Eşti aici

Învățământ

 • Spectacol de teatru și lansare de carte pentru copii la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 1 Iunie a fost organizat un spectacol de teatru cu păpuși pentru copii care a pus în scenă textul cărții de povești Ciofu, o pasăre marghioală,  volum realizat de doamna Consilier Iuliana Mateescu ce apare în colecția Cartea satului vâlcean cu povești românești.

  1 Iunie 2023
 • Activități dedicate zilei de 1 iunie la Parohia Mihăești II

  Joi, 1 iunie 2023, la Parohia Mihăești II, au fost desfășurate, sub titlul „Copilăria-izvor de vise”, o serie de activități, ce au marcat sărbătorirea Zilei copilului și copilăria.

  1 Iunie 2023
 • „Virtuți de Înălțare” la Parohia Călimănești II

  În perioada premergătoare praznicului Înălțării Domnului, copiii din cadrul Centrului catehetic, al Parohiei Călimănești II, au desfășurat câteva activități practice, intitulate generic „Virtuți de Înălțare”.

  1 Iunie 2023
 • Simpozionul Național „Cultura muzicală de tradiție bizantină din zona Râmnicului”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, luni, 29 mai, Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat Simpozionul Național „Cultura muzicală de tradiție bizantină din zona Râmnicului”.

  29 Mai 2023
 • Concursul Național de Muzică psaltică pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe din România, ediția a IV-a

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 29-30 mai, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat Concursul Național de Muzică psaltică pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe din România, ediția a IV-a.

  30 Mai 2023
 • Biserica și Grădinița „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea

  Preșcolarii de la Grădiniţa nr. 1, cu Program Normal din Râmnicu-Valcea, au efectuat vineri, 12 mai 2023, o vizită la Biserica „Toți Sfinții” din municipiu.

   

  17 Mai 2023
 • Târgul Ofertelor Educaționale pentru Licee

  La Râmnicu-Vâlcea, pe data de 12 mai 2023, în incinta centrului comercial Shopping City, a avut loc Târgul Ofertelor Educaționale pentru Licee, unde toate liceele din județ au avut ocazia de a-și prezenta oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024.

  17 Mai 2023
 • OLIMPIADA INTERDISCIPLINARĂ CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ

  În perioada 26-30 aprilie și 3-7 mai 2023 a avut loc etapa națională a OLIMPIADEI INTERDISCIPLINARE CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată la Alba Iulia pentru clasele V-VIII și la Oradea pentru clasele IX-XII.

  8 Mai 2023
 • Concursul Naţional Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Grupul Catehetic „Sfântul Nectarie” al Parohiei Brezoi I, Protopopiatul Călimănești, coordonat de părintele Vasile Chima împreună cu părintele Daniel Preoteasa și doamna Aurora Duță, profesor de Religie, a participat la Concursul Naţional Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”.

  3 Mai 2023
 • Activități catehetice și ateliere creative la Parohia Mihăești II

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul, copiii Grădiniței cu program normal din Mihăești, alături de doamnele educatoare Maria Sorina Tuțu, Elena Alexandra Lungu și Elena Aurora Popa au participat la activitatea catehetică de la Parohia Mihăești II.

  11 Aprilie 2023
 • Pricesne și cântece religioase la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea

  În Săptămâna Luminată, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea au avut loc mai multe întâlniri cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4, care au participat la activitățile catehetice și au susținut un recital de pricesne și cântece religioase.

  21 Aprilie 2023
 • Activităţi educative dedicate Sfintelor Paști la Parohia Călimănești II

  Parohia Călimănești II a desfășurat în Săptămâna Luminată Proiectul catehetic „Învierea Domnului, sărbătoarea vieții”.

  23 Aprilie 2023

Pagini