Eşti aici

Comunicate de Presă

 • Pelerinajul de Florii

  Sâmbătă, 8 aprilie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului organizează Pelerinajul de Florii.

  30 Martie 2023
 • Patriarhia Română salută declararea zilelor de 6 și 7 ianuarie drept nelucrătoare. Importanța lor pentru credincioși

  Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a emis un comunicat de presă prin care salută declararea zilelor de 6 și 7 ianuarie drept sărbători legale în care nu se lucrează.

  Comunicatul subliniază importanța acestei facilități pentru credincioșii care doresc să participe la slujbele speciale de Bobotează și Sf. Ioan. De asemenea, se amintește semnificația inițiativei și pentru ortodocșii care țin calendarul nerevizuit și serbează în data de 7 ianuarie Nașterea Domnului.

  8 Martie 2023
 • Comunicat de presă

  Arhiepiscopia Râmnicului a luat act cu tristeţe de reţinerea călugărului de la Mănăstirea Frăsinei în urma acuzelor de natură juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia. 

  20 Februarie 2023
 • Patriarhia Română face apel la ajutorarea victimelor cutremurului din Siria și Turcia

  Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, întrunit joi la București, a decis organizarea unei colecte pentru ajutorarea comunităților ortodoxe din Siria și Turcia, grav afectate de cutremurul devastator.

  11 Februarie 2023
 • Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

  În ziua de joi, 9 februarie 2023, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  10 Februarie 2023
 • Hotărâri ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei pentru întărirea vieţii monahale din Oltenia

  În data de 26 ianuarie 2023, membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei s-au întrunit în şedinţă de lucru, la Facultatea de Teologie din Craiova, pentru stabilirea mai multor hotărâri în vederea organizării optime a vieţii bisericeşti din mănăstirile oltene în general, şi din Mănăstirea Frăsinei, în mod particular, după cum urmează:

  31 Ianuarie 2023
 • Ambasadorul Regatului Spaniei la București în vizită la Patriarhia Română

  Excelenţa Sa domnul José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, Ambasadorul Regatului Spaniei în România, a fost joi în vizită de prezentare la Patriarhia Română.

  Redăm comunicatul de presă transmis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române:

  27 Ianuarie 2023
 • Voievodul Mircea cel Bătrân pomenit la Mănăstirea Cozia. 605 ani de la trecerea în veșnicie

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în ziua de marți, 31 ianuarie, la Mănăstirea Cozia, slujba de pomenire pentru Voievodul Mircea cel Bătrân, la împlinirea a 605 ani de la trecerea la cele veșnice.

  31 Ianuarie 2023
 • Slujbe de mulțumire în toate bisericile, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

  La aniversarea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, vor fi oficiate slujbe de mulțumire în toate bisericile din Patriarhia Română și vor fi pomeniți cei care au contribuit la înfăptuirea acestui deziderat.

  20 Ianuarie 2023
 • Document cu Legământ de Blestem

  Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu Protos. Onisifor Petrescu, Starețul Mănăstirii Frăsinei, au întrunit, în ziua de 10 ianuarie 2023, Consiliul Duhovnicesc care a hotărât:

  10 Ianuarie 2023
 • Actul de proclamare a Anului omagial și comemorativ 2023

  Anul 2023 a fost proclamat duminică, în Patriarhia Română, drept „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.

  1 Ianuarie 2023
 • Porțile Mănăstirii Frăsinei rămân deschise pentru credincioși și pelerini, iar duhovnicii îi vor îndruma fără a-și neglija rânduiala athonită și îndatoririle din cadrul obștii

  În urma apariției în mass-media a unor informații neadevărate privitoare la schimbarea rânduielilor de la Mănăstirea Frăsinei, Arhiepiscopia Râmnicului reafirmă faptul că, potrivit rânduielilor statornicite de Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului, mănăstirea își rânduiește viața astfel încât să dea dovadă de aleasă și desăvârșită trăire duhovnicească, de practicarea virtuților creștine, de păstrarea rânduielilor la slujbele religioase, de bogată mângâiere sufletească și de pildă de viață creștinească, atât pentru viețuitorii ei, cât și pentru închinători.

  3 Decembrie 2022

Pagini