Eşti aici

Slujbă de pomenire și ceremonial militar pentru cinstirea eroilor la Cimitirul Cetățuia din municipiul Râmnicu-Vâlcea

2 Iunie / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit la Sărbătoarea Înălțării Domnului slujba de pomenire a eroilor neamului românesc.

Manifestările religioase și ceremonialul militar au avut loc la Cimitirul Cetățuia din municipiul Râmnicu-Vâlcea unde au fost înmormântați eroii vâlceni în cinstea cărora a fost ridicat și un impresionant monument.

Au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat, centrale și locale, ai asociațiilor militare locale, militari în activitate, în rezervă și în retragere, veterani de război, precum și copii, însoțiți de părinți și bunici. După rostirea alocuțiunilor, au fost depuse coroane de flori.

Pomenirea eroilor neamului românesc a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în 10 martie 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două Hotărâri Sinodale din anii 1999 şi 2001, prin care această zi a fost proclamată sărbătoare națională bisericească. Prin legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Alte articole despre: