Eşti aici

Biroul de catehizare a rromilor

 • „SASTIPEN LE RROMENQE- SĂNĂTATEA RROMILOR”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a organizat în data de 22.03.2017, o întâlnire la Școala Generală din comunitatea Valea lui Stan în cadrul Programului „SASTIPEN LE RROMENQE- SĂNĂTATEA RROMILOR” derulat de către Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea în cadrul Programului Național „Luna igienei dentare".

   

  23 Martie 2017
 • Biroul de Catehizare a rromilor a organizat un nou pelerinaj

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat un pelerinaj cu persoane de etnie rromă, sâmbătă, 18 martie, la Mănăstirea Sf. Dimitrie Basarabov din Bulgaria, Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul, Mănăstirea Comana și Biserica de la Drăgănescu din Episcopia Giurgiului, biserică pictată de Părintele Arsenie Boca.

  20 Martie 2017
 • Activități culturale ale Biroului de catehizare a rromilor cu prilejul Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944 - 1989

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 9 martie 2017, cu prilejul Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944 - 1989, Părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor, a organizat o întâlnire cu un grup de elevi rromi de la Școala Dăești. 

  9 Martie 2017
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a romilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 3 martie, s-a continuat acțiunea social-filantropică inițiată de către Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea, prin care credincioșii parohiei au dăruit haine și alimente familiilor nevoiașe de rromi din mai multe comunități din Râmnicu-Vâlcea.

   

  4 Martie 2017
 • Manifestări spiritual-culturale dedicate Zilei Dezrobirii Romilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 20 februarie 2017, cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la Dezrobirea Rromilor, au avut loc o serie de manifestări spiritual-culturale dedicate Zilei Dezrobirii Romilor.

  21 Februarie 2017
 • Activități educative desfășurate de Biroul de Catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Buda Nicolae-Dorin, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor, a organizat astăzi, 1 februarie, o întâlnire cu elevii rromi de la Școala Gimnazială Sînbotin. 

  1 Februarie 2017
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 19 ianuarie 2017, s-a continuat acțiunea social-filantropică inițiată de către Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea prin care credincioșii parohiei au dăruit haine și alimente familiilor de rromi din comunitatea Gura Văii. 

  19 Ianuarie 2017
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 29 decembrie, s-a continuat acțiunea social-filantropică inițiată de către Pr. Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea prin care au fost dăruite haine și alimente, donate de către enoriași, familiilor de rromi din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, orașul Ocnele Mari și localitatea Ionești.

  30 Decembrie 2016
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a vestit Naşterea Mântuitorului mai multor familii de rromi din cuprinsul Arhiepiscopiei Ramnicului.

  Prin grija Înaltpreasfinției Sale, aceștia au primit pachete cu articole vestimentare și alimente.

  24 Decembrie 2016
 • „Phirutno vas o des - Pelerin pentru o zi”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat un pelerinaj pentru persoane de etnie rromă, în data de 17 decembrie, la Mănăstirea Curtea de Arges, Mănăstirea Corbii de Piatră si Manăstirea Nămăiești din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

  20 Decembrie 2016
 • Seminar dedicat Zilei Minorităților Naționale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 15 decembrie, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a participat la Seminarul dedicat Zilei Minorităților Naționale organizat de Asociația Partida Rromilo Pro-Europa.

  16 Decembrie 2016
 • Sprijin pentru familiile rrome în apropierea Sărbătorii Nașterea Domnului

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 10 decembrie au continuat activitățile social-filantropică inițiate de către Părintele Nicolae Dorin Buda, coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia Ostroveni  din Râmnicu-Vâlcea.

  12 Decembrie 2016

Pagini