Eşti aici

Știri externe

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la sărbătoarea Catedralei Episcopale din Akhaltsikhe, Georgia: „Sfinții au întipărit în inimile lor poruncile și ascultarea de Dumnezeu”

  La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Theodor de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti din Patriarhia Georgiei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit vineri, 30 iunie, la Catedrala Episcopală din Akhaltsikhe, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorilor acesteia.

  2 Iulie 2023
 • „Credința puternică pe care Sfântul Antim Ivireanul a primit-o în satul natal l-a ajutat să-și împodobească viața cu alese virtuți”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la mănăstirea din Ude, Georgia

  La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Theodor de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti din Patriarhia Georgiei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, participă în perioada 25-30 iunie la manifestările închinate Sfântului Ierarh Antim Ivireanul în Ude, Georgia, localitatea natală  a sfântului.

  28 Iunie 2023
 • Chiriarhul Râmnicului a slujit la Catedrala Episcopală din Madrid

  În ziua Înălțării Domnului, 25 mai 2023, la Catedrala Episcopală din Madrid, Spania, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de șapte ierarhi români, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Evenimentul a marcat și împlinirea a 15 ani de păstorire arhierească a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei. 

  25 Mai 2023
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la sfințirea primei mănăstiri ortodoxe românești din Portugalia

  În data de 17 noiembrie 2019 a avut loc târnosirea primei mănăstiri ortodoxe românești de pe teritoriul Portugaliei.

  18 Noiembrie 2019
 • Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Varsanufie a participat la sărbătorirea Sfântului Sofronie Vrachanski, Patriarhia Bulgară

  În acest an, Patriarhia Bulgară a omagiat în mod deosebit, printr-o serie de manifestări, pe Sfântul Ierarh Sofronie, Episcop de Vrachanski, unul dintre ierarhii care au revigorat viața duhovnicească a credincioșilor bulgari. Manifestările religioase au culminat miercuri, 18 septembrie, cu Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum, săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Neofit. Între ierarhii invitați a fost și Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  20 Septembrie 2019
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit în Catedrala Episcopală din Madrid

  Înalpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie, duminică, 27 ianuarie, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, în Catedrala Ortodoxă Română din Madrid.

  28 Ianuarie 2019
 • IPS Varsanufie a participat la hirotonia și instalarea PS Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei

  Arhiereul ales al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei, arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit episcop duminică în Catedrala Ortodoxă din Madrid.

  16 Aprilie 2018
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a slujit la sfințirea Bisericii „Tuturor Sfinților” din Ruse, Bulgaria

  Duminică, 10 septembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Neofit, Mitropolit de Ruse, la slujba de sfințire a Bisericii „Tuturor Sfinților” din Ruse, Bulgaria.

  11 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a participat la sărbătoarea Sfinţilor Mucenici de la Durostorum

  Duminică, 25 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a participat la evenimentele duhovniceşti desfăşurate la Catedrala Mitropolitană din Silistra (Durostorum), Bugaria, cu prilejul prăznuirii Sfinților Mucenici de la Durostorum.

  25 Iunie 2017
 • Sfântul Mormânt deschis pentru prima dată. Descoperirea lespezii pe care a fost aşezat trupul lui Hristos

  În timpul lucrărilor de restaurare efectuate la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, un grup de arheologi a descoperit miercuri, 26 octombrie 2016, lespedea (catafalcul) pe care a fost aşezat trupul Mântuitorului Iisus Hristos după răstignirea Sa.

  29 Octombrie 2016
 • Delegația Patriarhiei Române

  Sfântul Ioan Iacob, canonizat de Patriarhia Ierusalimului

  Duminică, 31 ianuarie 2016, Patriarhia Ierusalimului a proclamat canonizarea Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț. La 30 ianuarie 2016, delegația Patriarhiei Române a fost primită de către Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului.

  5 Februarie 2016
 • Centrul Patriarhiei Ecumenice din Chambesy - Elveția

  Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale

  Lucrările Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale, privitoare la pregătirea Sfântului şi Marelui Sinod, au fost deschise la Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice de la Chambésy din Elveţia.

  26 Ianuarie 2016

Pagini