Eşti aici

Comunicate de Presă

 • Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Mondială a Bolnavului

  11 februarie – grija față de cei bolnavi, datorie socială și responsabilitate creştină

  9 Februarie 2024
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie îşi sărbătoreşte ocrotitorul spiritual

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, își sărbătorește marți, 6 februarie, ocrotitorul spiritual, Sfântul Cuvios Varsanufie cel Mare.

  15 Ianuarie 2024
 • Comunicat de presă: 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Slujbe de mulțumire în toate bisericile

  Cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal istoric încununat la Bucureşti prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești, Patriarhia Română anunță următorul program în cadrul căruia se va puncta aniversar acest important eveniment național:

  23 Ianuarie 2024
 • Poetul Mihail Eminescu va fi omagiat la 174 ani de la naștere

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, luni, 15 ianuarie, Poetul Naţional Mihail Eminescu va fi comemorat, cu prilejul împlinirii a 174 ani de la naştere.

  1 Ianuarie 2024
 • Mesajul Patriarhului României cu prilejul Anului Nou 2024

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmite un mesaj video cu prilejul sărbătorilor Anului Nou 2024 și Botezului Domnului.

  31 Decembrie 2023
 • Noua Biserică din cartierul Ostroveni va fi sfințită în ziua de Crăciun

  În ziua de Crăciun, luni, 25 decembrie 2023, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, va fi sfințită noua biserică cu hramul „Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian” din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, cartierul Ostroveni (strada Ion Creangă, nr. 33).

  15 Decembrie 2023
 • Campania „DONEAZĂ SÂNGE, SALVEAZĂ O VIAȚĂ!” va avea loc joi, 14 decembrie, în orașul Râmnicu-Vâlcea.

  Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, va organiza joi, 14 decembrie, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Vâlcea campania de donare de sânge „DONEAZĂ SÂNGE, SALVEAZĂ O VIAȚĂ!”, în orașul Râmnicu-Vâlcea.

  11 Decembrie 2023
 • Te Deum în biserici de Ziua Naţională a României

  De Ziua Naţională a României, vineri, 1 decembrie 2023, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918, autentice personalități morale, politice și culturale.

  29 Noiembrie 2023
 • Pastorala Sfântului Sinod la prima Duminică din Postul Nașterii Domnului 2023

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis pentru prima duminică din Postul Naşterii Domnului 2023 o scrisoare pastorală tuturor credincioşilor din Patriarhia Română.

  Ierarhii români au subliniat că o prioritate pe care trebuie să o aibă Biserica în vedere în pastorația vârstnicilor este aceea „de a considera perioada bătrâneții drept un privilegiu”.

  De aceea, „Biserica Ortodoxă Română desfășoară o amplă activitate privind sprijinirea concretă a persoanelor vârstnice”, au semnalat în Pastorală membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  19 Noiembrie 2023
 • Anunț Amenajament Fond Forestier

  Arhiepiscopia Râmnicului și Sfânta Mănăstire Mamu aduc la cunoștință publicului interesat decizia de emitere a avizului de mediu pentru „Amenajamentul Fondului Forestier Proprietate Privată aparținând Arhiepiscopiei Râmnicului și Mănăstirii Mamu, județul Vâlcea, U.P.I.  Arhiepiscopia Râmnicului – Sfânta Mănăstire Mamu”, ce urmează a se desfășura în județele Vâlcea și Olt, din procedura de reglementare conform HG 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe.

  17 Noiembrie 2023
 • „Sfântul Ierarh Nectarie, odihnindu-se în lumina rugăciunii, a aflat chipul lui Hristos strălucind în inima sa”

  „De la Sfântul Ierarh Nectarie învățăm răbdarea în suferință, care sporește în noi prin rugăciune și prin cugetarea la Sfintele Pătimiri ale Mântuitorului Hristos”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Sfânta Liturghie pe care a săvârșit-o la Catedrala Arhiepiscopală, joi, 9 noiembrie.

  7 Noiembrie 2023
 • Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

  În zilele de miercuri și joi, 25 – 26 octombrie 2023, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-au desfășurat ședința de lucru șședința solemnă ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  27 Octombrie 2023

Pagini