Eşti aici

Chiriarhul Râmnicului a participat la sărbătoarea Sfinţilor Mucenici de la Durostorum

25 Iunie 2017 / Știri externe

Duminică, 25 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a participat la evenimentele duhovniceşti desfăşurate la Catedrala Mitropolitană din Silistra (Durostorum), Bugaria, cu prilejul prăznuirii Sfinților Mucenici de la Durostorum.

Începând cu anul 2016, Duminica a treia după Rusalii a fost rânduită ca Duminica prăznuirii Soborului Sfinților Mucenici de la Durostor, care au pătimit pentru Hristos în primele veacuri creștine.

Cu acest prilej, în Catedrala Mitropolitană din Silistra, Bulgaria, a fost fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească  de către un sobor de ierarhi din care au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Ambrozie, Mitropolitul Durostorumului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,  Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. Alături de soborul ierarhilor au fost prezenți numeroși preoți și diaconi, monahi și credincioși din Silistra dar și numeroși pelerini români care-i cinstesc pe sfinții mucenici.

Alte articole despre: