Eşti aici

Învățământ

 • Activități catehetice la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de Ziua Culturii Române

  Ziua Culturii Române a fost sărbătorită și la centrul catehetic al Parohiei „Sfântul ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea, unde copiii, însoțiți de părinți și bunici, au recitat poezii din lirica eminesciană, au citit texte scrise de ei cu acest prilej, au audiat pasaje din poeziile poetului național Mihail Eminescu în interpretarea unor actori consacrați.

  15 Ianuarie 2023
 • Festivalul – Concurs „Bucuria artei”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în seara zilei de luni, 19 decembrie, sala Gherasim Arhiepiscopul din cadrul  Așezâmantului Sfântul Ierarh Antim Ivireanul al Arhiepiscopiei Râmnicului a fost gazda colindătorilor „mari și mici” din cadrul unitățiilor de învâțâmânt din județ.

  21 Decembrie 2022
 • Activitate educațională dedicată zilei Marii Uniri la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae”

  Cadre didactice și elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea au organizat o activitate educațională dedicată mărețului ideal istoric de desăvârșire a Marii Unirii și de întregire a României. 

  1 Decembrie 2022
 • Expoziția „Buchet de icoane ale Maicii Domnului din întreaga Ortodoxie” la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 25 noiembrie s-a desfășurat în foaierul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae" din Râmnicu Vâlcea Expoziția „Buchet de icoane ale Maicii Domnului din întreaga Ortodoxie".

  25 Noiembrie 2022
 • Activități catehetice la Parohia Călimănești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Iulian Petre Lixandra de la Parohia Călimănești II a organizat mai multe întâlniri cu copiii care au participat la atelierele de creație organizate în centrul social-cultural al parohiei.

  12 Octombrie 2022
 • Consfătuirea anuală a inspectorilor școlari pentru disciplina Religie

  În perioada 13-16 septembrie 2022, la Râmnicu-Vâlcea a vut loc Consfătuirea anuală a inspectorilor școlari pentru disciplina Religie.

  16 Septembrie 2022
 • Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat pe elevii și profesorii de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea în prima zi a noului an școlar 2022-2023.

  5 Septembrie 2022
 • Educația, împărtășirea valorilor spirituale și culturale în căutarea adevăratului sens al vieții

  Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la începutul anului școlar 2022-2023.

  2 Septembrie 2022
 • „Vacanță în pridvorul Bisericii” la Parohia Stupărei

  La Parohia Stupărei a avut loc, în perioada 1-15 august, Școala de vară „Vacanță în pridvorul Bisericii” la care au participat elevii din această parohie. 

  22 August 2022
 • Pelerinaje și activități catehetice la Parohia Bujoreni

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Bujoreni din Protoieria Călimănești a organizat școala de vară, un proiect catehetic  în care au avut loc cateheze şi convorbiri duhovniceşti, pelerinaje la mănăstirile de pe Valea Oltului, ateliere de creație, jocuri recreative și comunicare, din dorința de a descoperifrumusețea cultului, a culturii și a jocurilor în echipă.

  18 August 2022
 • Școală de Vară la Parohia Mihăești I

  Parohia Mihăești I din Protoieria Râmnicu-Vâlcea a organizat în perioada 1-15 august mai multe întâlniri catehetice, sub coordonarea părintelui Constantin Ababe. Atelierele de vacanță au fost organizate de voluntari și persoane apropiate ale parohiei și au cuprins programe catehetice, de creativitate și sportive, unde tinerii din parohie au avut posibilitatea de a-și pune în valoarea aptitudinile literare și artistice.

  18 August 2022
 • Activități la Școala de vară a Parohiei „Sfântul Dumitru” din Râmnicu-Vâlcea

  Școala de vară de la Biserica „Sfântul Dumitru” din Râmnicu-Vâlcea a continuat în perioada 1 august – 12 august 2022, cu participarea grupului catehetic al parohiei și al voluntarilor.

  12 August 2022

Pagini