IPS Varsanufie

 • „Mântuitorul Hristos arată că trebuie sã descoperim taina lui Dumnezeu în chipul aproapelui”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la sfințirea bisericii Mănăstirii Gurguiata

   „Mântuitorul Hristos arată că trebuie sã descoperim taina lui Dumnezeu în chipul aproapelui, iar atunci când vrem să dăm ceva unui sărac în numele Domnului - spune Sfântul Vasile cel Mare - este un dar și un împrumut în același timp. Este un dar pentru că nu nădăjduim nimic în schimb, dar un împrumut pentru că Domnul plătește în locul aceluia, căci primind El mărunțișuri prin persoana săracului, va da în schimb daruri minunate”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 2 octombrie, la Mănăstirea Gurguiata, unde a târnosit biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.

  2 Octombrie 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, aniversează 21 de ani de arhierie

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie aniversează vineri, 30 septembrie 2022, împlinirea a 21 de ani de slujirea arhierească.

  29 Septembrie 2022
 • Sfintirea noului corp al Bibliotecii Eparhiale

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, au binecuvântat, miercuri, 28 septembrie, noul corp al Bibliotecii Eparhiale care găzduiește aproximativ 5000 de volume.

  28 Septembrie 2022
 • Prăznuirea Sfântului Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea

  Evenimentele cultural-academice organizate în cinstea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea, drept o recunoaștere meritorie a bogatei contribuții în plan duhovnicesc, cultural și administrativ, pe care sfântul a avut-o ca păstor al Eparhiei Râmnicului au fost încununate de comuniunea liturgică din ziua prăznuirii sale.

  27 Septembrie 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit Centrul social-pastoral „Despina Doamna” unde va funcționa Cantina socială a Protoieriei Călimănești

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a sfințit duminică, 25 septembrie, Centrul social-pastoral „Despina Doamna” de la Parohia Jiblea Nouă. 

  25 Septembrie 2022
 • Sfânta Liturghie Arhierească și conferință cu preoții din Protoieria Horezu

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit marți, 13 septembrie, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și a prezidat lucrările conferinței pastoral-misionare a preoților din Protoieria Horezu.

  13 Septembrie 2022
 • Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat pe elevii și profesorii de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea în prima zi a noului an școlar 2022-2023.

  5 Septembrie 2022
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Există o legătură profundă între viața veșnică și împlinirea poruncilor”

  „Mântuitorul Hristos dorea să-l ridice pe tânărul bogat la cunoaşterea de Dumnezeu spre a fi părtaș bogăției cerești care se înmulțește prin faptele milosteniei”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 4 septembrie, în cuvântul de învățătură împărtășit preoților și credincioșilor care au participat la Sărbătoarea Cinstirii Sintei Icoane a Maicii Domnului Eleusa de la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din Râmnicu-Vâlcea.

  5 Septembrie 2022
 • „Sfinții Cuvioși Neofit și Meletie și-au deprins mintea și inima cu rugăciunea neîncetată și au atins culmile înalte ale îndumnezeirii”

  „Sfinții ne-au încredințat că rugăciunea este un mijloc duhovnicesc de a-l ridica pe om la Dumnezeu. De aceea, rugăciunea trebuie să însoţească pe om permanent în urcuşul său, pntru că nimeni nu poate ajunge la rugăciunea desăvârşită dintr-odată, dacă nu s-a obişnuit să aibă mereu pe Dumnezeu în cuget, dacă nu i-a devenit o dulceaţă gândul la Dumnezeu”, a accentuat Înaltpreasfințitul  Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul slujbei de Priveghere pe care a săvârșit-o la Mănăstirea Stânișoara la Sărbătoarea Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie.

  3 Septembrie 2022
 • Educația, împărtășirea valorilor spirituale și culturale în căutarea adevăratului sens al vieții

  Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la începutul anului școlar 2022-2023.

  2 Septembrie 2022
 • Binecuvântare Arhierească pentru credincioșii Parohiei Stupărei

  „Sfântul Ioan Botezătorul ne încredințează de faptul că fără mărturisire şi pocăinţă nimeni nu poate primi cuvintele dumnezeieşti și, cu atât mai mult, nu este vrednic să-L primească pe Mântuitorul Hristos”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Stupărei din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, unde a binecuvântat cu agheasmă noul lăcaș de cult.

  29 August 2022
 • „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este icoana slavei la care este chemată întreaga umanitate”

   „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a fost luată la ceruri, unde este părtașă slavei Fiului și Dumnezeului ei, unind în felul acesta cele de sus cu cele de jos și revărsând de acolo har îmbelșugat celor ce o cinstesc”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la hramul Mănăstirii Vârful lui Roman.

  15 August 2022

Pagini