Eşti aici

Cultural

 • Acţiuni culturale desfăşurate de Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

  Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe au participat vineri 23 iunie 2017, la manifestarea  „Ziua Universală a Iei”, prima sărbătoare românească globală, creată de către comunitatea La Blouse Roumaine.

  24 Iunie 2017
 • Manifestări culturale dedicate Zilei universale a iei

  Reafirmând manifestările de viață ale culturii populare a poporului român ca expresie a armoniei complexe a echilibrului și întărire a comuniunii, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat, în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Muzeul Satului Bujoreni, Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Ziua universală a iei.

  23 Iunie 2017
 • Acţiuni culturale desfăşurate de Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

  Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe au participat duminică, 18 iunie 2017, la manifestarea „Hora iilor”, la invitaţia Asociaţei „Vatra cu idei” coordonata de doamna Dana Rădulescu, fosta preşedintă a Ligii. 

  19 Iunie 2017
 • Manifestările culturale „Dor de Eminescu ...”

  Joi, 15 iunie, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, s-au desfășurat manifestările spiritual-culturale dedicate poetului Mihai Eminescu.

  15 Iunie 2017
 • Restituiri – expoziție de fotografie și expoziție cu vânzare din rucodelia viețuitorilor din mănăstirile vâlcene

  În zilele de 17 și 18 iunie, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat  împreună cu Asociația Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești   cea de-a doua ediție a Evenimentului „Restituiri. Valori ale spiritualității ortodoxe vâlcene”. 

  19 Iunie 2017
 • Activități interculturale în Arhiepiscopia Râmnicului

  Arhiepiscopia Râmnicului a fost gazda unui eveniment care afirmă ideea de interculturalitate în contextul european actual, manifestări ce s-au desfășurat astăzi, 10 iunie, la Sala Iosif Episcopul  a Casei Sfântul Ierarh Calinic.

  10 Iunie 2017
 • Oana Sîrbu a lansat CD-ul „În drum spre școală”

  Astăzi, 10 iunie 2017, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic, a avut loc evenimentul de lansare a CD-ului Oanei Sîrbu, „În drum spre școală”.

  10 Iunie 2017
 • Biruință prin jertfă pentru libertatea și binele poporului român

  Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Adunarea festivă a Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria, Palatul Cercului Militar Naţional, Bucureşti, 23 mai 2017:

  23 Mai 2017
 • A VI-a ediție a Seminarului dedicat personalității și operei Părintelui Ghelasie de la Frăsinei

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului în sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica s-a desfășurat astăzi, 27 mai, cea de-a VI-a ediție a Seminarului dedicat personalității și operei Părintelui Ghelasie de la Frăsinei. 

  27 Mai 2017
 • Municipiul Râmnicu-Vâlcea la ceas de sărbătoare

  Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul împlinirii a 629 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Râmnicu-Vâlcea.

  19 Mai 2017
 • Colocviul „Etapa râmniceană în biografia Patriarhului Justinian”

  În contextul manifestărilor dedicate  Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, joi, 18 mai, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Calinic a găzduit Colocviul Etapa râmniceană în biografia Patriarhului Justinian.

  19 Mai 2017
 • Editura Praxis prezentă la Salonul Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși” și Festivalul Cărții la Râmnic

  Editura Praxis  a Arhiepiscopiei Râmnicului participă cu o prezentare de carte la Salonul Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși” și Festivalul Cărții la Râmnic.

  16 Mai 2017

Pagini