IPS Varsanufie

 • „Este o mare binecuvântare ca acest odor de mare preț, Brâul Maicii Domnului, să fie cinstit astăzi în ținuturile Olteniei de sub munte”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în Parohia Romanești

  Pelerinajul cu Brâul Maicii Domnului în Arhiepiscopia Râmnicului a însemnat un moment de sărbătoare duhovnicească aleasă pentru credincioșii ținuturilor Olteniei de sub munte care au participat în număr mare la Sfânta Liturghie săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la biserica filie a Parohiei Romanești, cu hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Nicolae din satul Pleşeşti, comuna Roșiile.

  19 Iunie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la împlinirea a patru ani de întărire a vieții duhovnicești și adâncire a lucrării culturale în Arhiepiscopia Râmnicului

  Autorități județene și locale, oameni de cultură, stareți ai mănăstirilor, preoți și credincioși  s-au rugat astăzi, 8 iunie, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la împlinirea a patru ani de la întronizarea în demnitatea de Arhiepiscop al Râmnicului.

  8 Iunie 2018
 • Chiriarhul Râmnicului a așezat piatra de temelie a noii bisericii de la Mănăstirea Ostrov

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  a săvârșit miercuri, 6 iunie, slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici de la Mănăstirea Ostrov.

  6 Iunie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la târnosirea noii biserici a Mănăstirii Dumbrava

  Duminică, 13 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit, în sobor de ierarhi, slujba târnosirii noii biserici cu hramul „Adormirea Maicii Dumnului” a Mănăstirii Dumbrava, județul Alba, într-un frumos sobor arhieresc condus de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și din care au mai făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei,   Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

  13 Mai 2018
 • „Evanghelia ne arată și ne învață că toți trebuie să ne împărtășim din apa cea vie care este Cuvântul lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

  Duminică, 6 mai, în Duminica Samarinencei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae  din Râmnicu-Vâlcea, răspunsurile liturgice fiind oferite de către Corul Symbol.

  6 Mai 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la Mănăstirea Lainici

  Mii de pelerini din întreaga Oltenie şi de peste munţi au venit la închinare în marea lavră a Mănăstirii Lainici, de praznicul Sfântului Cuvios Irodion, joi, 3 mai. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită la Altarul de vară al cinstitului aşezământ de un ales sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

  4 Mai 2018
 • „Dacă ne vedem doar pe noi înșine, rămânem insensibili la durerea celui de lângă noi”, a spus IPS Părinte Varsanufie la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci

  În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a îndemnat credincioșii, explicând pericopa Evangheliei care s-a citit la Sfânta Liturghie, să fie atenți și la suferința aproapelui, făcând lucrătoare iubirea pe care Dumnezeu a sădit-o în inimile acestora.

  29 Aprilie 2018
 • Manifestări comemorative cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

  Vineri, 27 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a participat la manifestările comemorative organizate cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, săvârșind slujba de pomenire a eroilor neamului.

  27 Aprilie 2018
 • „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este un exemplu de întărire în credință”, a spus IPS Varsanufie la hramul mănăstirii din satul natal al patriarhului Justinian Marina

  Astăzi, 23 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic  Gheorghe – Suiești.

  23 Aprilie 2018
 • IPS Varsanufie a participat la hirotonia și instalarea PS Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei

  Arhiereul ales al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei, arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit episcop duminică în Catedrala Ortodoxă din Madrid.

  16 Aprilie 2018
 • „Maica Domnului este izvorul bunătății și al milostivirii către toți cei care îi cer ajutorul”, a spus IPS Varsanufie la hramul Mănăstirii Antim

  La Praznicul Izvorul Tămăduirii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba Aghiasmei mici la Mănăstirea Antim din Municipiul Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

  13 Aprilie 2018
 • Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost prăznuit în ctitoria sa, Mănăstirea Frăsinei, de către Chiriarhul Râmnicului

  Miercuri, 11 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăsinei, care și-a sărbătorit ctitorul și ocrotitorul, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți părintele stareț și părinții viețuitori ai mănăstirii.

  11 Aprilie 2018

Pagini