Eşti aici

Chiriarhul Râmnicului a slujit la sfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin

9 Octombrie 2017 / Știri din țară

Duminică, 8 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la invitația Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a participat la slujba de sfințire a Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin.

Slujba de târnosire a fost săvârşită de un ales sobor de arhierei în frunte cu Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei și Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, precum şi o binecuvântată adunare de preoți și diaconi.

Programul manifestărilor a început cu Slujba de sfințire a bisericii, urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii la care au fost prezenți mulțime de credincioși. Răspunsurile la slujba de sfințire dar și răspunsurile liturgice au fost date de protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a rostit cuvântul de învățătură în care a precizat că „Biserica este centrul vieții noastre, locul de întâlnire a noastră cu Dumnezeu. În biserică venim de când ne naștem. Creștem în ea, și apoi tot în biserică venim pe ultimul drum, ca să luăm dezlegare de păcatele noastre pentru a intra în Împărăția cerului”.

Chiriarhul locului a amintit faptul că piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă în 2007, la împlinirea a 1.600 ani de la moartea Sfântului Ioan Gură de Aur. În anul Sfântului Ioan Gură de Aur, au avut loc multe manifestări culturale, simpozioane, care au marcat împlinirea celor 1.600 ani. Aici, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, s-a pus piatra de temelie a acestei biserici, a spus PS Nicodim.

La final, toți cei prezenți au primit binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar și a se ruga la jertfelnicul nou sfințit.

Alte articole despre: