Eşti aici

Învățământ

 • Festivitate de absolvire la Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a avut loc astăzi, 26 mai, cursul festiv al absolvenților Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea.

  26 Mai 2017
 • Activități catehetice la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Râmnicu-Vâlcea

  La Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Râmnicu-Vâlcea, începând cu luna mai a.c. se desfășoară un proiect pentru copii și tineri al cărui scop este atragerea acestora și a părinților la Sfânta Biserică pentru ca Biserica să aibă viitor, iar copiii să crească și să ducă mai departe credința, istoria, cultura și tradiția strămoșească.

  26 Mai 2017
 • Ziua Eroilor la Parohia Fedeleșoiu

  La Praznicul Înălțării Domnului, zi în care Biserica Ortodoxă Română prăznuiește jertfa eroilor neamului, la Parohia Fedeleșoiu din Protoieria Călimănești, în fața Monumentului Eroilor,  a fost săvârșită slujba de pomenire a ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. 

  26 Mai 2017
 • Eroii neamului cinstiți în localitatea Brezoi

  De ziua Înălţării Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, parohiile Brezoi I și Brezoi III au comemorat eroii neamului căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial. 

  26 Mai 2017
 • Recital de muzică clasică și poezie

  Arhiepiscopia Râmnicului și Asociația Tinerilor Ortodocși  „Sfântul  Valentin”  vă invită vineri, 2 iunie 2017, începând cu ora 17.00 la Evenimentul Pianul cu poeme. Un recital unic de muzică și poezie de dragoste.

  29 Mai 2017
 • Activități Educative la Parohia Valea Bisericii

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Valea Bisericii - Orlești, din Protopopiatul Drăgășani s-a desfășurat a II-a ediție a evenimentului cultural-social „Raiul este în mâinile noastre!” 

  23 Mai 2017
 • Corul Seminarului Teologic ,,Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea medaliat cu bronz la Festivalul Concurs Internațional ,,Emanoil Popescu” de la Pitești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, dirijat de Arhid. Prof. Dr. Codruț - Dumitru Scurtu, a participat în data de 20 mai 2017 în cadrul Festivalului Concurs Internațional „Emanoil Popescu” de la Pitesti, ediția I.

  22 Mai 2017
 • Câștigătorii Concursului „Icoana şi Şcoala mărturisirii” premiaţi personal de Patriarhul României

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a premiat în 21 mai 2017 pe câstigătorii Concursului Naţional de Creaţie Icoana şi Şcoala mărturisiri. Evenimentul a avut loc imediat după Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale.

  21 Mai 2017
 • Activități catehetice la Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea

  În cadrul activităților desfășurate în cadrul programului Șă știi mai multe, să fii mai bun, la Biserica Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea s-au desfășurat mai multe activități catehetice, activități la care au participat elevi de la Grădinița Toți Sfinții,  de la Liceul de Arte Victor Giuleanu și alte instituții de învățământ.

  19 Mai 2017
 • Programul educațional-catehetic „Iubește să fii educat!” la Parohia Valea Bisericii

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, în Parohia Valea Bisericii - Orlești continuă programul educațional-catehetic „Iubește să fii educat!”.

  18 Mai 2017
 • Elevii Școlii „Tache Ionescu” în vizită la Centrul Eparhial

  În cadrul programului educațional „Școala Altfel”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, elevii din clasa I D de la Şcoala Gimnazială Tache Ionescu din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, însoțiți de doamna învățătoare Irina Oprescu, au participat la o serie de activități cu caracter educativ la Catedrala Arhiepiscopală și au vizitat Centrul Eparhial.  

  17 Mai 2017
 • Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Cultură și Civilizație în România”

  Astăzi, 16 mai 2017, în Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Calinic din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Cultură și Civilizație în România”. 

  16 Mai 2017

Pagini