Eşti aici

Tabăra de Vară a copiilor din Parohia Vlădești

4 August 2023 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 24-28 iulie 2023, la Parohia Vlădești din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, s-a desfășurat prima ediție a Taberei de Vară, ce a reunit peste 50 de tineri dornici de socializare și de activități cultural-catehetice, menite să le descopere lucruri și cunoștințe noi care să le folosească în viața de zi cu zi dar și în cea duhovnicească.

Aflată la prima ediție, Tabăra de Vară din cadrul Parohiei Vlădești a adunat un număr impresionant de tineri, dornici să petreacă alături de preoții parohiei, voluntari și părinți, clipe de o mare încărcătură duhovnicească, precum și câteva zile de relaxare în aer liber, renunțând la lumea virtuală și la treburile cotidiene.
Zilele de tabără pentru copii au început în fiecare dimineață cu rostirea rugăciunii de mulțumire, după care, tinerii au fost împărțiți în grupe pentru atelierele taberei. Au urmat jocuri, concursuri, seri duhovnicești la foc de tabără, drumeții, însoțite de cântări religioase şi patriotice, precum și vizita la unele mănăstiri din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.
Diversele activități, organizate de părintele paroh Andrei-Ovidiu Leonte, împreună cu părintele coslujitor Marius-Colia Moscalu și voluntarii parohiei, au avut ca scop socializarea, comunicarea, petrecerea timpului liber în natură, renunțarea la mediul virtual și implicarea în cât mai multe exerciții fizice prin organizarea unor concursuri sportive și drumeții.
Tabăra a fost încheiată cu săvârșirea Sfintei Liturghii, unde tinerii participanți s-au împărtășit, iar după slujbă au vizionat filmulețul taberei, împărtășind sentimente, trăiri și aprecieri, deprinse pe tot parcursul zilelor petrecute împreună.

„Prima ediție a proiectului «Tabăra de Vară a copiilor din Parohia Vlădești» a luat sfârșit. Prin acest program dedicat copiilor parohiei noastre, ne-am dorit să asigurăm premisele necesare pentru integrarea lor într-o comunitate sănătoasă şi responsabilă precum Biserica sau familia creştină.
În contextul actual, Biserica este percepută ca un spaţiu al bătrânilor şi al celor de vârstă medie, însă prin atelierele specifice Taberei, am încercat să îi motivăm şi să îi atragem pe copiii şi părinţii lor în activităţi care să nu îi plictisească şi în același timp să le orienteze viaţa spre valorile spirituale şi culturale creştine.
A fost o experiență minunată, emoționantă, motivantă și ne dorim să scriem cu litere de aur în sufletele copiilor prima filă din cartea cu povești a Parohiei Vlădești”,
a precizat părintele paroh Andrei-Ovidiu Leonte.

Alte articole despre: