Eşti aici

Învățământ

 • Activități catehetice la Parohia Bumbuieşti din Protopopiatul Călimănești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, sâmbătă 25 martie 2017, la Parohia Bumbuieşti, părintele Mureşan Rodinel a desfășurat, cu prilejul hramului, o serie de activități catehetice. În cuvântul adresat celor prezenți, părintele a arătat că  „Buna Vestire constituie sfârşitul făgăduinţelor pentru venirea lui Mesia şi începutul mântuirii pentru om.

  28 Martie 2017
 • Atelier de iconografie la Parohia Boişoara

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Parohia Boișoara, la inițiativa domnului director al Școlii Gimnaziale Boișoara, Cristian Mohanu, cu sprijinul domnului profesor de religie, Alin Ungureanu, miercuri, 22 martie 2017,  Părintele Mihai Cristian Mitu a organizat un atelier de pictură pe sticlă. 

  28 Martie 2017
 • Concursul Național de Creație ,,Icoana și Școala mărturisirii” în Protopopiatul Drăgăşani

  În conformitate cu programul cadru transmis de Sectorul Teologic – Educațional al Patriarhiei Române, vineri, 24 martie 2017, s-a desfășurat etapa pe protopopiat a Concursului Național de Creație ,,Icoana și Școala mărturisirii”. Comisia de evaluare a fost alcătuită din P.C. Pr. Bușagă Iulian Mădălin, protopopul locului, P.C.Pr. Lazăr Liviu, responsabil cu cateheza, d-na Dovleac Georgeta, profesor de limba română și domnișoara Staicu Georgiana, profesor de religie.

  28 Martie 2017
 • "Marşul pentru Viaţă" în oraşul Călimăneşti

  Cea de a șaptea ediție a "Marșului pentru viață" a avut loc sâmbătă, în ziua praznicului Bunei Vestiri, şi în oraşul Călimăneşti, sub genericul "Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!".

  27 Martie 2017
 • Marșul pentru viață "Viața este darul lui Dumnezeu și Dumnezeu este Viața” – în Orașul Horezu

  În Orașul Horezu s-a desfășurat sâmbătă, 25 martie 2017, Marșul pentru viață "Viața este darul lui Dumnezeu și Dumnezeu este Viața”, pe următorul traseu: Biserica Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Târg Horezu – Primăria Horezu – Biserica Parc cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. La manifestare au participat aproximativ 200 de persoane. 
  Marșul a fost susținut de parohiile Protopopiatului Horezu și a exprimat ataşamentul şi preţuirea faţă de valorile tradiţionale creştine ale familiei, căsătoriei, educaţiei religioase dar și un protest împotriva avortului. 

  27 Martie 2017
 • Marșul pentru viață "Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine” în Municipiul Drăgăşani

  În  municipiul Drăgășani s-a desfășurat  sâmbătă,  25 martie 2017, Marșul pentru viață  "Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine”, pe următorul traseu: strada Gib Mihăescu – strada Doctor Dumitru Bagdazar – strada Dobrogeanu Gherea - strada Tudor Vladimirescu - strada Decebal - Piaţa Pandurilor, cu plecare din parcul central Piața Pandurilor în  direcţia  Spital Municipal Drăgășani.  

  27 Martie 2017
 • Activităţi culturale pentru cinstirea deţinuţilor politici

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 9 martie și la Parohia Cheia s-a săvârșit slujba de pomenire pentru deținuții politici anticomuniști din perioada 1944-1989. Totodată la şcoala din localitate s-a desfăşurat o activitate în cadrul parteneriatului şcoală - biserică.

  10 Martie 2017
 • Activităţi Catehetice la Parohia Valea Bisericii

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, în perioada Postului Mare, în Parohia Valea Bisericii - Orlești, din Protoieria Drăgășani se desfășoară un susținut program catehetic cu tinerii și copiii din cadrul Școlii Orlești și Centrul de zi pentru copii Orlești.

  27 Martie 2017
 • Manifestări spirituale şi culturale în Parohia Mădulari din Protoieria Drăgăşani

  Vineri, 24 martie 2017, în Parohiaa Mădulari din Protoieria Drăgășani, a avut loc cea de-a patra editie a manifestării culturale ,,Anul nou de primăvară”.

  27 Martie 2017
 • Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 5 au vizitat Centrul Eparhial

  Vineri, 24 martie 2017, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a fost vizitat de copiii clasei I B de la Școala Gimnaziala Nr. 5 din Rm. Vâlcea, însoțiți de doamna profesor pentru învățământul primar Camelia Mitan. Din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, aceștia au fost întâmpinați cu drag de Părintele Cristian Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care le-a transmis un cuvânt bun și le-a împărțit iconițe cu Maica Domnului.

  27 Martie 2017
 • 500 de tineri prezenţi în RâmnicuVâlcea la Marșul pentru viață 2017 – Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

  Peste 500 de tineri au participat la Marșul pentru viață 2017 – Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

  25 Martie 2017
 • Activităţi catehetice în protoieria Drăgăşani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, Părintele Sichigea Daniel Ionuț de la Parohia Mădulari, a desfășurat o activitate cu elevii claselor V-VIII ai Școlii Gimnaziale Mădulari, în cadrul căreia s-au purtat discuții interactive referitoare la post și Sfintele Taine. Copiii s-au arătat foarte deschiși la discuții și au apreciat inițiativa, fiind dispuși să participe la astfel de activități și pe viitor. 

  23 Martie 2017

Pagini