Eşti aici

Învățământ

  • Catehizare și recunoștință la Parohia Călimănești II

    Jertfa celor 40 de mucenici din Sevastia a fost explicată pe înțelesul copiilor, la Centrul de creație „Maria-Alina Preoteasa”, al Parohiei Călimănești II.

    12 Martie 2024
  • Ziua Internațională a Mamei la Parohia Călimănești II

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Călimănești II, s-au desfășurat activități de creație pentru a marca Ziua Internațională a Mamei și a aduce un prinos de recunoștință femeii creștine.

    8 Martie 2024
  • Atelier de confecționat mărțișoare la Parohia Călimănești II

    Membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au participat la un atelier de confecționat mărțișoare, ce au fost dăruite ulterior mamelor și bunicilor.

    1 Martie 2024
  • Parteneriat educațional Biserică-Școală în Parohia Mihăești II

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Mihăești II, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, în urma parteneriatului dintre Grădinița MIhăești și Biserica „Sfântul Nicoale”, a implementat proiectul educațional „Un stop de credință”.

    19 Februarie 2024
  • Activități catehetice la Parohia Călimănești II

    În Duminica a XVII-a după Rusalii, numită și Duminica Femeii Cananeence, membrii Centrului de creație „Maria-Alina Preoteasa” al Parohiei Călimănești II, au desfășurat o serie de activități catehetice, având ca temă principală: simbolismul salutului creștin „Doamne ajută!”.

    19 Februarie 2024
  • „Ścola si laçi - Școala este bună”

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Departamentul de misiune pentru rromi, a organizat, în data de 15 februarie, o întâlnire cu elevii rromi de la Grădinița și Școala Primară Sînbotin, pentru a marca „Ziua lecturii”.

    16 Februarie 2024
  • „Cartea cu povești românești” - spectacol de teatru cu păpuşi la Parohiile Valea Cheii și Chiciora

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 11 februarie 2024, copiii și tinerii din Parohiile Valea Cheii și Chiciora, au avut bucuria de a viziona gratuit un spectacol de teatru de păpuși, desfășurat în cadrul Centrului educațional „Sfinții Ierarhi Luca și Nectarie”.

    13 Februarie 2024
  • Întâmpinarea Domnului în viziunea copiilor din cadrul Centrului de creație al Parohiei Călimănești II

    Sărbătoarea Întâmpinării Domnului a fost prilej de întâlnire și mare bucurie pentru tinerii Centrului de creație al Parohiei Călimănești II.

    2 Februarie 2024
  • Ziua Internațională a Tineretului Ortodox în Arhiepiscopia Râmnicului

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, de praznicul Întâmpinării Domnului, Asociația Tinerilor Ortodocși ,,Sfântul Valentin” din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului a sărbătorit Ziua Internațională a Tineretului Ortodox.

    3 Februarie 2024
  • Sfinții Trei Ierarhi au fost cinstiți la Centrul de creație al Parohia Călimănești II

    Cei Trei mari Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe au fost cinstiţi şi la Centrul de creație „Maria-Alina Preoteasa” din cadrul Parohiei Călimănești II.

    30 Ianuarie 2024
  • Ziua Culturii Naționale sărbătorită în școlile vâlcene

    Luni, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, elevii școlilor vâlcene, alături de cadrele didactice au adus un omagiu poetului „nepereche” Mihail Eminescu. 

    17 Ianuarie 2024
  • Membrii Centrului catehetic „Sfinții Luca și Nectarie” al Parohiei Valea Cheii, au fost răsplătiți pentru întreaga activitate desfășurată anul trecut

    Membrii Centrului catehetic „Sfinții Luca și Nectarie” al Parohiei Valea Cheii au fost răsplătiți pentru întraga activitate culturală și social-filantropică pe care au desfășurat-o în cursul anului 2023.

    21 Decembrie 2023

Pagini