Eşti aici

Școală de Vară la Parohia Malaia

30 August 2016 / Învățământ

Pe perioada vacanței,  Părintele Marius-Vasile Rogoz de la Parohia Malaia a inițiat Școala de Vară, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Malaia.  Activitățile catehetice și educative s-au desfășurat la biserica parohială și la Căminul Cultural din localitatea Malaia, participanți fiind tineri cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani.

În cadrul Școlii de Vară au fost desfășurate ateliere de sculptură și icoană pe sticlă, coordonatori fiind Arhid. Cosmin Pisăru și doamna prof. Filofteia Pisăru. Lucrările copiilor au fost vernisate în cadrul unei expoziții organizate la Căminul Cultural, expoziție la care, alături de tineri și organizatori, s-au aflat reprezentanți ai autorităților locale, părinți, cadre didactice și locuitori din comunitate.

„Școala de Vară reprezintă o oportunitate pentru tineri pentru a-şi petrece o parte
 a vacanţei în prezenţa unor oameni pasionați să promoveze arta și cultura autentică. Este o școală prin care dorim să cultivăm spiritul de cooperare al tinerilor, să descoperim aptitudini vocaționale și să cultivăm pasiunea tinerilor pentru pictură și artă. Dorinţa de a învăţa mai mult într-un cadru mai informal decât cel al şcolii propriu-zise şi de a interacţiona cu tineri asemenea lor sunt principalele motive care îi determină pe tineri să se înscrie la astfel de activităţi”, a precizat Părintele Marius-Vasile Rogoz.

Alte articole despre: