Eşti aici

Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul la hramul Catedralei Episcopale din Caransebeș

Cu binecuvântarea Înaltreasfintitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița au fost duse, în zilele de 11 mai-14 mai, în pelerinaj la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, care și-a sărbătorit hramul.

Sfintele Moaște au fost purtate în procesiune pe străzile apropiate Catedralei Episcopale unde au fost așezate spre închinare.

În cuvântul de binecuvântare împărătșit preoților și credincioșilor, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a reliefat: „Ne bucurăm foarte mult că preoții și credincioșii din Eparhia Caransebeșului, la sfârșitul săptămânii luminate și în duminica Sfântului Apostol Toma, se pot închina la moaștele acestui cuvios care a trăit în prima jumătate a secolului al 9-lea și care a apărat dreapta credință. Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul a apărat cultul sfintelor icoane și am ales ca în acest an să aducem moaștele lui aici la Caransebeș pentru că am început pictarea Catedralei. Credem că Sfântul Grigorie va binecuvânta începerea lucrărilor de pictare la Catedrala noastră Episcopală din Caransebeș, târnosită în 12 septembrie 2010 de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel înconjurat de 24 de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”.

La încheierea pelerinajul, racla cu sfintele moaște a fost reașezată în biserica Mănăstirii Bistrița.

Alte articole despre: