Eşti aici

Învățământ

 • Activități cu tematică pascală la Parohia Greblești

  În urma parteneriatului dintre dintre Școala Gimnazială Greblești și Parohia Greblești, Biserica cu hramul „Sfânta Filofteea”, a fost gazda micilior școlari și preșcolari ce au desfășurat o serie de activități și ateliere de pictură și creație, inspirate de marele praznic al creștinătății - Învierea Domnului.

  18 Aprilie 2024
 • Activități recreative la Parohia Valea Cheii

  La Parohia Valea Cheii, din protoieria Râmnicu-Vâlcea, membrii Centrului catehetic „Sfinții Luca și Nectarie” s-au reunit pentru a se ruga, a discuta şi a se juca.

  16 Aprilie 2024
 • Parteneriat Școală-Biserică la Parohia Boișoara

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul parteneriatului dintre Parohia Boișoara și Școala Gimnazială Boișoara, luni, 15 aprilie, părintele paroh Mihai Cristian Mitu, fost oaspetele elevilori din cadrul unității de învățământ, unde a susținut cateheza intitulată ,,Importanța Sfintei Cruci în viața noastră", explicandu-le elevilor semnificațiile și binefacerile cinstirii Sfintei Cruci.

  16 Aprilie 2024
 • Etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele V-XII la Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, sâmbătă,13 aprilie 2024, Arhiepiscopia Râmnicului în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, a organizat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, etapa județeană a Olimpiadei de Religie, cu participarea unui număr de 155 de elevi din clasele V-XII.

  15 Aprilie 2024
 • Cateheza „Valoarea timpului în viața noastră” la Parohia Câinenii Mari

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Câinenii Mari, a primit vizita elevilor de la Școala Gimnazială „David Praporgescu”.

  8 Aprilie 2024
 • Ziua mamei creștine sărbătorită în Parohia Călimănești

  Cu ocazia Zilei mamei creștine, luni, 25 martie, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călimănești în parteneriat cu elevii Liceului Tehnologic de Turism Călimănești au oferit felicitări realizate manual tuturor doamnelor prezente la Sfânta Liturghie.

  26 Martie 2024
 • Seară de film la Parohia Vlădești

  În prima săptămână a Postului Sfintelor Paști, membrii centrului catehetic al Parohiei Vlădești s-au reunit în cadrul unei activități cultural-duhovnicești de suflet.

   

  26 Martie 2024
 • Proiectul „Școala de după Școală” la Parohia Boișoara

  În cadrul parteneriatului catehetic-educațional dintre Parohia Boișoara și Școala Gimnazială Boișoara, a fost implementat Proiectul „Școala de după Școală”.

  26 Martie 2024
 • Atelier de pictură la Parohia Călimănești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Călimănești II, înaintea praznicului Bunei Vestiri, a avut loc un atelier de pictură intitulat Primăvara în culori”.

  26 Martie 2024
 • Training de formare a voluntarilor pentru taberele de vară

  Cu binecuvântarea Înaltreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, delegația Sectorului Învățământ, Catehizare și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, a participat la trainingul de formare a voluntarilor din Mitropolia Olteniei pentru taberele de vară organizate în comunitate, desfăşurat la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Severin.

  20 Martie 2024
 • Catehizare și recunoștință la Parohia Călimănești II

  Jertfa celor 40 de mucenici din Sevastia a fost explicată pe înțelesul copiilor, la Centrul de creație „Maria-Alina Preoteasa”, al Parohiei Călimănești II.

  12 Martie 2024
 • Ziua Internațională a Mamei la Parohia Călimănești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Călimănești II, s-au desfășurat activități de creație pentru a marca Ziua Internațională a Mamei și a aduce un prinos de recunoștință femeii creștine.

  8 Martie 2024

Pagini