Eşti aici

Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Cultură și Civilizație în România”

16 Mai 2017 / Învățământ

Astăzi, 16 mai 2017, în Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Calinic din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Cultură și Civilizație în România”. 

Diplomele, medaliile și premiile au fost înmânate de către Inspectorul Școlar General, doamna Andra Bică, de reprezentanții Ministerului Educației Naționale, de Prefectul Județului, domnul Florian Marin și de Primarul Râmnicului, domnul Mircia Gutău.

În deschiderea festivității, Corul Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu- Vâlcea a intonat Imnul Național, apoi axionul Cuvine-se cu adevarat și în încheiere, primul imn național scris de Anton Pann, Din sânul Maicii mele

Oficialitățile prezente și Inspectorii Generali din Ministerul Educației Nationale, în discursurile de final au felicitat organizatorii concursului național  și pe participanți, mulțumind în mod special Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului pentru gazduire, organizare, susținere implicare și sprijinirea acțiunilor cultural-educaționale și spirituale.

Arhiepiscopia Râmnicului, din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie a oferit premii speciale la 4 echipaje de elevi din țară: 

1. Județul Vâlcea, premiu oferit din partea Arhiepiscopiei Râmnicului 

2. Județul Suceava - premiu oferit din partea Asociației Părinților pentru Ora de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului 

3. București - premiu oferit din partea Asociației Tinerilor Ortodocși Sfântul Valentin din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului 

4. Județul Hunedoara - premiu oferit din partea Asociației Profesorilor de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului 

La Secțiunea Monografii istorice, premiile speciale s-au îndreptat către echipajele din județele: Caraș-Severin, Dâmbovița, Satu-Mare și Neamț, în timp ce elevii din Călărași au primit mențiune. Premiul III și premiul special acordat de Arhiepiscopia Râmnicului s-a îndreptat către echipajul județului Vâlcea. Premiul II a revenit județului Alba și premiul I elevilor din municipiul București.

La Secțiunea Studiu și mentalități culturale, premii speciale au fost acordate județelor: Dolj, Constanța, Ilfov, iar premiul special și mențiune a revenit echipajului județului Brăila. A mai primit mențiune județul Galați. Elevii din Bistrița Năsăud au intrat în posesia premiul al III-lea, premiul II a revenit elevilor din Cluj, iar premiul I a fost primit de către echipajul din Suceava.
La ultima secțiune, Studiu privind particularitățile etnografice, premii speciale au fost acordate elevilor din: Iași, Timiș, Prahova, mențiune și premiul special – județul Vrancea, mențiune – județul Vaslui. Locul III a revenit elevilor din Bihor, locul II celor din Sălaj, iar premiul I a vizat concurenții din Hunedoara. 

Alte articole despre: