Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la sărbătoarea Catedralei Episcopale din Akhaltsikhe, Georgia: „Sfinții au întipărit în inimile lor poruncile și ascultarea de Dumnezeu”

2 Iulie 2023 / Știri externe

La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Theodor de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti din Patriarhia Georgiei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit vineri, 30 iunie, la Catedrala Episcopală din Akhaltsikhe, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorilor acesteia.

Înaltpreasfințitul  Părinte Varsanufie a accentuat în cuvântul de învățătură că „sfinții și-au împodobit viețile printr-o trăire virtuoasă, întipărind în inimile lor poruncile și ascultarea de Dumnezeu. Au fost însuflețiți de o neţărmuită dragoste, îndreptându-și privirile către lumina credinței, întru nădejdea vieții veșnice. Ei mijlocesc înaintea lui Dumnezeu și pentru sălășluirea noastră în cereștile lăcașuri și, de aceea, cunoscându-le viața, trebuie să-i cinstim ca pe cei  care au dorit să ajungă pe culmile desăvârşirii, îmbogățindu-se în fapte bineplăcute înaintea lui Dumnezeu. Au căutat ca niciun gând să nu primejduiască împărtăşirea din bunătățile veșnice pregătite de Preabunul Dumnezeu și, plini de evlavie, au mărturisit pe Hristos și i-au întărit duhovnicește pe cei ce se clătinau în credință și în purtare, descoperind darul Duhului Sfânt Care sălășluia în inimile lor. Hrăniți cu dumnezeieștile cuvinte, au devenit stâlpi ai Bisericii și păstori ai turmei lui Hristos, povățuitori ai pocăinței și apărători ai celor necăjiți, așezând în inimile tuturor nespusă bucurie, pace și dorul după Dumnezeu.

În felul acesta au devenit „prieteni și casnici ai lui Dumnezeu”, iar Părintele Ceresc a ascultat rugăciunile lor, după cum ne încredințăm din scrierile Sfintei Scripturi, unde îi descoperim pe sfinți ca mijlocitori bogați în bunătate, însă cu cu o smerenie dumnezeiască pentru că se înveşmântaseră cu veşmântul virtuţilor. Acestora să le urmăm, pentru ca, în aleasă viețuire, în ascultare de Dumnezeu și de părinții duhovnicești să curățim inimile noastre devenind amfore strălucitoare pentru revărsarea Duhului Sfânt în inimile noastre”, a spus Chiriarhul Râmnicului.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Theodor de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Varsanufie pentru împreuna slujire și cuvântul de învățătură, descoperind celor prezenți la sărbătoarea Catedralei că „rugăciunile sfinților ajută la întărirea comuniunii și a iubirii în Dumnezeu, Veşnicul Dătător de bunătăţi”. 

Alte articole despre: