Eşti aici

Biroul de catehizare a rromilor

 • Manifestări spiritual-culturale dedicate Zilei Dezrobirii Romilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 20 februarie 2017, cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la Dezrobirea Rromilor, au avut loc o serie de manifestări spiritual-culturale dedicate Zilei Dezrobirii Romilor.

  21 Februarie 2017
 • Activități educative desfășurate de Biroul de Catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Buda Nicolae-Dorin, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor, a organizat astăzi, 1 februarie, o întâlnire cu elevii rromi de la Școala Gimnazială Sînbotin. 

  1 Februarie 2017
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 19 ianuarie 2017, s-a continuat acțiunea social-filantropică inițiată de către Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia Ostroveni din Râmnicu-Vâlcea prin care credincioșii parohiei au dăruit haine și alimente familiilor de rromi din comunitatea Gura Văii. 

  19 Ianuarie 2017
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 29 decembrie, s-a continuat acțiunea social-filantropică inițiată de către Pr. Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea prin care au fost dăruite haine și alimente, donate de către enoriași, familiilor de rromi din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, orașul Ocnele Mari și localitatea Ionești.

  30 Decembrie 2016
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a vestit Naşterea Mântuitorului mai multor familii de rromi din cuprinsul Arhiepiscopiei Ramnicului.

  Prin grija Înaltpreasfinției Sale, aceștia au primit pachete cu articole vestimentare și alimente.

  24 Decembrie 2016
 • „Phirutno vas o des - Pelerin pentru o zi”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, coordonator al Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a organizat un pelerinaj pentru persoane de etnie rromă, în data de 17 decembrie, la Mănăstirea Curtea de Arges, Mănăstirea Corbii de Piatră si Manăstirea Nămăiești din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

  20 Decembrie 2016
 • Seminar dedicat Zilei Minorităților Naționale

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 15 decembrie, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, a participat la Seminarul dedicat Zilei Minorităților Naționale organizat de Asociația Partida Rromilo Pro-Europa.

  16 Decembrie 2016
 • Sprijin pentru familiile rrome în apropierea Sărbătorii Nașterea Domnului

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 10 decembrie au continuat activitățile social-filantropică inițiate de către Părintele Nicolae Dorin Buda, coordonator al  Biroului de Catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia Ostroveni  din Râmnicu-Vâlcea.

  12 Decembrie 2016
 • Phirutno vas o des - Pelerin pentru o zi

  Luni, 28 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a continuat programul „Phirutno vas o des - Pelerin pentru o zi”.

  29 Noiembrie 2016
 • „SASTIPEN LE RROMENQE - SĂNĂTATEA RROMILOR”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie,  Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a organizat prima întâlnire din cadrul Programului „SASTIPEN LE RROMENQE- SĂNĂTATEA RROMILOR” derulat de către Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea în cadrul Programului Național de Promovare a Sănătății și Educației pentru Sănătate.

  23 Noiembrie 2016
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de Catehizare a rromilor, a vizitat familia din localitatea Lungești, a cărei situație materială precară  a fost prezentată și în presa vâlceană.

  5 Noiembrie 2016
 • Activități sociale ale Biroului de catehizare a rromilor

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, luni, 31 octombrie, au continuat acțiunile social-filantropice desfășurate de către Biroul Eparhial de Catehizare a rromilor, în parteneriat cu Parohia Ostroveni  din Râmnicu-Vâlcea. 

  31 Octombrie 2016

Pagini