Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii Sfânta Ana din Orșova

25 Iulie 2019 / Știri din țară

De sărbătoarea „Adormirii Sfintei Ana”, celebrată de Biserica Ortodoxă pe 25 iulie, mănăstirea mehedințeană ,,Sfânta Ana” din Orșova și-a serbat hramul.

La sărbătoarea așezământului monahal, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu  Preasfințiții Părinți Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și  Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Manifestările dedicate hramului mănăstirii au debutat cu slujba de sfinţire a Aghesmei Mici, urmată de Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sfintei Ana și Sfânta Liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date de psalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

Mănăstirea „Sfânta Ana” a fost ctitorită de Pamfil Şeicaru, un cunoscut ziarist interbelic, care a luptat în primul Război Mondial pe locul unde se află actualmente așezământul monahal.

Lăcașul de cult a fost construit între 1936 şi 1939.

Abia după perioada comunistă, în 1990, mănăstirea a fost sfințită de Episcopul Damaschin Severineanul, Episcop vicar al Mitropoliei Olteniei.

În anul 1995 a fost deschis muzeul mănăstirii dedicat ctitorului său, Pamfil Şeicaru, iar în 1996 a fost finalizată construcţia clopotniţei.

Alte articole despre: