Eşti aici

Activități catehetice la Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea

19 Mai 2017 / Învățământ

În cadrul activităților desfășurate în cadrul programului Șă știi mai multe, să fii mai bun, la Biserica Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea s-au desfășurat mai multe activități catehetice, activități la care au participat elevi de la Grădinița Toți Sfinții,  de la Liceul de Arte Victor Giuleanu și alte instituții de învățământ.

Prin activitățile desfășurate, elevii și profesorii însoțitori descoperă aspecte din istoria religioasă și culturală a bisericii parohiale dar și a orașului, întrucât de numele Bisericii Toți Sfinții  sunt legate multe evenimente importante din istoria municipiului Râmnicu-Vâlcea.

„Biserica „Toţi Sfinţii” se află în cartierul cu cele mai vechi şi reprezentative instituţii ale judeţului: Prefectura, Tribunalul, Casa Simian, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” şi Muzeul de Istorie, iar în cadrul programului Șă știi mai multe, să fii mai bun, programul elevilor se desfășoară deopotrivă în aceste instituții cât și la biserica noastră. Totodată, curtea Bisericii Toți Sfinții este curtea copilăriei multora dintre copiii din Râmnicu-Vâlcea întrucât grădinița, care are în prezent un local nou, modern, are o tradiție de peste o sută de ani, fiind spațiul în care au fost educați mulți dintre părinții copiilor care îi frecventează cursurile în prezent. Prin proiectele pe care le desfășurăm, dorim să afirmăm misiunea continuă a Bisericii pe plan educațional”, a subliniat Părintele Mihai Cîrstea.

Alte articole despre: