Eşti aici

Activități catehetice și filantropice la Parohia Valea Bisericii

21 August 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Valea Bisericii Orlești, din Protopopiatul Drăgășani au avut loc mai multe activități catehetice, pastoral-misionare și filantropice, în perioada 14-16 august 2017.

Cu prilejul prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, hramul bisericii parohiale, părintele paroh, Luca-Georgian Sîia a inițiat împreună cu membrii Grupului parohial de inițiativă în educație și timp liber de calitate programul catehetic - filantropic  „Maica Domnului, chip evanghelic - model de smerenie și dragoste pentru toți creștinii”.

Programul a fost inițiat de vizita și oferirea de alimente bătrânilor singuri și bolnavi, cărora tinerii implicați în activitate le-au descrețit frunțile, adresându-le cuvinte de îmbărbătare și susținere duhovnicească. Luni seara, după slujba Vecerniei cu Litie, a urmat Prohodul Maicii Domnului, rânduiala zilei încheindu-se cu o procesiune cu Icoana Adormirii în jurul bisericii și cuvântul catehetic, rostit de părintele paroh, care a evidențiat adevărul că „Maicia Domnului este ocrotitoarea tinerilor, a familiei, având fii și fiice duhovnicești, dar și călăuza vârstnicilor și sprijinitoare a celor singuri sau bolnavi”.

„Sfânta zi a Praznicului i-a reunit pe toți credincioșii la Sfânta Liturghie, având conștiința unității în dragoste față de semeni și Dumnezeu, purtând pe buze cuvinte de laudă a Maicii Domnului și pe mâini cununi de fapte bune. Folosul și frumusețea duhovnicească a programului pastoral-misionar și filantropic desfășurat au fost mărturisite de credincioșii parohiei noastre în ziua de 16 august, luând parte în număr mare la pelerinajul și sfintele slujbe de la Mănăstirea Hurezi, prilejuite de cinstirea Sfinților Martiri Brâncoveni” a subliniat părintele Luca-Georgian Sîia.

Alte articole despre: