Eşti aici

Activități catehetice ale Departamentului de misiune pentru pentru rromi

27 Ianuarie 2022 / Biroul de catehizare a rromilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al  Departamentului de misiune pentru pentru rromi, a organizat în data de 27 ianuarie o întâlnire cu elevii rromi de la Grădinița și Școala Primară  Sînbotin.

 În cadrul activităților, părintele a susținut cateheza „Educația în Sfânta Scriptură”. În prima parte, a fost subliniat rolul Decalogului ca factor de educaţie, precum şi contribuţia profeţilor Vechiului Testament în realizarea unei educaţii moral-religioase pentru întreaga viaţă. În partea a doua a întâlnirii a fost prezentată legea morală a Noului Testament și s-au desfășurat activități menite să dezvolte abilitățile de exprimare ale copiilor. Pentru familiarizarea cu textul rugăciunilor, a fost realizată și audiția Sfintei Liturghii în limba rromani, slujbă tradusă la inițiativa Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie.
La final, implicarea activă a tinerilor în activitățile propuse a fost răsplătită prin daruri oferite din partea Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: