhului Justinian”

  În contextul manifestărilor dedicate  Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, joi, 18 mai, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Calinic a găzduit Colocviul Etapa râmniceană în biografia Patriarhului Justinian.

  19 Mai 2017
 • Editura Praxis prezentă la Salonul Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși” și Festivalul Cărții la Râmnic

  Editura Praxis  a Arhiepiscopiei Râmnicului participă cu o prezentare de carte la Salonul Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși” și Festivalul Cărții la Râmnic.

  16 Mai 2017
 • Deschiderea Salonului Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși” și a Festivalului Cărții la Râmnic

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Asociația Culturală „Curierul de Vâlcea” în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Consiliul Local și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sibiu și Primăria comunei Prundeni organizează, în perioada 15-19 mai, Salonul Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși”, ediția a VII-a și Festivalul Cărții la Râmnic, ediția a IV-a.

  15 Mai 2017
 • Stavrofora Theodora Videscu, „Monahia Platonida. Despina Milița Doamna, soția Sfântului Voievod Neagoe Basarab”

  În cadrul Colecției „Doamnele Domnilor Români”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului apare, volumul maicii Stavrofora Theodora Videscu „Monahia Platonida. Despina Milița Doamna, soția Sfântului Voievod Neagoe Basarab”.

  4 Mai 2017
 • Virgil Cândea, „Un mare ctitor: Neagoe Basarab (1512-1521)”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului apare în Colecția „Memoria historiae” volumul Virgil Cândea, „Un mare ctitor: Neagoe Basarab (1512-1521)”

  4 Mai 2017
 • Concert extraordinar al Corului Preoţilor din Protoieria Râmnicu-Vâlcea la Biserica Sfinţii Apostoli

  Duminică, 7 mai 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Biserica  Sfinţii Apostoli  din Râmnicu-Vâlcea a avut loc  Concertul  extraordinar al Corului Preoţilor din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.

  7 Mai 2017
 • Credința vie a femeilor mărturisitoare – izvor de lumină şi bucurie

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un cuvânt de binecuvântare și recunoștință tuturor femeilor creștine cu prilejul Duminicii Femeilor Purtătoare de Mir (30 aprilie 2017).

  28 Aprilie 2017
 • Concertul „Astăzi toate s-au umplut de Lumină!” în Catedrala Arhiepiscopală

  Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în Catedrala Arhiepiscopală a avut loc vineri, 28 aprilie 2017, Concertul de Cântări Bizantine „Astăzi toate s-au umplut de Lumină!”, susținut de către Protopsaltul Bogdan Marin. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți Preasfințitul Părinte Innocentios, Episcop de Burundi și Rwanda, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  28 Aprilie 2017
 • Învierea lui Hristos - bucuria întregii făpturi

  Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului

  Preacuviosului cin monahal, preacucernicului cler și preaiubiților credincioși din cuprinsul
  Arhiepiscopiei Râmnicului,
  Har, milă și pace de la Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh,
  iar de la noi părintești binecuvântări!

  10 Aprilie 2017

Pagini