Eşti aici

Știri din țară

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii Lainici

  La Sărbătoarea „Schimbarea la Faţă“, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la hramul istoric al Mănăstirii Lainici, veche aşezare monahală de pe defileul Jiului.

  7 August 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la târnosirea noii biserici a Mănăstirii Dumbrava

  Duminică, 13 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit, în sobor de ierarhi, slujba târnosirii noii biserici cu hramul „Adormirea Maicii Dumnului” a Mănăstirii Dumbrava, județul Alba, într-un frumos sobor arhieresc condus de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și din care au mai făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei,   Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

  13 Mai 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la Mănăstirea Lainici

  Mii de pelerini din întreaga Oltenie şi de peste munţi au venit la închinare în marea lavră a Mănăstirii Lainici, de praznicul Sfântului Cuvios Irodion, joi, 3 mai. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită la Altarul de vară al cinstitului aşezământ de un ales sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

  4 Mai 2018
 • Chiriarhul Râmnicului a slujit la hramul Facultății de Teologie din Craiova

  Facultatea de Teologie din Cetatea Băniei şi-a sărbătorit patronii duhovniceşti, miercuri, 30 ia­nua­rie.

  30 Ianuarie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Catedralei mitropolitane din Craiova

  La sărbătoarea Sfântului M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la hramul Catedralei mitropolitane din Craiova.

  27 Octombrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a slujit la sfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin

  Duminică, 8 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la invitația Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a participat la slujba de sfințire a Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin.

  9 Octombrie 2017
 • 500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş. Înaltpreasfințitul Varsanufie a participat la eveniment

  Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la sfințirea Catedralei din Curtea de Argeș.

  26 Septembrie 2017
 • Arhiepiscopul Râmnicului a participat la sfințirea bisericii Parohiei Calea Hinovei din Episcopia Severinului și Strehaiei

  Sâmbătă, 9 septembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat, la invitația Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, la sfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Dorotei de Gaza” a Parohiei Calea Hinovei din Protopopiatul Drobeta, comuna Șimian.

  9 Septembrie 2017
 • Comisia teologică, liturgică şi didactică a Sfântului Sinod în ședință de lucru

  Comisia teologică, liturgică şi didactică a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit în şedinţă de lucru marți, 5 septembrie, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, jud. Braşov. Şedinţa a fost dedicată îmbunătăţirii actualei ediţii a Liturghierului. Concluziile şi propunerile finale vor fi înaintate, spre aprobare, Sfântului Sinod.

  6 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a participat la sfințirea Mănăstirii Făgețel din Episcopia Covasnei și Harghitei

  La invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat marți, 29 august 2017, la la sfințirea Mănăstirii Făgețel.

  30 August 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a slujit la Catedrala mitropolitană din Craiova cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon

  Vineri, 11 august, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la evenimentele duhovnicești de  la Catedrala mitropolitană „Sfântul  Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la canonizarea Sfântului Nifon, primul sfânt canonizat pe teritoriul ţării noastre. 

  12 August 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii Lainici

  Duminică, 6 august, la praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la Mănăstirea Lainici, cu prilejul sărbătoririi hramului acesteia.

  7 August 2017

Pagini