Eşti aici

Comunicate de Presă

 • Binecuvântare şi încurajare pentru examene

  Iubiţi tineri,

  Biserica a susținut de-a lungul întregii sale istorii școala, cultura și formarea spirituală a omului.

  7 Iunie 2022
 • Duminica Părinților şi Copiilor – rugăciune comună şi conlucrare pentru comuniune şi mântuire

  Aprobată prin hotărârea nr. 629/12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Duminica Părinţilor şi Copiilor, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este prilej de a reafirma rolul principal al familiei în creşterea duhovnicească a copiilor şi formarea lor pentru viaţă.

  1 Iunie 2022
 • Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român

  Înălţarea Domnului  Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român

  1 Iunie 2022
 • Independența naţională – simbol al demnității poporului român

  În obținerea independenței naționale, „Biserica Ortodoxă Română a îndeplinit un rol de seamă prin slujitorii sfintelor altare, prin viețuitorii din mănăstiri şi prin credincioșii săi mireni”, a transmis marți Părintele Patriarh Daniel.

  11 Mai 2022
 • Recensământul din acest an, moment favorabil pentru mărturisirea identității religioase

  Organizarea Recensământului Populației și Locuințelor din România în prima jumătate a anului 2022 reprezintă nu doar un proces de actualizare a datelor și statisticilor administrative ale populației și proprietăților din România (informații pe care autoritățile de stat deja le dețin, în cea mai mare măsură), ci și un prilej pentru fiecare dintre noi să ne declarăm identitatea etnică, lingvistică și religioasă.

  9 Mai 2022
 • Slujbă de pomenire a luptătorilor anticomunişti la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții”

  Miercuri, 9 martie, la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu-Vâlcea a fost săvârșită slujba de parastas pentru luptătorii anticomuniști din perioada 1944-1989, cei care au luptat, cel mai adesea până la moarte, îndurând suferințe inimaginabile în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar şi ateu.

  9 Martie 2022
 • Mesajul Patriarhului Daniel: Să ajutăm în continuare pe refugiaţi, să ne rugăm pentru pace şi să fim făcători de pace!

  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reiterat luni, 7 martie 2022, în prima zi a Postului Mare, apelul la solidaritate şi ajutor pentru Ucraina.

  8 Martie 2022
 • Patriarhul Daniel: Apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace

  Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a făcut joi, 24 februarie 2022, un apel la încetarea războiului în Ucraina şi rugăciune pentru pace.

  25 Februarie 2022
 • Recensământ 2022: Preoții sunt îndemnați să încurajeze credincioșii la îndeplinirea acestei datorii civice

  Între temele discutate de ierarhi în plenul Sfântului Sinod, la ședința din 17 februarie, s-a aflat și Recensământul Populației și Locuinţelor din România.

  22 Februarie 2022
 • Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

  În ziua de joi, 17 februarie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  18 Februarie 2022
 • Slujbă de mulţumire în bisericile din Patriarhia Română la aniversarea Unirii Principatelor Române

  Luni, 24 ianuarie 2022, ierarhii, preoţii şi diaconii Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română. La sfârșitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

  21 Ianuarie 2022
 • Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

  În ziua de joi, 16 decembrie 2021, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  17 Decembrie 2021

Pagini