Eşti aici

Cultural

 • Expoziția fotografică „Mama – Eseu despre iubire”

  La Cinema Geo Saizescu a avut loc, joi, 8 martie, Vernisarea Expoziției fotografice „Mama – Eseu despre iubire”, a doamnei Cătălina Flămînzeanu, eveniment organizat de Arhiepiscopia Râmnicului și Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu-Vâlcea.

  9 Martie 2018
 • „Plânsurile Sfântului Efrem Sirul” - Manifestări cultural-duhovnicești în Postul Mare

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, sâmbătă, 10 martie, au continuat seria manifestărilor cultural-duhovnicești în cinstea Sfântului Cuvios Efrem Sirul.

  10 Martie 2018
 • Simpozionul Național „Contextul intern și internațional al înfăptuirii idealului național în anul 1918”

  Miercuri, 7 martie, Sala Iosif Episcopul  a Casei Sfântul Ierarh Calinic din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit Simpozionul Național „Contextul intern și internațional al înfăptuirii idealului național în anul 1918”. 

  7 Martie 2018
 • Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2018

  În Duminica Ortodoxiei, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis o scrisoare pastorală clerului şi credincioşilor:

  Preacuviosului cin monahal, Preacucernicului cler şi Preaiubiţilorcredincioşi din cuprinsul Patriarhiei Române,

  Har, bucurie și pace de la Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, iar de la noi părinteşti binecuvântări! 

  23 Februarie 2018
 • Sf. Cuv. Varsanufie cel Mare este protectorul spiritual al IPS Varsanufie

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, își sărbătorește  patronul spiritual: pe Sfântul Cuvios Varsanufie cel Mare. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel i-a transmis un mesaj de felicitare.

  6 Februarie 2018
 • 31 ianuarie 2018. Parastas pentru Voievodul Mircea cel Bătrân la Mănăstirea Cozia

  În ziua de 31 ianuarie se împlinesc 600 de ani de la trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, Voievod al Țării Românești  și ctitor al Mănăstirii Cozia.

  22 Ianuarie 2018
 • Manifestări cultural-duhovnicești în cinstea Sfântului Cuvios Efrem Sirul

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, sâmbătă, 27 ianuarie,  Arhiepiscopia Râmnicului a organizat o serie de manifestări cultural-duhovnicești în cinstea Sfântului Cuvios Efrem Sirul.

  27 Ianuarie 2018
 • Mircea cel Bătrân - voievodul care a întărit unitatea de neam și de credință a românilor

  Cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie cu prilejul Simpozionului Național „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte”

  25 Ianuarie 2018
 • Ziua Unirii Principatelor Române. Chiriarhul Râmnicului a săvârșit slujba de Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală

  Astăzi, 24 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea slujba de Te Deum cu prilejul aniversării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

  24 Ianuarie 2018
 • Aniversarea Unirii Principatelor Române

  Pe esplanada din fața Prefecturii Județului Vâlcea a fost evocat, astăzi, 24 ianuarie, momentul Unirii Principatelor Române din anul 1859,  în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a reprezentanților administrației centrale și locale, și a numeroși râmniceni care au dorit să ia parte la sărbătoare.

  24 Ianuarie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a împlinit 50 de ani

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sărbătorește miercuri, 24 ianuarie 2018, împlinirea vârstei de 50 de ani.

  24 Ianuarie 2018
 • Simpozionul Național „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte”

  La împlinirea a 600 de ani de la trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, Arhiepiscopia Râmnicului organizează o serie de manifestări spiritual-culturale care au fost inaugurate în cadrul Simpozionului Național „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte”, desfășurat, astăzi,  20 ianuarie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, la Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic.

  20 Ianuarie 2018

Pagini