Eşti aici

Învățământ

  • Paraclisul Arhiepiscopal „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Drăgășani alături de tineri în activități educaționale și culturale

    Proiectele catehetice desfășurate la Paraclisul Arhiepiscopal „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Drăgășani acordă o atenţie deosebită tinerilor, oferind îndrumare pentru căutarea mântuirii și dobândirea vieţii veşnice.

    25 Aprilie 2024
  • Activități catehetice și recreative la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu-Vâlcea

    Un amplu program cultural-duhovnicesc, cuprinzând manifestări catehetice şi educaţionale, s-a desfășurat la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din municiupiul Râmnicu-Vâlcea, unde slujitorii sfântului altar le-au prezentat copiilor spaţiul sacru al bisericii, dar şi rânduiala închinării în locaşul de cult.

    25 Aprilie 2024
  • Activități cu tematică pascală la Parohia Greblești

    În urma parteneriatului dintre dintre Școala Gimnazială Greblești și Parohia Greblești, Biserica cu hramul „Sfânta Filofteea”, a fost gazda micilior școlari și preșcolari ce au desfășurat o serie de activități și ateliere de pictură și creație, inspirate de marele praznic al creștinătății - Învierea Domnului.

    18 Aprilie 2024
  • Activități recreative la Parohia Valea Cheii

    La Parohia Valea Cheii, din protoieria Râmnicu-Vâlcea, membrii Centrului catehetic „Sfinții Luca și Nectarie” s-au reunit pentru a se ruga, a discuta şi a se juca.

    16 Aprilie 2024
  • Parteneriat Școală-Biserică la Parohia Boișoara

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul parteneriatului dintre Parohia Boișoara și Școala Gimnazială Boișoara, luni, 15 aprilie, părintele paroh Mihai Cristian Mitu, fost oaspetele elevilori din cadrul unității de învățământ, unde a susținut cateheza intitulată ,,Importanța Sfintei Cruci în viața noastră", explicandu-le elevilor semnificațiile și binefacerile cinstirii Sfintei Cruci.

    16 Aprilie 2024
  • Etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele V-XII la Râmnicu-Vâlcea

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, sâmbătă,13 aprilie 2024, Arhiepiscopia Râmnicului în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, a organizat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, etapa județeană a Olimpiadei de Religie, cu participarea unui număr de 155 de elevi din clasele V-XII.

    15 Aprilie 2024
  • Cateheza „Valoarea timpului în viața noastră” la Parohia Câinenii Mari

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Câinenii Mari, a primit vizita elevilor de la Școala Gimnazială „David Praporgescu”.

    8 Aprilie 2024
  • Ziua mamei creștine sărbătorită în Parohia Călimănești

    Cu ocazia Zilei mamei creștine, luni, 25 martie, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călimănești în parteneriat cu elevii Liceului Tehnologic de Turism Călimănești au oferit felicitări realizate manual tuturor doamnelor prezente la Sfânta Liturghie.

    26 Martie 2024
  • Seară de film la Parohia Vlădești

    În prima săptămână a Postului Sfintelor Paști, membrii centrului catehetic al Parohiei Vlădești s-au reunit în cadrul unei activități cultural-duhovnicești de suflet.

     

    26 Martie 2024
  • Proiectul „Școala de după Școală” la Parohia Boișoara

    În cadrul parteneriatului catehetic-educațional dintre Parohia Boișoara și Școala Gimnazială Boișoara, a fost implementat Proiectul „Școala de după Școală”.

    26 Martie 2024
  • Atelier de pictură la Parohia Călimănești II

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Călimănești II, înaintea praznicului Bunei Vestiri, a avut loc un atelier de pictură intitulat Primăvara în culori”.

    26 Martie 2024
  • Training de formare a voluntarilor pentru taberele de vară

    Cu binecuvântarea Înaltreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, delegația Sectorului Învățământ, Catehizare și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, a participat la trainingul de formare a voluntarilor din Mitropolia Olteniei pentru taberele de vară organizate în comunitate, desfăşurat la Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Severin.

    20 Martie 2024

Pagini