Eşti aici

Cultural

 • „Versul lui Mihai Eminescu era expresia lirică a unui solemn elogiu capabil să pătrundă veșnic în conștiința unui popor”

  „Universul poeziei eminesciene reprezintă un prilej spre o cugetare adâncă, întrucât Mihai Eminescu era suflet în sufletul neamului său, versul său era expresia lirică a unui solemn elogiu capabil să pătrundă veșnic în conștiința unui popor”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul manifestărilor comemorative închinate poetului Mihai Eminescu, la împlinirea a 171 ani de la naștere.

  Evenimentul s-a desfășurat în prezența oficialităților locale, alături de care au participat  preoți și oameni de cultură.

  12 Ianuarie 2021
 • Expoziția de fotografie „Preotul Gheorghe Cotenescu (1886-1965), apărător al idealurilor naționale și mărturisitor în temnițele comuniste”

  Arhiepiscopia Râmnicului, publicistul Radu Petrescu Muscel și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”  din Râmnicu-Vâlcea au organizat joi, 14 ianuarie 2021, Expoziția de fotografie  „Preotul Gheorghe Cotenescu (1886-1965), apărător al idealurilor naționale și mărturisitor în temnițele comuniste”.

  14 Ianuarie 2021
 • Recunoștință pentru tinerii voluntari din Parohia Galicea

  Praznicul Nașterii Mântuitorului Hristos a însemnat pentru tinerii care participă la Școala de duminică de la Parohia Galicea un moment de aleasă sărbătoare în care, deopotrivă, au fost apreciate frumusețea colindelor, interpretate de corul parohial Vocea Tologului, dar  și activitatea tinerilor voluntari care s-au implicat în proiectele de voluntariat inițiate de părintele Ioan Tițu.

  28 Decembrie 2020
 • VIDEO: Mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia Anului Nou 2021

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj video cu ocazia Anului Nou 2021.

  29 Decembrie 2020
 • Smerenia, calea îndumnezeirii omului

  Preacucernicului cler, preacuviosului cin monahal, și preaiubiților credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului,
  † VARSANUFIE,
  Cu harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Râmnicului, Har, milă și pace de la Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, iar de la noi arhierești și părintești binecuvântări!

  11 Decembrie 2020
 • Părintele Vasile Daniel Mitu, slujitor neostenit al Bisericii lui Hristos din Oltenia de sub munte

  Cu adâncă întristare şi cu nespusă durere, am aflat de trecerea prematură la Domnul a Părintelui Vasile Daniel Mitu, vrednic slujitor al lui Hristos la Parohia Dăești I din  Protoieria Călimănești.

  1 Decembrie 2020
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie - Rolul Bisericii Ortodoxe în trezirea spiritului identităţii naţionale, în făurirea României Mari şi în consolidarea durabilităţii peste timp a Marii Uniri

  Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 rămâne „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. 

  1 Decembrie 2020
 • Întâlnirile duhovnicești de la Biserica „Toți Sfinții”

  O nouă întâlnire duhovnicească a avut loc vineri, 9 octombrie la Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea.

  9 Octombrie 2020
 • Conferințele „În vremuri tulburi Îl căutăm cu ardoare pe Dumnezeu”, la Biserica „Toți Sfinții”

  Miercuri, 30 septembrie, la Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea a debutat seria întâlnirilor duhovnicești „În vremuri tulburi Îl căutăm cu ardoare pe Dumnezeu”.

  1 Octombrie 2020
 • Concert închinat Sfântului Ierarh Antim Ivireanul pe scena Filarmonicii Ion Dumitrescu

  În contextul prăznuirii Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al municipiului Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu-Vâlcea a organizat în seara zilei de luni, 28 septembrie, un concert coral dedicat zilei Sfântului Antim Ivireanul.

  28 Septembrie 2020
 • Între „Casa Cărților” și Agora. Biblioteca - un spaţiu formativ şi informativ în contextul secolului XXI

  Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la aniversarea a 70 de ani de activitate a Bibliotecii Județene „Sfântul Antim Ivireanul” din Râmnicu-Vâlcea.

  21 Septembrie 2020
 • Începutul noului an bisericesc

  1 septembrie este prima zi din Anul Nou Bisericesc care, spre deosebire de Anul Nou civil, nu începe la 1 ianuarie.

  1 Septembrie 2020

Pagini