Eşti aici

Cultural

 • „Vistieria darurilor”, eveniment cultural închinat Ocrotitorului Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea

  Miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 18.00, Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului„Sfântul Ierarh Antim ivireanul”, va găzdui evenimentul cultural „Vistieria darurilor”.

  23 Septembrie 2023
 • Simpozionul Internațional „Semnificațiile teologice ale pastorației Sfântului Antim Ivireanul și muzicalitatea textelor liturgice tipărite la cumpăna veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea”

  Centrul de Studii Brâncovenești al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Simpozionul Internațional „Semnificațiile teologice ale pastorației Sfântului Antim Ivireanul și muzicalitatea textelor liturgice tipărite la cumpăna veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea”, eveniment care a făcut parte din suita de manifestări închinate Ocrotitorului Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  21 Septembrie 2023
 • Sfințirea Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din Călimănești

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit sâmbătă, 15 iulie, slujba de sfințire a Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din orașul Călimănești.

  Evenimentul a avut loc în prezența domnului Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești, a actorului Florin Zamfirescu, oameni de cultură, preoți, critici de artă, profesorii coordonatori, artiştii participanţi și locuitori ai orașului.

  15 Iulie 2023
 • Generalul Paul Teodorescu, comemorat la Mănăstirea Dintr-un Lemn

  Mănăstirea Dintr-un Lemn a devenit locașul de rugăciune al aviatorilor și marinarilor și al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, împlinind astfel dorința testamentară a generalului Paul Teodorescu. Pentru marcarea acestui eveniment, a fost dezvelită o placă comemorativă, ce a fost așezată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin grija domnului General-maior (r) Adrian Costache, Președintele Asociației „Mihai Viteazul 30 Tradiție și Continuitate” și a domnului prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, președintele Centrului de Cercetare a Conlucrării Bisericii Ortodoxe  cu Armata României „General Paul Teodorescu”.

  8 Iulie 2023
 • „Mihail Eminescu s-a lăsat pătruns de muzică, încât armoniile sonore i-au hrănit mereu dorurile și clipele de singurătate”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

  „Mihail Eminescu este „poetul nepereche a cărui operă învinge timpul”, pentru că universul eminescian fascinează prin puterea și profunzimea cu care a pătruns în spiritualitatea, cultura și istoria neamului, încât a conferit limbii române sonorități neîntrecute, prin unicitatea cu care a reuşit să-i mlădieze expresivitatea, tinzând spre perfecțiune”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la finalul slubei de pomenire pe care a săvârșit-o la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  Manifestările au continuat în Scuarul „Mihail Eminescu” din cadrul Centrului Eparhial unde se află statuia poetului, fiind urmate de un recital de poezie ce a fost susținut de actorul Denis Hanganu în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

  15 Iunie 2023
 • Manifestări culturale închinate poetului Mihail Eminescu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează joi, 15 iunie 2023, manifestările culturale prilejuite de împlinirea a 134 de ani de la plecarea în Țara de peste Veac a poetului nepereche Mihail Eminescu.

  1 Iunie 2023
 • „Crâmpeie de lumină” - Recital de muzică și poezie

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, miercuri, 7 iunie, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Antim Ivireanul” a avut loc recitalul de muzică și poezie „Crâmpeie de lumină”, manifestare cultural-duhovnicească susținută cu participarea actorilor Daniela Nane și Alecsandru Dunaev, a sopranei Camelia Clavac, Dorina Arsenescu (pian) și Sofia Butaru (vioară). 

   

  10 Iunie 2023
 • Sfintele Femei Mironosițe - modele pentru femeile creștine

  Hristos a înviat!

  În cea de-a treia duminică după praznicul Învierii Domnului, Biserica Ortodoxă le cinstește pe Sfintele Femei Mironosițe, primele persoane care au primit de la îngeri vestea că Hristos Cel răstignit a înviat din morți. Femeile purtătoare de mir sau de aromate au devenit mărturisitoare curajoase ale Învierii Domnului, fiind numite în cântările Bisericii noastre „ucenițele Domnului” (Troparul Învierii, glasul al 4-lea).

  30 Aprilie 2023
 • Concert pascal la Ateneul Român

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Corul Preoților Râmniceni, condus de Pr. Prof. Dr. Siluan Dumitru Scurtu, a susținut la Ateneul Român din București împreună cu Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, un concert pascal, eveniment aflat sub conducerea muzicală a Colonelului Aurel Gheorghiță, inspectorul general al muzicilor militare.

  24 Aprilie 2023
 • Concertul „Simfonia Învierii” în misiunea Bisericii și Armatei, la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Corul Preoților Râmniceni, condus de Pr. Prof. Dr. Siluan Dumitru Scurtu, a susținut împreună cu Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, Concertul „Simfonia Învierii” în misiunea Bisericii și Armatei, eveniment aflat sub conducerea muzicală a Colonelului Aurel Gheorghiță, inspectorul general al muzicilor militare.

  27 Aprilie 2023
 • Învierea Domnului - împărtășirea de viața cea veșnică

  † VARSANUFIE
  Prin harul lui Dumnezeu,
  Arhiepiscopul Râmnicului

  Preacuviosului cin monahal, preacucernicului cler și preaiubiților credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului,
  Har, milă și pace de la Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh,
  iar de la noi părintești binecuvântări!

  11 Aprilie 2023
 • Cântările Sfintelor Pătimiri ale Domnului vor fi interpretate de Corul „Euphonia” în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Corul Euphonia al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea va susține un concert de muzică religioasă la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea,  miercuri, 12 aprilie 2023, începând cu ora 18.00.

  5 Aprilie 2023

Pagini