Eşti aici

„Phirutno vas o des” la Mănăstirea Prislop

25 Octombrie 2016 / Biroul de catehizare a rromilor

Duminică, 23 octombrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a continuat programul „Phirutno vas o des - Pelerin pentru o zi”.

Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat un pelerinaj cu persoane de etnie rromă, la Mănăstirea Sf. Ioan Iacob din Arhiepiscopia Râmnicului, Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Râmeț și Catedrala Arhiepiscopală Alba Iulia unde pelerinii au avut prilejul să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, de la Biserica „Sfântul Gheorghe – Nou” din Bucureşti.

„Programul „Phirutno vas o des - Pelerin pentru o zi” a fost gândit ca un program educativ și social deopotrivă, care ne ajută să avem o comunicare cât mai bună și să întărim sentimentul încrederii și al solidarității, să descoperim că împreună putem sprijini familiile defavorizare și, în același timp, să recompensăm eforturile copiilor care-și continuă studiile. Totodată, am gândit acest proiect și ca un program de incluziune socială și de reînnoire a relațiilor sociale pe care persoanele de etnie rromă le au cu ceilalți membri ai comunității. Am afirmat în diverse situații că rolul Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului nu se rezumă doar la intervenții de tip social în viața acestor familii, ci ne dorim afirmarea valorilor culturale ale etniei rrome, dar și asumarea valorilor societății în care împreună viețuim”, a subliniat Părintele Nicolae Dorin Buda.

Alte articole despre: