IPS Varsanufie

 • ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului: „Postul și rugăciunea sunt singurele posibilități ale omului de a ieși din robia patimilor”

  La Biserica cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Parohia Horezu I, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, în Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, a participat la Dumnezeiasca Liturghie un sobor de preoți și diaconi,  în prezența a numeroși credincioși.

  18 Martie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului: „Să punem viața noastră în mâna lui Dumnezeu, încrezându-ne cu totul în Acesta”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, în Duminica a III-a a Postului Mare, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Râmnicu-Vâlcea, biserică în care a slujit viitorul patriarh al României, Justinian Marina, vreme de doisprezece ani.

  12 Martie 2018
 • Liturghia Darurilor înainte sfințite săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală

  În ziua prăznuirii Sfinților 40 de mucenici din Sevastia, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite unită cu Vecernia, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea.

  9 Martie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Trăirea negrăită a luminii necreate oferă nevoitorului adevărata arvună şi pregustare a comuniunii lui cu Mântuitorul Hristos”

  În Duminica a II-a din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Arnota, în Paraclisul „Sf. Prooroc Ilie și Sf. Cuv. Gherasim de la Iordan”.

  4 Martie 2018
 • Monahismul ca slujire profetică în scrierile Sfântului Grigorie Palama

  Integrând într-o teologie creştină a istoriei ansamblul vieţii spirituale, Sfântul Grigorie Palama oferă în scrierile sale un fundament eshatologic instituţiei monastice[1].

  2 Martie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Icoana este o prezență permanentă în istoria Bisericii creștine”

  Numeroși credincioși au fost prezenți în Duminica Ortodoxiei la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae, unde Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie. Alături de Înaltpreasfinția Sa, au slujit părinții consilieri, părinții profesori ai Seminarului Teologic „Sf. Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea și părinții slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale.

  25 Februarie 2018
 • Chiriarhul Râmnicului a citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Arhiepiscopală

  În seara primei zile a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, în cadrul căreia a citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

  19 Februarie 2018
 • „Pentru a fi iertat, omul trebuie să ierte, pentru a fi miluit, credinciosul trebuie să miluiască”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

  În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Nord din Râmnicu-Vâlcea, să cultive semințele virtuților în ogorul inimilor acum, când „Răsărit-a primăvara postului și floarea pocăinței”.

  18 Februarie 2018
 • IPS Varsanufie: „Dumnezeu cunoaște sufletul nostru după cele pe care le înfăptuim”

  Duminică, 11 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăsinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  11 Februarie 2018
 • Sf. Cuv. Varsanufie cel Mare este protectorul spiritual al IPS Varsanufie

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, își sărbătorește  patronul spiritual: pe Sfântul Cuvios Varsanufie cel Mare. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel i-a transmis un mesaj de felicitare.

  6 Februarie 2018
 • Voievodul Mircea cel Bătrân pomenit la 600 de la trecerea la cele veșnice. IPS Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba de parastas la Mănăstirea Cozia

  Astăzi se împlinesc 600 de ani de trecerea la cele veșnice a Voievodului Mircea cel Bătrân, apărător al neamului românesc și ctitor de lăcașuri sfinte. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit cu acest prilej Sfânta Liturghie și Slujba de pomenire în ctitoria voievolui, Mănăstirea Cozia, în pronaosul căreia a fost înmormânt.

  31 Ianuarie 2018
 • IPS Varsanufie: „Să ne deschidem conştiinţa înaintea lui Dumnezeu, arătându-I rănile noastre sufletești”

  Duminică, 28 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie i-a binecuvântat pe preoții și credincioșii Parohiei Sfântul Gheorghe Izvoranul din Municipiul Drăgășani, săvârșind Sfânta Liturghie la începutul Perioadei Triodului.

  28 Ianuarie 2018

Pagini