IPS Varsanufie

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia ne arată cât de iubiți sunt drepții înaintea lui Dumnezeu

  Duminică, 19 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  19 Februarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia aceasta ne arată puterea rugăciunii stăruitoare și puterea rugăciunii mamei pentru copilul ei

  Duminică, 29 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  29 Ianuarie 2017
 • Primarul Municipiului Râmnicu-Vâlcea i-a conferit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie Diploma de Cetățean de Onoare

  În cadrul ceremoniei organizate în Sala Emaus a Centrului Cultural Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, în prezența domnului Constantin Rădulescu, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, a ofocialităților centrale, a membrilor Consiliului Local al Primăriei Râmnicu-Vâlcea, domnul Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu-Vâlcea i-a conferit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie Diploma de Cetățean de Onoare.

  24 Ianuarie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: conștiința lui Zaheu s-a schimbat atunci când Mântuitorul Hristos l-a strigat

  Duminică, 22 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal Nr. 2 din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  22 Ianuarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhepiscopală

  Duminică, 15 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  15 Ianuarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: Sfântul Ioan a botezat și a mărturisit pe Cel Care avea toată puterea în cer și pe pământ

  La sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Antim  din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  7 Ianuarie 2017
 • Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Arhiepiscopală

  Vineri, 6 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  6 Ianuarie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală în prima zi a noului an

  În prima zi a noului an 2017, zi în care Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului  și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei,  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  1 Ianuarie 2017
 • Trecerea în noul an 2017 la Catedrala Arhiepiscopală

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, la trecerea în Anul Nou civil 2017, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, în cadrul căreia au fost rostite rugăciuni de mulțumire revărsate în anul ce a trecut și de binecuvântare a noului an.

  1 Ianuarie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: Hristos Cel născut în peștera Betleemului trebuie să ia chip în noi, ca și noi să devenim asemenea Lui

  În prima de zi de Crăciun, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  25 Decembrie 2016
 • Cu noi este Dumnezeu

  † VARSANUFIE,

  cu darul lui Dumnezeu
  Arhiepiscop al Râmnicului,

  Iubitului nostru cler,
  cuvioșilor viețuitori ai sfintelor mănăstiri și
  tuturor dreptcredincioșilor creștini din această de Dumnezeu păzită eparhie:
  Har, milă, pace și întru toate bunăvoire,
  iar de la noi arhierești și părintești binecuvântări!

  25 Decembrie 2016
 • Chiriarhul Râmnicului a fost colindat de copiii personalului Centrului Eparhial

  Miercuri, 21 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost colindat de către copiii personalului de la Centrul Eparhial și de către copiii clasei pregătitoare de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”.

  24 Decembrie 2016

Pagini