Eşti aici

Activități catehetice în Parohia Zăvoieni

6 Decembrie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Parohia Zăvoieni, comuna Măciuca, din Protopopiatul Drăgășani se desfășoară în perioada lunii decembrie mai multe proiecte filantropice și activități catehetice cu tinerii din parohie.

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, după Sfânta Liturghie, elevii Liceului Teoretic Măciuca -din clasele I și de la grădinită au susținut un recital de colinde.     

Părintele Vasile-Narcis Istratie a vorbit elevilor despre importanța cinstirii sfinților și rolul acestora în viața noastră: ,,Sfintul Nicolae era oglinda turmei sale prin toate faptele cele bune fiind model credincioșilor, cu cuvântul, cu viața, cu dragostea, cu credința, cu duhul și curăția; blând, fără de răutate și smerit cu duhul, ferindu-se de mândrie. Sărmanilor le era tată, săracilor, milostiv, mângâietor celor ce plângeau, ajutător celor năpăstuiți și tuturor mare făcător de mult bine”.

Alte articole despre: