Eşti aici

Știri din țară

  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Facultății de Teologie din Craiova

    În fiecare an, la data de 30 ianuarie, Facultatea de Teologie din Craiova își prăznuiește ocrotitorii spirituali, pe Sfinți Trei Ierarhi: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul și Sf. Ioan Gură de Aur. Cu ocazia acestui moment, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Mitropolitană „Sf. Mc. Mc. Dimitrie” din Craiova, împreună cu Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților. În cadrul Sfintei Liturghii, domnul Lect. Univ. Dr. Victor Șapcă, cadru didactic al Facultății, a fost hirotonit în treapta de diacon. Răspunsurile de la strană au fost date de către Corul Facultății de Teologie.

    31 Ianuarie 2024
  • „Dumnezeu a scris numele Sfântului Arhidiacon Ștefan în ceruri și a așezat înaintea ochilor săi sufletești nădejdile Învierii și desfătările bunătăţilor îngereşti”

    „Sfântul Arhidiacon Ștefan a suferit moartea martirică pentru credinţa în Hristos și a primit cununile biruinţei, fiind învrednicit să vadă slava Domnului şi să intre în slava cea cerească”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Videle.

    27 Decembrie 2023
  • „Tot pământul este plin de minunile Sfântului Mare Mucenic Dimitrie”

    Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, a fost cinstit cu fast liturgic joi, 26 octombrie, pe Colina Bucuriei. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită la Altarul de vară din vecinătatea Catedralei Patriarhale de către Înalt­prea­sfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei, împreună cu un sobor de ierarhi români. La momentul rânduit, ierarhul grec a rostit și un cuvânt de învățătură.

    26 Octombrie 2023
  • Chiriarhul Râmnicului a participat la Sărbătoarea Sfintei Mucenice Chiriachi din Episcopia Hușilor

    Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat vineri, 7 iulie, la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Chiriachi, din Episcopia Hușilor. Moaștele Sfintei Chiriachi se află aici încă din anul 1787, când Episcopul Iacov Stamati le-a adus din Sfântul Munte Athos.

    8 Iulie 2023
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la hramul Mănăstirii Lainici

    La Praznicul Schimbării la Față a Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la hramul Mănăstirii Lainici.

    6 August 2022
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Slănic

    Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat în ziua Praznicului Sfintei Treimi, luni, 13 iunie, la slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Slănic din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

    13 Iunie 2022
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la Mănăstirea Lainici, la Sărbătoarea Sfântului Cuvios Irodion

    Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat marți, 3 mai, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Irodion de la Mănăstirea Lainici, unde se află moaştele sale.

    3 Mai 2022
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la sfințirea Paraclisului Episcopal „Soborul Sfinților Apostoli” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici” din Miercurea Ciuc

    În cea de-a treia zi a Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Centrul Eparhial al Episcopiei Covasnei și Harghitei unde a condus soborul de ierarhi care au participat la sfințirea Paraclisului Episcopal „Soborul Sfinților Apostoli” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici”.

    5 Mai 2021
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Facultății de Teologie din Craiova

    Praznicul Sfinţilor Trei Ierarhi a fost întâmpinat şi anul acesta cu bucurie la Facultatea de Teologie din Craiova. Evenimentele dedicate cu acest prilej celor trei patroni spirituali au început în dimineața zilei de 30 ianuarie, cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită la Altarul Catedralei Mitropolitane ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de mir” din Craiova de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjuraţi de soborul părinţilor profesori.

    31 Ianuarie 2020
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Catedralei Mitropolitane din Craiova

    Ziua de 26 octombrie a fost un moment de mare bucurie duhovnicească pentru locuitorii Craiovei, întrucât a avut loc prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Ocrotitorul Catedralei Mitropolitane din oraș. 

    29 Octombrie 2019
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la slujba de reînhumare a Reginei-Mamă, Elena a României

    Regina Mamă Elena a fost reînhumată sâmbătă în Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, la 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la decesul ei.

    19 Octombrie 2019
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc

    La sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat, la invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc.

    1 Octombrie 2019

Pagini