Eşti aici

Cultural

  • Manifestări comemorative închinate Voievodului Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia

    În ziua de 31 ianuarie se împlinesc 606 de ani de la trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, Voievod al Țării Românești și ctitor al Mănăstirii Cozia.

    14 Ianuarie 2024
  • Slujbă de pomenire pentru poetul Mihail Eminescu

    Poetul Mihail Eminescu a fost omagiat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, la împlinirea a 174 de ani de la nașterea sa. Cu acest prilej, a fost săvârșită slujba de parastas în Catedrala Arhiepiscopală și la statuia poetului din Scuarul Mihail Eminescu, manifestările fiind încheiate de recitalul Coralei „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

    16 Ianuarie 2024
  • Nașterea Fiului lui Dumnezeu, plinirea timpului mântuirii

    Preacuviosului cin monahal, preacucernicului cler și preaiubiților credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului,
    Har, milă și pace de la Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh,
    iar de la noi părintești binecuvântări!

    „Veseliți-vă, ceruri, împreună cu El!
    Veseliți-vă, neamuri, împreună cu poporul Lui!”
     (Deuteronom XXXII, 43)

    21 Decembrie 2023
  • Concertul de Colinde „Pace pe pământ” organizat de Parohia Sâmnic

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în seara zilei de luni, 18 decembrie, la Parohia Sâmnic, din Protopopiatul Călimănești, a fost organizat Concertul de Colinde „Pace pe Pământ”, ediția I.

    19 Decembrie 2023
  • Parohia Roești a organizat Concertul de Colinde

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Roești, din Protopopiatul Horezu, a organizat Concertul de Colinde intitulat „Vin colindătorii, cum veneau odată!".

    19 Decembrie 2023
  • Concertul de Colinde organizat de Parohia Ștefănești

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Ștefănești, din Protopopiatul Drăgășani, a organizat a VI-a ediție a Concertului de Colinde, intitulat „Hristos Se naște, Slăviți-L!".

    18 Decembrie 2023
  • Concert de colinde la Parohia Călimănești II

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 10 decembrie 2023, la Parohia Călimănești II, a avut loc concertul de colinde, prilejuit de Nașterea Domnului.

    11 Decembrie 2023
  • Concertul de Colinde „Colindăm Domnului, colind!”

    Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 15 decembrie, a avut loc Concertul de Colinde „Colindăm Domnului, colind!”, aflat la cea de-a IX-a ediție. La evenimentul de la Sala Traian din Râmnicu-Vâlcea, frumusețea colindelor a sălășluit tainic în inimile celor peste 4000 de participanți.

     

    15 Decembrie 2023
  • „Vistieria darurilor”, eveniment cultural închinat Ocrotitorului Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea

    Miercuri, 27 septembrie, Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a găzduit evenimentul cultural „Vistieria darurilor”.

    27 Septembrie 2023
  • Simpozionul Internațional „Semnificațiile teologice ale pastorației Sfântului Antim Ivireanul și muzicalitatea textelor liturgice tipărite la cumpăna veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea”

    Centrul de Studii Brâncovenești al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Simpozionul Internațional „Semnificațiile teologice ale pastorației Sfântului Antim Ivireanul și muzicalitatea textelor liturgice tipărite la cumpăna veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea”, eveniment care a făcut parte din suita de manifestări închinate Ocrotitorului Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea.

    21 Septembrie 2023
  • Sfințirea Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești

    Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit sâmbătă, 15 iulie, slujba de sfințire a Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din orașul Călimănești.

    Evenimentul a avut loc în prezența domnului Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești, a actorului Florin Zamfirescu, oameni de cultură, preoți, critici de artă, profesorii coordonatori, artiştii participanţi și locuitori ai orașului.

    15 Iulie 2023
  • Generalul Paul Teodorescu, comemorat la Mănăstirea Dintr-un Lemn

    Mănăstirea Dintr-un Lemn a devenit locașul de rugăciune al aviatorilor și marinarilor și al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, împlinind astfel dorința testamentară a generalului Paul Teodorescu. Pentru marcarea acestui eveniment, a fost dezvelită o placă comemorativă, ce a fost așezată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin grija domnului General-maior (r) Adrian Costache, Președintele Asociației „Mihai Viteazul 30 Tradiție și Continuitate” și a domnului prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, președintele Centrului de Cercetare a Conlucrării Bisericii Ortodoxe  cu Armata României „General Paul Teodorescu”.

    8 Iulie 2023

Pagini