Eşti aici

Învățământ

 • Școala catehetică pentru adulți a început un nou an de studiu biblic

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea se desfășoară săptămânal cursuri catehetice pentru adulți.

  20 Septembrie 2017
 • Deschiderea Anului școlar la Orlești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub coordonarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, la început de an școlar s-a săvârșit slujba de Te Deum și binecuvântare a elevilor Școlii Gimnaziale Orlești de către preoții Luca-Georgian Sîia de la Parohia Valea Bisericii și Dragoș Alexandru de la Parohia Orlești, din Protopopiatul Drăgășani.

  12 Septembrie 2017
 • Elevi ai Seminarului Teologic la Școala Universitară de Vară „Rose”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, un grup de 7 elevi de la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Nicolae” din  Râmnicu-Vâlcea au participat timp de două săptămâni (în perioada 28 august - 10 septembrie) la Școala Universitară de Vară ,,Rose” implementată de toate facultățile Universității din Craiova. 

  12 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului i-a binecuvântat la început de An școlar pe elevii din Drăgășani

  Luni, 11 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum și a participat la festivitățile prilejuite de deschiderea  noului  An școlar la Colegiul Național „Gib Mihăescu”, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din Municipiul Drăgășani.

  12 Septembrie 2017
 • Deschiderea Anului şcolar la Seminarul Teologic Ortodox din Râmnicu-Vâlcea

  La Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae  din Râmnicu-Vâlcea a avut loc luni, 11 septembrie, deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an şcolar 2017-2018. 

  12 Septembrie 2017
 • Elevii din Marcea au primit rechizite din partea parohiei

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în  Parohia  Marcea din Protoieria Drăgășani s-a desfășurat programul social Donează un ghiozdan. În cadrul activității, un număr de 20 de copii au primit ghiozdane cu rechizite școlare.

  9 Septembrie 2017
 • Tineri din Arhiepiscopia Râmnicului prezenți la ITO 2017

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, 55 de tineri din Arhiepiscopia Râmnicului participă zilele acestea la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, eveniment ce se desfășoară la Iași în perioada 1-4 septembrie.

  1 Septembrie 2017
 • Tabăra de creaţie plastică „Ortodoxie şi Artă”

  Parohia Băbeni I, în parteneriat cu Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu” din Băbeni şi Centrul Judeţean pentru Cercetarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, a organizat în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, a XIV-a ediţie a Taberei de creaţie plastică „Ortodoxie şi Artă”.

  28 August 2017
 • Activități catehetice și filantropice la Parohia Valea Bisericii

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Valea Bisericii Orlești, din Protopopiatul Drăgășani au avut loc mai multe activități catehetice, pastoral-misionare și filantropice, în perioada 14-16 august 2017.

  21 August 2017
 • Tabără Națională pentru Tineri la Mănăstirea Bistrița

  În perioada 17-22 august, la Mănăstirea Bistrița din Arhiepiscopia Râmnicului se desfășoară ediția a doua a Taberei Naționale pentru Tineri Tradiție și noutate.

  21 August 2017
 • Încheierea Școlii de Vară a Parohiei Jiblea-Veche

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie,  Arhiepiscopul Râmnicului și susținerea Inspectoratului Școlar Vâlcea, în Parohia Jiblea-Veche din Protopopiatul Călimănești s-a derulat proiectul educațional, ediția a II-a în perioada 1-15 august 2017.

  19 August 2017
 • Școală de Vară la Parohia Malaia

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, prin Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul, pe perioada vacanței, Părintele Marius-Vasile Rogoz de la Parohia Malaia a organizat cea de-a doua ediție a Școlii de Vară, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Malaia.

  13 August 2017

Pagini