Eşti aici

Învățământ

 • Limba maternă omagiată în Protopopiatul Horezu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul, s-au derulat diverse activități în Protopopiatul Horezu pentru omagierea limbii materne, serbată pe 19 februarie. 

  20 Februarie 2017
 • Școala din pridvorul Bisericii

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, activitățile catehetice se desfășoară în mod diversificat în Protopopiatul Horezu. 

  8 Februarie 2017
 • „La răscruce de realități” – program educațional la Parohia Valea Bisericii

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului Catehetic şi Activități cu Tinerii, Parohia Valea Bisericii, Orleşti, din Protopopiatul Drăgăşani a susținut la inițiativa părintelui Sîia Luca-Georgian, în perioada 30 ianuarie - 5 februarie, activitatea educațional-filantropică La răscruce de realități.

  8 Februarie 2017
 • Praznicul Întâmpinării Domnului, sărbătoarea enoriașilor din Parohia Pârâieni

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Vasanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Parohia Pârâieni, la biserica filială din satul Pârâienii de Mijloc, în ajunul Praznicului Întâmpinării Domnului, părintele Marian Curea a susținut o cateheza prilejuită de sărbătorirea hramului bisericii.

  3 Februarie 2017
 • Cateheză la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi în Parohia Foleștii de Jos

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 29 ianuarie 2017, s-a început prăznuirea ocrotitorilor bisericii parohiale din Foleștii de Jos, cu slujba Vecerniei cu Litie. 

  31 Ianuarie 2017
 • Proiectul catehetic ,,Dăruind, vei dobândi” la Centrul maternal Troianu

  Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul Centrului maternal Troianu din Râmnicu-Vâlcea se desfășoară proiectul catehetic „Dăruind, vei dobândi!”. 

  29 Ianuarie 2017
 • Manifestări dedicate Unirii Principatelor la Seminarul Teologic

  În data de 25 ianuarie la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea catedrele de Istorie și Muzica ale instituției de învățământ au marcat importantul eveniment istoric al Unirii celei Mici printr-un cenaclu cultural artistic coordonat de doamna Prof. Saic Eliza și Arhid. Prof. Dr. Codruț-Dumitru Scurtu.

  26 Ianuarie 2017
 • Manifestări educative organizate de Ziua Unirii Principatelor de către APOR Vâlcea

  Cu ocazia zilei de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române,  Asociația Părinților pentru Ora de Religie în parteneriat cu Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Energetic  din Râmnicu-Vâlcea și cu concursul domnilor profesori Tănase Ovidiu și Cîrciu Florin,  a organizat prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, activitatea „Unirea Principatelor, fundamentul Marii Uniri” la Memorialul Nicolae Bălcescu din localitatea omonimă.

  25 Ianuarie 2017
 • Etapa locală a Olimpiadei de religie și Concursul județean Spiritualitate creștină

  Din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu acordul doamnei Inspector Școlar General Andra Bică, în data de 21 ianuarie 2017 s-a desfăşurat etapa locală a Olimpiadei de Religie pentru clasele VII-XII şi Concursul Spiritualitate creştină pentru clasele V-VI. 

  21 Ianuarie 2017
 • Poetul Mihai Eminescu elogiat la Parohia Jiblea-Veche

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Părintelui Cristian Bănuță, consilier în cadrul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, la Parohia Jiblea-Veche din Protoieria Călimănești, duminică 15 ianuarie 2017, de Ziua Culturii Naționale, a fost elogiat și comemorat marele poet al neamului nostru, Mihai Eminescu.

  20 Ianuarie 2017
 • Luceafărul poeziei românești elogiat la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea

  La Seminarul Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea a avut loc luni, 16 ianuarie 2017, un eveniment cultural dedicat împlinirii a 167 ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu.

  17 Ianuarie 2017
 • Proiectul filantropic „Dăruind, învățăm să iubim”

  Într-o atmosferă plină de emoție și bucurie prilejuită de sărbătorirea Sfântului Arhidiacon Ștefan, elevii din grupul de creație al Școlii Gimnaziale Foleștii de Sus au împărțit alimente oamenilor nevoiași din Parohia Foleștii de Sus. Materialele confecționate de acești elevi au fost expuse și vândute în cadrul concursului Marea Taină a Nașterii Domnului, desfășurat în  data de 17 decembrie 2016.

  30 Decembrie 2016

Pagini