Eşti aici

Social

 • Centrul de consiliere și informare Doamna Maria Brâncoveanu al Arhiepiscopiei Râmnicului, un an de activitate în slujba semenilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de consiliere și informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat o activitate de recreere pentru mai mulți copii din familii aflate în evidența centrului. Cei mici, împreună cu părinții lor, au vizitat Salina Ocnele Mari, unde au avut acces la multiple activități recreative, precum: tobogan gonflabil, teren de mini-golf, mașinuțe cu pedale, mese de ping-pong, teren de fotbal și loc de joacă. La prânz, toți cei prezenți au servit masa împreună.

  1 Octombrie 2022
 • Rechizite pentru elevii rromi de la Școala Sînbotin

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, cu sprijinul Paraclisului Arhiepiscopal „Toți Sfinții" din Râmnicu-Vâlcea, a oferit rechizite elevilor rromi de la Școala Primară Sînbotin.

  29 Septembrie 2022
 • Centrul de consiliere și informare „Doamna Maria Brâncoveanu”alături de familiile din Parohia Câineni

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de consiliere și informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat miercuri, 21 septembrie, o acțiune de întrajutorare a mai multor familii din localitatea Câinenii Mari, județul Vâlcea. 

  21 Septembrie 2022
 • 2504 elevi au primit rechizite din partea Arhiepiscopiei Râmnicului

  Pentru a preîntâmpina  abandonul școlar, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit un sprijin real copiilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse. Astfel, la debutul anului școlar 2022-2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, 2504 elevi din eparhie au primit rechizite școlare, în valoare de 161.663 lei.

  20 Septembrie 2022
 • Vizionarea filmului și lansarea volumului „Care dintre noi”, aparținând regizoarei Chris Simion-Mercurian

  Arhiepiscopia Râmnicului și Liga Femeilor Creștin Ortodoxe au oferit iubitorilor de cultură vineri, 9 septembrie, vizionarea filmului și lansarea volumului „Care dintre noi” , aparținând regizoarei Chris Simion-Mercurian.

  9 Septembrie 2022
 • „Pianul cu poeme”, un regal cultural organizat pentru cinstirea femeii creștine

  Arhiepiscopia Râmnicului și Liga Femeilor Creștin Ortodoxe au oferit iubitorilor de cultură joi, 8 septembrie, un adevărat regal cultural în cadrul Recitalului de muzică și poezie „Pianul cu poeme”, spectacol organizat pentru cinstirea femeii creștine, susținut de actrița Daniela Nane și de pianista Ioana Maria Lupașcu.

  9 Septembrie 2022
 • Sfințirea monumentului închinat Doamnei Maria Brâncoveanu la ctitoria sa de la Surpatele și plantarea a 250 de bulbi din laleaua ce i-a fost consacrată

  La împlinirea a 30 de ani de activitate a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, în perioada 8-10 septembrie au fost organizate mai multe manifestări spiritual-culturale.

  9 Septembrie 2022
 • Ședința festivă a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului la împlinirea a 30 de ani de activitate

  Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 9 septembrie, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” a avut loc Ședința festivă a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului la împlinirea a 30 de ani de activitate.

  9 Septembrie 2022
 • Parohia Dângești alături de copiii cu posibilități financiare reduse din comunitate

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, parohia Dângești, Protopopiatul Călimănești a organizat o excursie pentru copii proveniți din familii defavorizate.

  2 Septembrie 2022
 • Parohia Pietrari a inițiat proiectul „Alături de tinerii noștri!”

  Parohia Pietrari din Protoieria Horezu a organizat luni, 15 august, o seară câmpenească, în cadrul căreia participanții au arătat cât de bine se pot descurca în natură. Au strâns lemne, au întreținut focul de tabără, au instalat corturile și au luat parte  la convorbiri pe teme duhovnicești.

  17 August 2022
 • Acțiune de întrajutorare a mai multor familii din Parohia Dobrușa

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat marți, 5 iulie, o acțiune de întrajutorare a mai multor familii din localitatea Dobrușa, județul Vâlcea, la care a participat și părintele protoiereu Daniel Sichigea.

  6 Iulie 2022
 • Acţiuni sociale desfăşurate de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul  Râmnicului, vineri, 1 iulie, membrele Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe au desfășurat noi activități sociale la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Băbeni din cadrul  D.G.A.S.P.C. – Vâlcea. 

  4 Iulie 2022

Pagini