Eşti aici

Cultural

 • Patriarhul Justinian Marina comemorat în locurile natale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea, marţi 21 februarie 2017,a avut loc manifestarea „Patriarhul Justinian Marina şi locurile natale”, în comuna Stăneşti, judeţul Vâlcea.

  22 Februarie 2017
 • Evanghelia zilei

  Matei XXV, 31-46

  Zis-a Domnul: Când va veni Fiul Omului întru slava Sa și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.

  19 Februarie 2017
 • Duminica Înfricoșătoarei Judecăți

  „Ziua aceea va fi ziua descoperirii depline a adevărului cu privire la toţi, în faţa fiecăruia.

  19 Februarie 2017
 • Moșii de iarnă - pomenirea celor trecuți la cele veșnice

  Biserica Ortodoxă face în această sâmbătă pomenirea celor trecuți la cele veșnice. 

  18 Februarie 2016
 • Comemorarea poetului Dragoș Vrânceanu

  Marţi, 14 februarie 2017, în sala de festivităţi a Primăriei oraşului Băbeni, s-a desfăşurat manifestarea ,,In memoriam Dragoş Vrânceanu”- 110 ani de la naşterea mentorului vieţii literare vâlcene a anilor 1970.

  16 Februarie 2017
 • Prin grija Patriarhului Justinian, biserica lui Horea a fost așezată în Băile Olănești

  În anul 1954 Patriarhul Justinian (1948-1977) a cercetat bisericuța aflată la Florica și, găsind-o fără întrebuințare și dărăpănată, a hotărât mutarea ei la Băile Olănești - unde a fost refăcută în forma inițială și din aceleași materiale, împodobită cu pictură nouă și înzestrată cu sfinte odoare.

  15 Februarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie își sărbătorește ocrotitorul spiritual

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, își sărbătorește astăzi, 6 februarie, ocrotitorul spiritual.

  6 Februarie 2016
 • Cronică Literară: Literatura medievală în perspectivă stilistică de Nicolae Manolescu

  Eugen Negrici, Antim Ivireanul. Logos şi personalitate, ediţia III-a, Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului, cu un cuvânt înainte al ÎPS Varsanufie, 2016, 228 pag.

  Eugen Negrici, Naraţiunea în operele lui Grigore Ureche şi Miron Costin, Editura Paralela 45, 2016, 238 pag.

  23 Ianuarie 2017
 • Manifestări culturale cu participarea Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 13-15 ianuarie 2017 au avut loc mai multe evenimente dedicate aniversării poetului naţional Mihai Eminescu şi sărbătoririi Zilei Naţionale a Culturii la care au participat şi reprezentante de la Liga Femeilor Creştin Ortodoxe.

  16 Ianuarie 2017
 • Concert dedicat Zilei Culturii Naționale

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, sâmbătă, 14 ianuarie 2017,  în Sala Iosif Episcopul a Centrului Cultural Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, a avut loc Concertul extraordinar susținut de către Acoustic Gentleman - Raul Cârstea și  Adi Manolovici.

  Evenimentul a fost deschis de către actorul Cristian Iacob de la Teatrul Mic din București care a recitat versuri din lirica eminesciană.

  14 Ianuarie 2017
 • Remember Poetul Ilorian Păunoiu

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 14 decembrie 2016, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii a avut loc manifestarea „Remember Poetul Ilorian Păunoiu”. 

  16 Decembrie 2016
 • Concert de colinde la Catedrala Arhiepiscopală

  Duminică, 18 decembrie 2016, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea a avut loc Concertul de colinde „Sara bună lui Crăciun”.

  18 Decembrie 2016

Pagini