Eşti aici

Biroul de catehizare a rromilor

 • „Mirro ghiozdano - Ghiozdanul meu”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic  „Mirro ghiozdano - Ghiozdanul meu”, a organizat în data de 15 septembrie, o acțiune prin care au fost dăruite ghiozdane cu rechizite școlare pentru elevii rromi  de la Școala Primară Sînbotin.

  17 Septembrie 2021
 • „Mirro ghiozdano” - „Ghiozdanul meu”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în cadrul programului social filantropic  „Mirro ghiozdano - Ghiozdanul meu”, a organizat în data de 11 septembrie, o acțiune prin care au fost dăruite ghiozdane cu rechizite școlare pentru elevii rromi proveniți din familii cu situație financiară precară din localitatea Băbeni.

  12 Septembrie 2021
 • Phirutno vaś o des-Pelerin pentru o zi

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, a organizat în ziua de 28 august, un pelerinaj la mănăstirile Polovragi, Jieț și Oașa. Acest pelerinaj s-a desfășurat în cadrul programului „Phirutno vaś o des - Pelerin pentru o zi”.

  29 August 2021
 • Av paś o Del- Vino lângă Dumnezeu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 22 iulie, s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine, încălțăminte, alimente si jucării, donate de către enoriașii parohiei, familiilor de rromi din comunitatea Bucșani, localitatea Ionești.

  24 Iulie 2021
 • „Phirutno vaś o des - Pelerin pentru o zi”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, a organizat în ziua de 17 iulie, un pelerinaj la mănăstirile Rohia, Săpânța Peri și Bârsana din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului . Acest pelerinaj s-a desfășurat în cadrul programului „Phirutno vaś o des - Pelerin pentru o zi”.

  18 Iulie 2021
 • „Av paś o Del-Vino lângă Dumnezeu”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 30 iunie s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine, încălțăminte și alimente, donate de către enoriașii parohiei familiilor de rromi din localitatea Bujoreni.

  30 Iunie 2021
 • Ziua Limbii Rromani

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru a marca „Ziua Limbii Rromani” a organizat in ziua de 16 iunie, la Școala Primară Sînbotin din localitatea Dăești, activități recreativ-educative, în cadrul cărora a vorbit copiilor despre semnificația acestei zile.

  16 Iunie 2021
 • 6 ani de activitate a Departamentului de misiune pentru rromi

  La data de  9 iunie 2015, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, a fost înființat Biroul Eparhial de catehizare a rromilor.

  9 Iunie 2021
 • „Ścola si laçi - Școala este bună"

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru a marca „Ziua copilului” a organizat  la Școala Primară Sînbotin din localitatea Dăești, activități recreativ-educative, în cadrul cărora părintele a vorbit copiilor despre importanța ascultării părinților și despre importanța formării personalității noastre prin împlinirea poruncilor Mântuitorului.

  1 Iunie 2021
 • Phirutno vaś o des - Pelerin pentru o zi

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al  Departamentului de misiune pentru rromi, a organizat sâmbătă, 15 mai, un pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului şi la Mănăstirile Sf. Ioan Rusul și Comana din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

  18 Mai 2021
 • „Ścola și laçi - Școala este bună"

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 6 mai, părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a organizat o acțiune în parteneriat cu Asociația Partida Romilor denumită ,, Zâmbet de copil", prin care elevii din localitatea Dăești au primit pungi cu dulciuri. Prin această acțiune s-a dorit incurajarea copiilor de a frecventa școala.

  7 Mai 2021
 • Av paś o Del- Vino lângă Dumnezeu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 28 aprilie s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

  29 Aprilie 2021

Pagini