Eşti aici

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Varsanufie a participat la sărbătorirea Sfântului Sofronie Vrachanski, Patriarhia Bulgară

20 Septembrie 2019 / Știri externe

În acest an, Patriarhia Bulgară a omagiat în mod deosebit, printr-o serie de manifestări, pe Sfântul Ierarh Sofronie, Episcop de Vrachanski, unul dintre ierarhii care au revigorat viața duhovnicească a credincioșilor bulgari. Manifestările religioase au culminat miercuri, 18 septembrie, cu Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum, săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Neofit. Între ierarhii invitați a fost și Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Patriarhia Bulgară sărbătorește în acest an împlinirea a 280 de ani de la nașterea Sfântului Ierarh Sofronie, Episcop de Vrachanski, 225 de ani de la hirotonia sa întru arhiereu și 55 de ani de la canonizarea sa, informează site-ul bg-patriarshia.bg/news.

Evenimentele cultural-religioase omagiale au culminat miercuri, 18 septembrie, la Biserica Sfântul Sofronie Vrachanski din Vrața, unde Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Grigorie, Mitropolit de Vrața, împreună cu un sobor de ierarhi. În soborul slujitorilor au fost Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, respectiv preotul Neluțu Oprea, parohul Parohiei ortodoxe române din Sofia.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum de către Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Alte articole despre: