Eşti aici

Biroul de catehizare a rromilor

 • „Phirutno vaś o des – Pelerin pentru o zi”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Departamentul de misiune pentru rromi, al Arhiepiscopiei Râmnicului, a organizat un pelerinaj la mai multe mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

  6 Martie 2024
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația Popa Soare din București, a organizat  în data de 27 februarie o acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi din localitatea Băbeni, în cadrul programului social-filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”.

  28 Februarie 2023
 • Rromii adormiţi în lagăre, deportări și robie au fost comemoraţi la Biserica „Înălțarea Domnului” din Râmnicu-Vâlcea

  Rromii care au murit în lagăre, deportări și robie au fost comemoraţi vineri, 17 februarie, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Biserica „Înălțarea Domnului” din Râmnicu-Vâlcea.

  17 Februarie 2023
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația Popa Soare din București, a organizat în data de 10 februarie o nouă acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi din localitatea Frîncești.

  13 Februarie 2023
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația „Popa Soare” din București, a organizat în data de 31 ianuarie o acțiune filantropică, prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi de la Școala Primară Sînbotin din localitatea Dăești.

  1 Februarie 2023
 • Av paś o Del - Vino lângă Dumnezeu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 28 martie, s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine, încălțăminte și alimente, familiilor de rromi din localitatea Muereasca.

  29 Martie 2022
 • Slujbă de pomenire și manifestări culturale în contextul împlinirii a 166 ani de la Dezrobirea rromilor în Principatele Române

  La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea au fost comemoraţi luni, 21 februarie, rromii care au murit în lagăre, deportări și robie. Evenimentul a avut loc în contextul împlinirii în ziua de 20 februarie a 166 ani de la Dezrobirea rromilor în Principatele Române de către domnitorul Barbu Știrbei, în 20 februarie 1856. După slujba de pomenire, în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic” au avut loc o serie de manifestări culturale susținute de către elevii Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” împreună cu elevele clasei de conto Prof. Monica Valentina Scurtu, de la Liceul de Arte „Victor Guleanu”, elevi de la Școala Colonie Nuci și de la Ansamblul „Dor” din Băbeni.

  21 Februarie 2022
 • Activități catehetice ale Departamentului de misiune pentru pentru rromi

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al  Departamentului de misiune pentru pentru rromi, a organizat în data de 27 ianuarie o întâlnire cu elevii rromi de la Grădinița și Școala Primară  Sînbotin.

  27 Ianuarie 2022
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”, a organizat  în data de 12 ianuarie, o acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Bujoreni.

  13 Ianuarie 2022
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe” de Ziua Minorităților Naționale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”,  a organizat în data de 18 decembrie o acțiune filantropică, pentru a marca „Ziua Minorităților Naționale", prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Băbeni.

  21 Decembrie 2021
 • „Podema tatipe - Ghetute călduțe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”, a organizat în data de 11 decembrie o acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Frîncești.

  13 Decembrie 2021
 • „Av paś o Del - Vino lângă Dumnezeu"

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 8 decembrie, s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

  9 Decembrie 2021

Pagini