Eşti aici

Învățământ

 • MARȘUL PENTRU VIAȚĂ - 2018: „O lume pentru VIAȚĂ”

  Pe data de 24 martie, începând cu ora 13:00,  va fi organizată ediţia a VII-a a Marşului pentru viaţă, de către Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”.

  20 Martie 2018
 • Slujbă de pomenire și evocări ale Mitropolitului Bartolomeu Anania în satul natal

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, vineri, 16 martie, Primăria comunei Glăvile, Școala Gimnazială „Bartolomeu Valeriu Anania” - Glăvile, Biblioteca Publică Glăvile, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” - Vâlcea, Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea și Sectorul Învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului au organizat o serie de manifestări cultural-duhovnicești închinate mitropolitului Bartolomeu Anania.

  20 Martie 2018
 • Cererea de înscriere la orele de Religie este valabilă pe toată perioada școlarizării

  Cu privire la înscrierea elevilor la orele de Religie, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220/12.03.2018 a fost publicat Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3.218/16.02.2018. Documentul prevede modificarea art. 3, alin. (5) din Metodologia de organizare a predării disciplinei Religie în învățământul preuniversitar, astfel: „Cererea depusă conform alin. (1) este valabilă pe toată perioada de școlarizare în învățământul preuniversitar sau până la schimbarea opțiunii conform alin. (3)”.

  15 Martie 2018
 • Activități cu tinerii la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”

  La Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” e desfășoară în această perioadă o serie de întâlniri cu tinerii din parohie, în cadrul cărora sunt dezbătute teme propuse de participanți. 

  13 Martie 2018
 • Corul de copii „Cantus” a concertat la Sala Iosif Episcopul a Centrului Eparhial

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, miercuri, 14 martie 2018,  Corul de Copii Cantus  a susținut un concert de muzică la Sala Iosif Episcopul  a Casei Sfântul Calinic.

  14 Martie 2018
 • Activități duhovnicești în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 9 martie,  la Parohia Blejani,din comuna Scundu, Protoieria Drăgăşani, a avut loc Cercul Pastoral Orlești.

  10 Martie 2018
 • Pricesne și cântări bisericești închinare Maicii Domnului și Sfintei Cruci

  Copiii din corul Aghiofilia al Parohiei Foleștii de Sus au susținut în Duminica Sfintei Cruci un buchet de pricesne și cântări bisericești închinate Maicii Domnului și Sfintei Cruci.

  11 Martie 2018
 • Daruri pentru beneficiarii Centrului de recuperare neuropsihiatrică nr. 2 Băbeni

  Protoieria Râmnicu-Vâlcea împreună cu reprezentanții Consiliului elavilor de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” și ai Centrului Catehetic al Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul, au organizat în data de 8 martie o nouă activitate social-filantropică, prin vizitarea beneficiarilor Centrului de recuperare neuropsihiatrică nr. 2 Băbeni.

  9 Martie 2018
 • Etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie

  La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea s-a desfăşurat, sâmbătă, 3 martie, etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele VII-XII   şi concursul judeţean pentru elevii din clasele V-VI.

  3 Martie 2018
 • Activități catehetice în Parohia Jiblea Veche

              Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Parohia Jiblea-Veche din Protopopiatul Călimănești, în cadrul Centrului educațional Sfânta Maria, se derulează proiectul „Mărțișorul la români - simbol,tradiție și legendă”, în perioada 23 februarie- 8 martie.

  1 Martie 2018
 • Procesiuni cu sfintele icoane în parohiile din Protoieria Călimănești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Parinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Parohiile Boişoara, Bumbuiești şi  Găujani din Protoieria Călimăneşti în Duminica Ortodoxiei, s-au organizat  procesiuni cu Sfintele Icoane.

  28 Februarie 2018
 • Concursul județean ”Moralitate creștină”

  Concursul județean „Moralitate creștină” , aflat la a III-a ediție s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, prin îndrumarea Sectorului Învățământ și Activități cu Tinerii din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

  28 Februarie 2018

Pagini