Eşti aici

Activități sociale în Protopopiatul Călimănești

18 Decembrie 2017 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Călimănești au fost organizate mai multe activități și campanii sociale prin care sunt sprijinite familiile aflate în situații de risc, bătrânii și copiii aflați în risc de abandon școlar.

„Caravana Strop de bucurie în prag de sărbătoare a pornit la drum. Deşi ne-am propus să vizităm 15 familii, ecoul acţiunii noastre a fost auzit de mulţi oameni cu suflet mare şi am reuşit să ajungem la 18 familii cu situaţie materială precară, identificate de studenţi, elevi, prieteni sau cu ajutorul parohiei din raza carora fac parte. Aceste familii au reprezentat cazuri sociale deosebite: 5 familii din comuna Cîineni, satele Cîinenii Mici şi Grebleşti, 3 familii din Salatrucel, o familie din Budeşti, căreia i-a ars casa pe 21 noiembrie, 2 familii din Râmnicu-Vâlcea, o familie din Curtea-Popeşti, o familie din Băbeni, o familie din Şirineasa, 3 familii din Amărăşti şi o familie din Glăvile. Fiecărei familii i s-au dăruit pachete cu toate alimentele necesare de sărbători: alimente, dulciuri, fructe, legume, haine, încălţăminte, jucării, detergent precum şi peste, pulpe, produse din carne, brânză. Copiii din familii au primit fiecare câte o pungă cu dulciuri, suc, fructe şi şosete.
La o parte din această acţiune ne-au fost ghizi şi parteneri, Centrul de Informare Turistică Sălătrucel şi familia părintelui Daniil Negoescu de la Parohia Greblești. Mulțumim Parohiei Greblesti pentru ospitalitate și firmei Roberto Com pentru sprijinul acordat!”, a precizat doamna Negoescu Cornelia.

Alte articole despre: