Eşti aici

Învățământ

 • Activități educative și filantropice la Parohia Sfântul Andrei din Râmnicu-Vâlcea

  Sâmbătă, 13 ianuarie, părintele Barbu Laurențiu-Daniel de la Parohia Sfântul Andrei din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, a reluat cursurile catehetice pe care le desfășoară la Centrul catehetic al parohiei. La final, copiii au primit pachete cu alimente.

  14 Ianuarie 2018
 • Cateheze în Protopopiatul Horezu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, preoții Protopopiatului Horezu au reluat proiectele catehetice desfășurate în cadrul centrelor parohiale.

  9 Ianuarie 2018
 • Daruri pentru copiii de la Centrul de plasament Ana

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 22 decembrie 2017, Consilierii Sectoarelor Social-Filantropic și Învățământ, împreună cu Asociația Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, reprezentată de Valentina – Alexandra Ionică, Președinte al asociației, precum și Corala Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae, au colindat copiii aflați în Centrul de plasament Ana din municipiul Râmnicu Vâlcea, vestind marele praznic al Nașterii Domnului și oferindu-le daruri constând în produse alimen

  22 Decembrie 2017
 • Daruri pentru copiii din Parohia Brezoi III

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Brezoi III prin intermediul părintelui paroh Şerban Daniel şi a mai multor oameni inimoşi, au încercat să aducă un strop de bucurie în inimile mai multor copii nevoiaşi din localitate, oferindu-le diferite cadouri de Crăciun. Copiii au primit cu mulă bucurie şi entuziasm darurile oferite.

  19 Decembrie 2017
 • Colinde în Parohia Călimănești I

  În Duminica a XXVIII-a după Rusalii,  în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călimăneşti au răsunat colindele româneşti. 

  19 Decembrie 2017
 • „Să fii şi tu un Moş Crăciun” – la Parohia Brezoi I

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsarsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Brezoi I începând încă din luna noiembrie se pregăteşte pentru continuarea unui vechi proiect ce a devenit  tradiţie şi anume proiectul intitulat „Să fii şi tu un Moş Crăciun”. 

  20 Decembrie 2017
 • „Spre marea taină a Naşterii Domnului” – Spectacolul Liceului de Arte „Victor Giuleanu”

  În aceste zile, când străvechile colinde răsună pretutindeni, vestind naşterea Pruncului Iisus în ieslea sfântă din Betleem, elevii clasei a V-a, de la Liceul de Arte Victor Giuleanu din Râmnicu Vâlcea, au picurat în sufletele părinţilor şi ale bunicilor bucurie şi emoţie, în cadrul serbării de Crăciun, desfăşurată marţi seara în sala de festivităţi a şcolii.

  20 Decembrie 2017
 • Concursul Național „Marea Taină a Nașterii Domnului” la Tomșani

  Într-o atmosferă caldă și plină de bucurie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 17 decembrie, a avut loc la Căminul Cultural Foleștii de Sus a IX-a ediție a Concursului Național „Marea Taină a Nașterii Domnului”. Concursul a fost organizat de doamna director Teodorescu Maria și domnul profesor de religie Tudor Bogdan.

  20 Decembrie 2017
 • Elevii din Lăcusteni în pelerinaj la mănăstirile din Ahiepiscopia Râmnicului

  Reafirmând rolul pelerinajului  în formarea  spirituală și culturală a tinerilor, doamna profesoară de religie Ana Lavinia Stoica a inițiat o serie de pelerinaje la care participă elevi  de la Școala Gimnazială  Lăcusteni însoțiți de doamna educatoare Țâru Mădălina.

  18 Decembrie 2017
 • Spectacol de colinde în Parohia Mateești

  Duminică 17 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, s-a desfășurat ultimul spectacol de colinde organizat în Protopopiatul Horezu în cadrul  proiectului „Colindând, vestim și lăudăm Nașterea Domnului”.

  18 Decembrie 2017
 • Proiectul educativ „Hristos se naște, măriți-L"

  La Școala Gimnazială din Mădulari, în apropierea praznicului Nașterii Domnului se derulează proiectul educativ „Hristos se naște, măriți-L".

  14 Decembrie 2017
 • Activități catehetice în Protoieria Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Cateheze și Activități cu tinerii din cadrul Protoieriei Drăgășani, în luna decembrie 2017 se desfășoară mai multe proiecte educaționale, catehetice și social-filantropice.

   

  Astfel, la inițiativa părintelui paroh Făurar Mihai-Gabriel din parohia Rusănești din comuna Fârtățești, copiii Școlii Gimnaziale din localitate s-au implicat alături de doamna profesor de religie, Diaconu Ionica, în frumoase activități catehetice, desfășurate atât în biserică, cât și în școală.

  11 Decembrie 2017

Pagini