IPS Varsanufie

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a deschis seria conferințelor preoțești din Arhiepiscopia Râmnicului

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost prezent luni, 23 mai, în mijlocul preoților din Protoieria Călimănești care au participat la prima conferință pastoral-misioanră din anul 2022. Lucrările conferinței s-au desfășurat la sediul Protoieriei Călimănești și au prilejuit  prezentarea  temei „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

  23 Mai 2022
 • „Mântuitorul îi descoperă femeii samarinence începutul unei vieţi noi”

  „Chemând neamurile să primească apa cea vie, Dumnezeu arată tuturor negrăita Sa iubire şi purtarea de grijă, pentru că a venit să dăruiască băutura cea duhovnicească celor însetaţi”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 22 mai, la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca” din localitatea Budești. 

  22 Mai 2022
 • „Faptele credinței Sfinților Împărați Constantin și Elena au fost cunoscute în toată lumea prin libertatea pe care a oferit-o creștinilor de a-L mărturisi pe Dumnezeu”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hurezi.

  22 Mai 2022
 • Aniversarea a 634 de ani de la atestarea documentară a municipiului Râmnicu-Vâlcea

  Sărbătorirea a 634 de ani de la atestarea documentară a municipiului Râmnicu-Vâlcea a prilejuit organizarea unor ample evenimente culturale la care au participat locuitori ai urbei de sub poalele Capelei, alături de autoritățile de stat și locale.

  20 Mai 2022
 • „La scăldătoarea de la Vitezda se descoperă puterea vindecătoare a Mântuitorului Hristos, atât pentru trup, cât și pentru suflet”

   „Acţiunea proniatoare a lui Dumnezeu are ca temei bunătatea şi iubirea Sa dumnezeiască şi, de aceea, trebuie să păstrăm nădejdea în Dumnezeu chiar în mijlocul necazurilor”, a fost îndemnul pe care Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, l-a adresat preoților și credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie duminică, 15 mai, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  15 Mai 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Fometești

  „Viața noastră este un dar și o chemare a iubirii Preasfintei Treimi și, de aceea, capătă sens numai dacă rămâne puternic unită cu Mântuitorul Hristos, în comuniune și în rugăciune, unde, deopotrivă, experimentăm iubirea Tatălui și sfințenia Sfântului Duh”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul sfințirii bisericii cu hramurile Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Teotim de la Parohia Fometești, din comuna Slătioara, satul Florești.

  14 Mai 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la Mănăstirea Lainici, la Sărbătoarea Sfântului Cuvios Irodion

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat marți, 3 mai, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Irodion de la Mănăstirea Lainici, unde se află moaştele sale.

  3 Mai 2022
 • Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Ocnele Mari a primit veșmânt de har

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit duminică, 1 mai, slujba de sfințire a Bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Iosif cel Milostiv” din orașul Ocnele Mari. La finalul slujbei de sfințire, Chiriarhul Râmnicului a vorbit despre semnificația actului sfințirii bisericii, care este numită „Casa lui Dumnezeu" (I Petru 4, 17) sau „Biserica lui Dumnezeu" (I Corinteni 1, 2), dar și despre obișnuința Sfinților Apostoli și a primelor comunități creștine de a se aduna la rugăciune (Ioan XX, 19; Luca XXIV, 33-36). Totodată, Înaltpreasfinția Sa a prezentat istoria lăcașului de cult în care din timpul celui de-al Doilea Război Mondial  nu s-au mai săvârșit slujbe și care ajunsese în ruină.

  1 Mai 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Sfinţenia este împărtăşire de viaţa dumnezeiască”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în a doua zi de Paști la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Râmnicu-Vâlcea unde, în cuvântul de învățătură împărtășit preoților și credincioșilor, a accentuat că „timpul deschis prin Învierea Domnului este vremea harului. Apropierea noastră de Dumnezeu, ca stare de sfinţenie, pe care trebuie să o dobândim, nu se realizează ca o împărtăşire sau apropiere de fiinţa lui Dumnezeu, ci de lucrarea Lui”.

  25 Aprilie 2022
 • „Să încercăm cu toate puterile să înviem sufletele noastre și ale semenilor prin Învierea Domnului nostru Iisus Hristos”

  „Prin Învierea Domnului se restabilește la adevărata sa dimensiune nu doar comuniunea omului cu Dumnezeu, Domnul înălțând la Cer firea umană, ci și comuniunea dintre semeni: „Duceți-vă și vestiți fraților Mei, ca să meargă în Galileea, și acolo Mă vor vedea” (Matei XXVIII, 10), a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la Vecernia Învierii, săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”.

  24 Aprilie 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Învierea Domnului aduce în lume pacea ca stare duhovnicească a celui ce trăiește Împărăția Sa înlăuntrul său”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în Duminica Sfintelor Paști slujba din Noaptea de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea și a oferit Sfânta Lumină preoților și credincioșilor prezenți.

  24 Aprilie 2022
 • „Mântuitorul Hristos S-a făcut pildă a smereniei, spre a-i face pe oameni fii ai lui Dumnezeu şi părtaşi la nemurirea cea dumnezeiască”

  „Ziua Intrării Domnului în Ierusalim este drumul Său spre Sfintele Pătimiri, este „începutul crucii” pe care Fiul lui Dumnezeu Și-a asumat-o spre a-i face pe oameni fii ai lui Dumnezeu şi părtaşi la nemurirea cea dumnezeiască, de care ne vom încredința în mod duhovnicesc și în zilele următoare, prelungindu-se până pe Golgota și chiar până în străfundurile cele mai de jos ale iadului unde Mântuitorul Hristos a ajuns prin moarte”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 17 aprilie, la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

   

  17 Aprilie 2022

Pagini