Eşti aici

Învățământ

 • Atelier de prăjituri la Parohia Călimănești II

  În cadrul Parohiei Călimănești II, a avut loc, în săptămâna a XVIII-a după Rusalii, un delicios atelier gastronomic.

  19 Septembrie 2023
 • Proiect catehetic închinat Sfintei Cruci la Parohia Călimănești II

  În perioada 11-14 septembrie 2023, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Călimănești, s-au desfășurat activități practice susținute de copiii centrului catehetic, intitulate generic „Crucea lui Hristos”.

  15 Septembrie 2023
 • „În taina rugăciunii, are loc întâlnirea omului cu Dumnezeu”, le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie elevilor Seminarului Teologic la început de an școlar

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, cu prilejul deschiderii noului an școlar 2023-2024.

  11 Septembrie 2023
 • Praznicul Nașterii Maicii Domnului la Parohia Călimănești II

  Praznicul Nașterii Maicii Domnului, cea dintâi mare sărbătoare din anul bisericesc ortodox, care începe la 1 septembrie,  a fost un prilej de mare bucurie în cadrul Parohiei Călimănești II.

  9 Septembrie 2023
 • Patriarhul Daniel la început de an școlar: Învățătura creștină – izvor de lumină și comuniune

  Patriarhul Daniel transmite un mesaj cu ocazia începerii anului școlar 2023-2024. 

  11 Septembrie 2023
 • Educația – lumina iubitorilor de cunoaștere

  Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la începutul anului școlar 2023-2024.

  9 Septembrie 2023
 • Proiect educative la Parohia Malaia

  Cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în pereioada 30 august – 1 septembrie, în Parohia Malaia din cadrul Protoieriei Călimănești, au fost desfășurate mai multe activități educative, fiind implicate Școala Gimnazială Malaia și Asociația Culturală Isvor.

  6 Septembrie 2023
 • Tineri din Arhiepiscopia Râmnicului, participanți la ITO 2023

  Cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 31 august – 03 septembrie 2023, o delegație de 40 tineri din întreg cuprinsul eparhiei, aflați sub coordonarea Pr. Vasile Marian Chima, consilier eparhial, a luat parte la Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși – ITO, de la Timișoara.

  1 Septembrie 2023
 • Atelier de țesătorie la Parohia „Sfântul Andrei”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia „Sfântul Andrei” din Râmnicu-Vâlcea, sub coordonarea părintelui paroh Laurențiu Barbu, s-au desfăşurat activităţile practice din cadrul Atelierului de Ţesătorie.

  10 August 2023
 • Școala de Vară la Parohia Câineni I

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 31 Iulie - 5 August la Parohia Câineni I, s-a desfășurat Școala de Vară, sub directa coordonare a Pr. Bărbuși Iulian și a colaboratorilor: Pr. Istratie Ionuț - Parohia Câineni II, Pr. Liciu Nicolae, Pr.Negoescu Nicolae, Pr. Voinescu Vasile, Monahia Fevronia - stareța Mănăstiri Boia, Pr. Vasile Chima și Prof. Iosif Ion.

  10 August 2023
 • Tabăra de Vară a copiilor din Parohia Vlădești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 24-28 iulie 2023, la Parohia Vlădești din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, s-a desfășurat prima ediție a Taberei de Vară, ce a reunit peste 50 de tineri dornici de socializare și de activități cultural-catehetice, menite să le descopere lucruri și cunoștințe noi care să le folosească în viața de zi cu zi dar și în cea duhovnicească.

  4 August 2023
 • Tabăra „Tradiție și noutate”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 24 – 30 iulie 2023, s-a desfășurat la Mănăstirea Cozia, a V-a ediție a Taberei Tradiție și noutate, la care a participat un număr de 23 de tineri din diferite eparhii din țară.

  1 August 2023

Pagini