Eşti aici

Cultural

 • Simpozionul Național „Experiența luminii dumnezeiești în teologia și spiritualitatea ortodoxă”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează luni, 26 septembrie, Simpozionul Național „Experiența luminii dumnezeiești în teologia și spiritualitatea ortodoxă”.

  21 Septembrie 2022
 • Corul de copii „IRMISA” din Ude, Georgia, localitatea natală a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, va susține un concert la Râmnicu-Vâlcea

  La sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin bunăvoința Înaltpreasfințitului Părinte Theodor, Mitropolit de Akhaltsikhe și Tao Klarjeti, Patriarhia Georgiei, Corul de copii „IRMISA” din Ude, Georgia, localitatea natală a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, va susține un concert la Râmnicu-Vâlcea.

  21 Septembrie 2022
 • Sfinții Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânişoara

  În munții din preajma Mănăstirii Cozia, aflată pe valea Oltului, s-au nevoit mulţi sihaștri iubitori de Dumnezeu, atât înainte de zidirea sfântului locaș de către fericitul întru pomenire domnitor Mircea cel Bătrân (cel Mare) al Ţării Româneşti, cât și după aceea. 

  3 Septembrie 2022
 • Aniversarea Părintelui Arhim. Veniamin Micle și dublă lansare de carte dedicată Anului omagial al rugăciunii și al sfinților isihaști

  La Mănăstirea Bistrița au avut loc joi, 7 iulie, o serie de manifestări duhovnicești-culturale prilejuite de aniversarea Părintelui Arhimandrit Veniamin Micle, în cadrul cărora a vut loc lansarea volumelor Bolnița de la Bistrița. Mănăstire isihastă și Rugăciunea, cale spre mântuire.

   

  7 Iulie 2022
 • Slujbă de pomenire și manifestări culturale pentru poetul Mihail Eminescu

  Poetul Mihail Eminescu a fost omagiat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, la împlinirea a 133 de ani de la mutarea la cele veșnice. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de parastas în Catedrala Arhiepiscopală și la statuia poetului din Scuarul Mihail Eminescu, manifestările fiind încheiate prin spectacolul de muzică și poezie „Crăiasă alegându-te”, susținut de actorul Cristian Iacob împreună cu soprana Monica Valentina Scurtu și pianista Galina Nemțanu în Așezământul „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

  15 Iunie 2022
 • Manifestări culturale închinate poetului Mihail Eminescu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează miercuri, 15 iunie 2022, manifestările culturale prilejuite de împlinirea a 133 de ani de la plecarea în Țara de peste Veac a poetului nepereche Mihail Eminescu.

  1 Iunie 2022
 • Grupul psaltic „Martyria” al Arhiepiscopiei Râmnicului va concerta în Germania

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, şi prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, Grupul psaltic „Martyria” al Arhiepiscopiei Râmnicului se va afla la sfârşitul acestei săptămâni în Germania, unde va desfăşura un bogat program cultural‑misionar. În cadrul acestuia, membrii grupului vor oferi răspunsurile de strană în cadrul mai multor slujbe, susţinând, totodată şi trei concerte.

  15 Mai 2022
 • Patriarhul Daniel, mesaj la Duminica Femeilor creștine: Ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască bucurie și binecuvântare

  Sfintele Femei Mironosițîmpreună cu Maica Domnului sunt rugătoare pentru femeile creștine

  5 Mai 2022
 • Lansarea volumului „Maria, doamna voievodului sfânt Constantin Brâncoveanu”

  La Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului” a avut loc sâmbătă, 7 mai, lansarea volumului „Maria, doamna voievodului sfânt Constantin Brâncoveanu”. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB și Asociația „Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești”.

  7 Mai 2022
 • Concert Extraordinar de muzică bizantină susținut de Protopsaltul Theodoros Vassilikos

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 6 mai, protopsaltul Theodoros Vassilikos a susținut la Râmnicu-Vâlcea un Concert Extraordinar de muzică bizantină, împreună cu protopsalții Pr. Siluan Dumitru Scurtu și Dimitrie Hristodulos Voicescu.

  6 Mai 2022
 • Vernisajul expoziției de icoane „Chipul slavei Tale”

  Iubitorii de artă din municipiul Râmnicu-Vâlcea au participat joi, 5 mai, la vernisajul Expoziției de Icoane „Chipul slavei Tale”, eveniment ce a fost realizat în foaierul Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

  5 Mai 2022
 • „Pianul cu poeme - Armonii de Înviere”, Recital de muzică și poezie

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, miercuri, 4 mai, actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu au susținut Recitalul de muzică și poezie „Pianul cu poeme - Armonii de Înviere”. 

  4 Mai 2022

Pagini