Eşti aici

Știri externe

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la Sărbătoarea Mitropoliei de Ruse, Bulgaria

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit, duminică, 12 mai, la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Ruse, Bulgaria, unde, ierarhi români și bulgari au serbat, prin rugăciune, un deceniu de la întronizarea Mitropolitului Naum de Ruse.

  15 Mai 2024
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la sărbătoarea Catedralei Episcopale din Akhaltsikhe, Georgia: „Sfinții au întipărit în inimile lor poruncile și ascultarea de Dumnezeu”

  La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Theodor de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti din Patriarhia Georgiei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit vineri, 30 iunie, la Catedrala Episcopală din Akhaltsikhe, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorilor acesteia.

  2 Iulie 2023
 • „Credința puternică pe care Sfântul Antim Ivireanul a primit-o în satul natal l-a ajutat să-și împodobească viața cu alese virtuți”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la mănăstirea din Ude, Georgia

  La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Theodor de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti din Patriarhia Georgiei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, participă în perioada 25-30 iunie la manifestările închinate Sfântului Ierarh Antim Ivireanul în Ude, Georgia, localitatea natală  a sfântului.

  28 Iunie 2023
 • Chiriarhul Râmnicului a slujit la Catedrala Episcopală din Madrid

  În ziua Înălțării Domnului, 25 mai 2023, la Catedrala Episcopală din Madrid, Spania, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de șapte ierarhi români, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Evenimentul a marcat și împlinirea a 15 ani de păstorire arhierească a Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei. 

  25 Mai 2023
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la sfințirea primei mănăstiri ortodoxe românești din Portugalia

  În data de 17 noiembrie 2019 a avut loc târnosirea primei mănăstiri ortodoxe românești de pe teritoriul Portugaliei.

  18 Noiembrie 2019
 • Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Varsanufie a participat la sărbătorirea Sfântului Sofronie Vrachanski, Patriarhia Bulgară

  În acest an, Patriarhia Bulgară a omagiat în mod deosebit, printr-o serie de manifestări, pe Sfântul Ierarh Sofronie, Episcop de Vrachanski, unul dintre ierarhii care au revigorat viața duhovnicească a credincioșilor bulgari. Manifestările religioase au culminat miercuri, 18 septembrie, cu Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum, săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Neofit. Între ierarhii invitați a fost și Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  20 Septembrie 2019
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit în Catedrala Episcopală din Madrid

  Înalpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie, duminică, 27 ianuarie, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, în Catedrala Ortodoxă Română din Madrid.

  28 Ianuarie 2019
 • IPS Varsanufie a participat la hirotonia și instalarea PS Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei

  Arhiereul ales al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei, arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit episcop duminică în Catedrala Ortodoxă din Madrid.

  16 Aprilie 2018
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a slujit la sfințirea Bisericii „Tuturor Sfinților” din Ruse, Bulgaria

  Duminică, 10 septembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Neofit, Mitropolit de Ruse, la slujba de sfințire a Bisericii „Tuturor Sfinților” din Ruse, Bulgaria.

  11 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a participat la sărbătoarea Sfinţilor Mucenici de la Durostorum

  Duminică, 25 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a participat la evenimentele duhovniceşti desfăşurate la Catedrala Mitropolitană din Silistra (Durostorum), Bugaria, cu prilejul prăznuirii Sfinților Mucenici de la Durostorum.

  25 Iunie 2017
 • Sfântul Mormânt deschis pentru prima dată. Descoperirea lespezii pe care a fost aşezat trupul lui Hristos

  În timpul lucrărilor de restaurare efectuate la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, un grup de arheologi a descoperit miercuri, 26 octombrie 2016, lespedea (catafalcul) pe care a fost aşezat trupul Mântuitorului Iisus Hristos după răstignirea Sa.

  29 Octombrie 2016
 • Delegația Patriarhiei Române

  Sfântul Ioan Iacob, canonizat de Patriarhia Ierusalimului

  Duminică, 31 ianuarie 2016, Patriarhia Ierusalimului a proclamat canonizarea Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț. La 30 ianuarie 2016, delegația Patriarhiei Române a fost primită de către Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului.

  5 Februarie 2016

Pagini