Eşti aici

Învățământ

 • Arhiepiscopia Râmnicului organizează de 1 Iunie activități pentru copii

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, miercuri, 1 iunie,  Arhiepiscopia Râmnicului organizează manifestările „Bucurii pentru copii. Daruri alese”.

  25 Mai 2022
 • Festivitatea de premiere a Concursului național catehetic „Rugăciunea în viața mea”,

  În seria manifestărilor culturale și educaționale desfășurate cu prilejul Anului omagial și comemorativ 2022 s‑a numărat și Concursul național catehetic „Rugăciunea în viața mea”, organizat la nivelul Patriarhiei Române de Sectorul teologic‑educațional al Administrației Patriarhale. 

  21 Mai 2022
 • Promovarea învățământului teologic vâlcean la Târgul ofertelor educaționale

  Preoți, profesori și elevi de la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din municipiul Râmnicu Vâlcea au participat în zilele de 19 și 20 mai la „Târgul ofertelor educaționale”, care a avut loc în parcarea și în interiorul mall-ului Shopping City Râmnicu Vâlcea. Evenimentul educațional a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea.

  19 Mai 2022
 • Copiii de la Grădinița „Toți Sfinții” participă la activitățile bisericii închinată ocrotitorilor săi

  În perioada care ne apropie de Sărbătoarea Învierii Domnului, copiii de la Grădinița „Toți Sfinții” participă la activitățile catehetice organizate de preoții Mihai și Constantin Cârstea în biserica care, de peste un secol, a devenit ocrotitoarea instituției de învățămt, motiv pentru care a fost denumită, nu de puține „casa de la biserică”.

  20 Aprilie 2022
 • Activități catehetice la Parohia Greblești

  Joi, 13 aprilie, copii de la Grădinița Greblești și elevii Școlii Primare Greblești, însoțiți de doamna educatoare Angelica Negoescu și de doamnele învățătoare Ana-Maria Constantin și Mădălina Motoi au participat la activitățile catehetice organizate la biserica parohială din comunitate. 

  14 Aprilie 2022
 • Etapa județeană a Olimpiadei de Religie

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, sâmbătă, 12 martie, la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea s-a desfășurat Etapa Județeană a Olimpiadei de Religie, după o întrerupere de 2 ani din cauza pandemiei.

  12 Martie 2022
 • Consfătuirea profesorilor de Religie

  Miercuri, 20 octombrie, s-a desfășurat, în sistem online, consfătuirea profesorilor de Religie din judeţul Vâlcea. Activitatea a fost coordonată de doamna profesor Laura Lăcraru, inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

  22 Octombrie 2021
 • Auxiliare didactice oferite de Paraclisul Arhiepiscopal „Adormirea Maicii Domnului” din Drăgășani

  Părintele Daniel Bârneață de la Paraclisul Arhiepiscopal „Adormirea Maicii Domnului” din Drăgășani a oferit, miercuri, 6 octombrie, auxiliare didactice pentru limba română unor elevi de la clase primare ale Școlii „Nicolae Bălcescu”.

  7 Octombrie 2021
 • „Sfânta Cruce- simbolul iubirii prin jertfă” - activitate catehetică la Parohia Dozești

    La început de an școlar, prin implicarea doamnei profesoare Ionica Diaconu, la Parohia Dozești s-a desfășurat activitatea catehetică „Sfânta Cruce- simbolul iubirii prin jertfă” .

  21 Septembrie 2021
 • Manifestări culturale susținute de corul parohial „Vocea Topologului”

  Corul parohial „Vocea Topologului” a participat la începutul lunii septembrie la manifestările „Satul meu, vatră frumoasă”, parte integrantă a Festivalului „Pâinea care ne unește!”, eveniment organizat de Primăria Galicea împreună cu Biblioteca Galicea.

  11 Septembrie 2021
 • Rechizite din partea Parohiei Dăești pentru elevii care merg la școală

  La începutul anului școlar, părintele Dumitru Siluan Scurtu a oferit ghiozdane și rechizite mai multor elevi din Parohia Dăești.

  12 Septembrie 2021
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, în cadrul festivităților prilejuite de deschiderea noului an școlar.

  13 Septembrie 2021

Pagini