Eşti aici

Învățământ

 • Activități extracuriculare organizate de profesorii de religie din Horezu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, profesorii de religie din cadrul Cercului pedagogic Horezu au organizat mai multe activități extracuriculare.

  18 Noiembrie 2017
 • Proiecte educativ-culturale desfășurate în cadrul orelor de religie la Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Biroului de catehizare și Activități cu tineretul, profesorii de religie de la școlile din Municipiul Râmnicu-Vâlcea au desfășurat o serie de proiecte educativ-culturale în cadrul unor parteneriate desfășurate între instituțiile de învățământ și parohii, precum și cu instituții de cultură și ONG-uri.

  17 Noiembrie 2017
 • Activități catehetice în Protopopiatul Călimănești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de catehiazare și Activități cu tineretul, au continuat programele educaționale ce se desfășoară la nivelul Protopopiatului Călimănești în cadrul parteneriatelor dintre parohii și școlile din comunitate.

  15 Noiembrie 2017
 • Activități catehetice în Protopopiatul Drăgășani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, în cadrul parteneriatelor educaționale desfășurate între parohiile din Protoieria Drăgășani și unitățile de învățământ din cadrul comunităților au fost inițiate o serie de proiecte culturale și duhovnicești. 

  13 Noiembrie 2017
 • Activități catehetice în Parohia Foleștii de Sus

  În Parohia Foleștii de Sus din Protoieria Horezu, cu prilejul prăznuirii hramului bisericii filiale Bălțățeni, s-au desfășurat evenimente liturgice  și catehetice.

  8 Noiembrie 2017
 • Activități educative la Centrul Eparhial

  La invitația și cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul în parteneriat cu APOR si cu ISJ Vâlcea continuă seria activităților educative la Centrul Eparhial.

  31 Octombrie 2017
 • Cateheză la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la Parohia Foleștii de Sus

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, în ajunul prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, copiii Parohiei Foleștii de Sus, au  participat la Slujba Vecerniei cu Litie în care părintele paroh Vasile-Emanoil Găman  a susținut o cateheză despre viața și misiunea Sf M. Mc.Dimitrie, „Spune nu slavei deșarte și pune-ți viața pentru Dumnezeu”.

  26 Octombrie 2017
 • Activități catehetice la Parohia Dăești

  La sărbătoarea Sfântului M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, joi,  26 octombrie 2017, elevii claselor a IV-a și a V-a, însoțiți de profesorul de religie, Silviu Tița, în cadrul Parteneriatului încheiat între Parohia Dăești I și Școala Gimnazială Dăești, au participat la activitățile catehetice organizate de către Preotul Daniel-Vasile Mitu în Biserica „Sf. Nicolae” din Parohia Dăești I. După cateheza „Să-i iubim pe sfinți”, părintele le-a oferit copiilor cărți de rugăciune și iconițe.

  26 Octombrie 2017
 • Simpozionul „Viitorul îți aparține!” la Universitatea Constantin Brâncoveanu

  Marți, 17 octombrie 2017, amfiteatrul Universității Constantin Brâncoveanu din Râmnicu-Vâlcea a găzduit Simpozionul Viitorul îți aparține!, în cadrul căruia au fost dezbătute teme privitoare la educație și carieră, precum și discuții asupra unor teme de actualitate, purtate de câțiva vorbitori, profesori universitari, preuniversitari, preoți, inspectori, voluntari străini și psihologi.

  17 Octombrie 2017
 • Activități educative în localitatea Dăești

  Cu prilejul Zilei educației, în localitatea Dăești, în cadrul parteneriatelor dintre parohiile Fedeleșoiu, Dăești și a școlile din Dăești și Fedeleșoiu, s-au desfășurat mai multe proiecte educative.

  Rolul educației în formarea personalității a fost prezentat de către preoții și profesorii din comunitate cât și de reprezentanți din cadrul administrației locale sau oameni de presă. Totodată, Ansamblul Datina, coordonat de  profesorul de religie Tița Silviu, a susținut un spectacol de muzică religioasă și muzică tradițional românească.

  6 Octombrie 2017
 • Peste 500 de elevi au participat la activitățile desfășurate la Centrul Eparhial de Ziua educației

  La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, elevi de la mai multe instituții de învățământ din municipiul Râmnicu-Vâlcea au participat astăzi, 5 octombrie, la manifestările culturale desfășurate cu prilejul Zilei educației.

  5 Octombrie 2017
 • Vernisarea expoziției de icoane din Tabăra de la Mănăstirea Arnota

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Sala Iosif Episcopul a Casei  Sfântul Ierarh Calinic din incinta Centrului Eparhial, a avut loc astăzi, 26 septembrie, Vernisarea expoziției de icoane realizate în tabăra de la Mănăstirea Arnota, desfășurată în perioada 4-8 septembrie.

  26 Septembrie 2017

Pagini