Eşti aici

Biroul de catehizare a rromilor

 • Av paś o Del - Vino lângă Dumnezeu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 28 martie, s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine, încălțăminte și alimente, familiilor de rromi din localitatea Muereasca.

  29 Martie 2022
 • Slujbă de pomenire și manifestări culturale în contextul împlinirii a 166 ani de la Dezrobirea rromilor în Principatele Române

  La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea au fost comemoraţi luni, 21 februarie, rromii care au murit în lagăre, deportări și robie. Evenimentul a avut loc în contextul împlinirii în ziua de 20 februarie a 166 ani de la Dezrobirea rromilor în Principatele Române de către domnitorul Barbu Știrbei, în 20 februarie 1856. După slujba de pomenire, în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic” au avut loc o serie de manifestări culturale susținute de către elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” împreună cu elevele clasei de conto Prof. Monica Valentina Scurtu, de la Liceul de Arte „Victor Guleanu”, elevi de la Școala Colonie Nuci și de la Ansamblul „Dor” din Băbeni.

  21 Februarie 2022
 • Activități catehetice ale Departamentului de misiune pentru pentru rromi

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al  Departamentului de misiune pentru pentru rromi, a organizat în data de 27 ianuarie o întâlnire cu elevii rromi de la Grădinița și Școala Primară  Sînbotin.

  27 Ianuarie 2022
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”, a organizat  în data de 12 ianuarie, o acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Bujoreni.

  13 Ianuarie 2022
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe” de Ziua Minorităților Naționale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”,  a organizat în data de 18 decembrie o acțiune filantropică, pentru a marca „Ziua Minorităților Naționale", prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Băbeni.

  21 Decembrie 2021
 • „Podema tatipe - Ghetute călduțe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”, a organizat în data de 11 decembrie o acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Frîncești.

  13 Decembrie 2021
 • „Av paś o Del - Vino lângă Dumnezeu"

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 8 decembrie, s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

  9 Decembrie 2021
 • „Mirro ghiozdano - Ghiozdanul meu”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic  „Mirro ghiozdano - Ghiozdanul meu”, a organizat în data de 15 septembrie, o acțiune prin care au fost dăruite ghiozdane cu rechizite școlare pentru elevii rromi  de la Școala Primară Sînbotin.

  17 Septembrie 2021
 • „Mirro ghiozdano” - „Ghiozdanul meu”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic  „Mirro ghiozdano - Ghiozdanul meu”, a organizat în data de 11 septembrie, o acțiune prin care au fost dăruite ghiozdane cu rechizite școlare pentru elevii rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Băbeni.

  12 Septembrie 2021
 • Phirutno vaś o des-Pelerin pentru o zi

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, a organizat în ziua de 28 august, un pelerinaj la mănăstirile Polovragi, Jieț și Oașa. Acest pelerinaj s-a desfășurat în cadrul programului „Phirutno vaś o des - Pelerin pentru o zi”.

  29 August 2021
 • Av paś o Del- Vino lângă Dumnezeu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 22 iulie, s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine, încălțăminte, alimente si jucării, donate de către enoriașii parohiei, familiilor de rromi din comunitatea Bucșani, localitatea Ionești.

  24 Iulie 2021
 • „Phirutno vaś o des - Pelerin pentru o zi”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, a organizat în ziua de 17 iulie, un pelerinaj la mănăstirile Rohia, Săpânța Peri și Bârsana din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului . Acest pelerinaj s-a desfășurat în cadrul programului „Phirutno vaś o des - Pelerin pentru o zi”.

  18 Iulie 2021

Pagini