Eşti aici

Cultural

 • A XV-a Sesiune anuală de comunicări a Centrului de Studii Medievale şi Premoderne „Antim Ivireanul”

  În perioada 24-25 septembrie la Râmnicu-Vâlcea se va desfășura a XV-a sesiune anuală de comunicări a Centrului de Studii Medievale şi Premoderne „Antim Ivireanul”. Sesiunea este organizată de Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Fundația Culturală „Sfântul Antim Ivireanul”, Primăria Râmnicului, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și Forumul Cultural al Râmnicului.

  22 Septembrie 2017
 • Așezarea bustului Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul în „capitala tiparului”

  Reafirmând lucrarea culturală  săvârșită de către   în ținutul Olteniei de sub munte, prin care orașului Râmnicu-Vâlcea i-a fost conferit titlul de „capitală a tipografilor”, miercuri, 20 septembrie 2017, în fața Prefecturii Râmnicu-Vâlcea a fost așezat  bustul Păstorului Eparhiei Râmnicului din perioada 1705-1708, Sfântul Ierarh Martir Ivireanul.

  18 Septembrie 2017
 • Concertul vocal-instrumental ,,De prin lume adunate ..." la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sâmbătă, 23 septembrie 2017, la Sala Filarmonicii ,,Ion Dumitrescu" din Râmnicu-Vâlcea a avut loc Concertul vocal-instrumental ,,De prin lume adunate ..." în interpretarea formației vocal-instrumentale a Arhiepiscopiei Râmnicului sub bagheta Arhid. Prof. Dr. Codruț-Dumitru Scurtu.

  23 Septembrie 2017
 • Activități culturale ale Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe

  În perioada 9-10 septembrie 2017 o delegație a Asociației „Liga Femeilor Creștin Ortodoxe” a participat la Simpozionul național „Împărăteasa cerului și Mama noastră”, organizat de Societatea Femeilor Ortodoxe din Reghin la Parohia „Sfânta Treime” din localitate.

  11 Septembrie 2017
 • Educația – sădirea iubirii dumnezeiești în sufletele copiilor

  Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la începutul anului școlar 2017-2018

  8 Septembrie 2017
 • Ziua Limbii Române – „liantul viu dintre credinţă, cuget şi simţire”

  Sărbătorită începând cu anul 2013 în data de 31 august, Ziua Limbii Române constituie un prilej de celebrare și aprofundare a limbii materne și de recunoaștere a importanței sale ca element esențial în menținerea identității naționale, atât în țară, cât și în rândul comunităților românești din diaspora.

  31 August 2017
 • Starețul Nicodim de la Mănăstirea Filoteu din Muntele Athos: Dumnezeu, prin iubirea Lui, ne face veşnici dacă Îl ascultăm

  Înterviu cu Arhimandritul Nikodim, Starețul Sfintei Mănăstiri Filoteu din Muntele Athos, realizat de Arhim. Dr. Policarp Chițulescu și publicat în Revista Martyria,  numărul 2 din 2016.

  14 Martie 2017
 • Martyria. Revistă de teologie și spiritualitate ortodoxă

  Arhiepiscopia Râmnicului oferă, în cadrul Editurii Praxis, un nou număr al Revistei Martyria. Revistă de teologie și spiritualitate ortodoxă.

  6 Septembrie 2017
 • „Cea mai dificilă problemă a omului contemporan este distragerea atenției și pierderea timpului întru îndeletniciri nefolositoare”

  Interviu cu Arhimandritul Elisei, starețul Sfintei Mănăstiri Simonospetra  din Muntele Athos, publicat în revista Martyria, nr. 1/2017. 

  22 August 2017
 • „Ava Teofil, ostașul lui Hristos de pe Taborul Argeșului”

  La Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului, cu binecuvântarea și sub coordonarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, a apărut volumul Ava Teofil, ostașul lui Hristos de pe Taborul Argeșului”.

  21 August 2017
 • Lansare de carte la Mănăstirea Arnota

  Reafirmând tradiția Bisericii de a se preocupa deopotrivă de formarea duhovnicească  a credincioșilor cât  și de grija față de trup, sâmbătă, 19 august, la Mănăstirea Arnota, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie a avut loc lansarea Cărții de bucate „Gusturile copilăriei” a doamnei Elena Nane, apărută la Editura Praxis.

  20 August 2017
 • Un nou număr al Revistei Praxis

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie a apărut numărul 3 pe anul 2017 al revistei Praxis, Buletinul informativ al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  11 August 2017

Pagini