Eşti aici

Bucuria lecturii a fost împărtășită copiilor din școlile vâlcene

15 Februarie 2023 / Învățământ

Într-un proiect comun al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și al Arhiepiscopiei Râmnicului, miercuri, 15 februarie, preoții vâlceni au fost invitați în mai multe școli să împărtășească copiilor bucuria lecturii.

Scopul acestor activităţi a fost de a-i încuraja pe elevi să citească, de a le dezvolta creativitatea şi de a le da posibilitatea să-şi exprime sentimentele şi trăirile într-o manieră artistică. Astfel, s-au desfăşurat activităţi literare, dezbateri pe diferite teme legate de lectură şi s-au realizat creaţii plastice inspirate din lumea lecturilor.

Ziua Națională a Lecturii a fost, astfel, un prilej minunat pentru a-i încuraja pe copii să citească și a de descoperi că aceasta este una dintre micile bucurii ale vieţii, iar, pe de altă parte, citirea unei cărți oferă șansa copiilor de a se bucura de pace și liniște.

Această zi se sărbătorește pe data de 15 februarie a fiecărui an. Prima sărbătorire a Zilei Naționale a Lecturii a avut loc în jurul sfârșitului primului deceniu al anilor 2000 și a fost aproape sigur ideea unui bibliotecar, probabil unul care încuraja tinerii să citească o carte. 

Alte articole despre: