Eşti aici

Social

  • Întâlnire catehetică la Parohia Târg - Horezu

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrii centrului de zi „Dreptul Simeon" din cadrul Parohiei Târg – Horezu, s-au reunit înaintea Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, pentru o dezbatere cu folos duhovnicesc.

    18 Martie 2024
  • Luna pentru viață 2024 în Arhiepiscopia Râmnicului: Elevi ai Colegiului Național „Alexandru Lahovari” au participat la dezbaterile despre adopție, proiect al Centrului de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat vineri, 15 martie, la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu-Vâlcea, proiecția filmului Lifemark, urmată de dezbateri privitoare la criza de sarcină și adopție.

    15 Martie 2024
  • Respect şi recunoștință pentru mame la Parohia Râureni

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Parohia Râureni, în colaborare cu Biroul de Asistenţă Socială al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, au organizat în data de 10 martie un moment de cinstire dedicat credincioaselor din parohie cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

    11 Martie 2024
  • Proiectul „O floare, din suflet!” derulat de Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”

    Cu ocazia zilei de 8 martie, Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului a derulat Proiectul „O floare, din suflet!”.
    Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Maternitatea din Râmnicu-Vâlcea, unde au fost oferite flori proaspetelor mămici, tuturor pacientelor dar și personalului angajat.

    8 Martie 2024
  • Vizită de 8 Martie la Spitalul Municipal „Costache Niculescu” din Drăgășani

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, vineri, 8 martie 2024, părintele paroh Cornățeanu Ion, a marcat Ziua Internațională a Femeii, printr-o vizită la Spitalul Municipal „Costache Niculescu” din Drăgășani, unde a împărțit flori, cuvinte de încurajare și de mulțumire cadrelor medicale și pacientelor.

    8 Martie 2024
  • Atelierul de creație „Mărțișor pentru Mama", la Parohia Vlădești

    La începutul lunii martie, membrii Centrului catehetic al Parohiei Vlădești s-au adunat la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, pentru a crea simboluri ale primăverii şi renaşterii, pe care le-au oferit apoi în dar mamelor și bunicilor.

    6 Martie 2024
  • „Un mărțișor din suflet” oferit beneficiarelor Căminului pentru persoane vârstnice din Râmnicu-Vâlcea

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a derulat și anul acesta Proiectul „Un mărțișor din suflet!”

    1 Martie 2024
  • Proiectul ,,Mărțișorul bucuriei"

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Câinenii Mari, din Protoieria Călimănești, în colaborare cu Sectorul Social al Arhiepiscopiei Râmnicului, a implementat proiectul ,,Mărțișorul bucuriei", unde doamnele vârstnice și singure aflate în evidența parohiei, au primit din partea copiilor din comunitate, mărțișoare confecționate chiar de ei cu mult drag.

    1 Martie 2024
  • Enoriașii Parohiei Ionești II, pelerini în Arhiepiscopia Bucureștilor

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, un grup de 55 de enoriași, ai Parohiei Ionești II, împreună cu părintele paroh Constantin Diaconu, au vizitat mai multe lăcașurile de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor.

    1 Martie 2024
  • „Dăruiește celor de lângă tine!" – activitate social-filantropică la Parohia Berești

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Varsanufie, Parohia Berești în colaborare cu Sectorul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, a implementat, în data de 25 februarie 2024, proiectul de întrajutorare a unor familii cu o situație socială dificilă, intitulat „Dăruiește celor de lângă tine!".

    27 Februarie 2024
  • Slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie

    În contextul împlinirii a 168 de ani de la votarea „Legiuirii pentru emanciparea tuturor țiganilor din Principatul Țării Românești” (20 februarie 1856), la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu-Vâlcea, a fost săvârșită luni, 19 februarie, o slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie.

    20 Februarie 2024
  • Sprijin pentru o familie căreia i-a ars o parte din casă în urma unui incendiu

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului, în colaborare cu Parohia Racovița, din Protoieria Călimănești, a acordat produse sanitare pentru baie (lavoar ceramic, cadă, gresie, faianță), ciment, scândură și OSB exterior, pentru o familie greu încercată, a cărei casă a fost distrusă în urma unui incendiu.

    13 Februarie 2024

Pagini