IPS Varsanufie

 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „Este important ca mintea și sufletul să ți le păstrezi lângă Dumnezeu, întocmai cum și le-a păstrat Lazăr”

  Duminică, 5 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Sâmnic  din Protopopiatul Călimănești, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

  5 Noiembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: „Minunea învierii fiicei lui Iair ne încredințează că Dumnezeu are putere asupra morții și toate cuvintele Evangheliei Sale despre învierea morților sunt adevărate”

  Duminică, 29 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a Parohiei Căzănești din municipiul Râmnicu-Vâlcea. 

  29 Octombrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Catedralei mitropolitane din Craiova

  La sărbătoarea Sfântului M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la hramul Catedralei mitropolitane din Craiova.

  27 Octombrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Sfânta Cuvioasă Parascheva a trăit în priveghere și postire desăvârșită”

  Sâmbătă, 14 octombrie, preoții și credincioșii din comuna Mălaia și de pe Valea Lotrului au trăit momente de aleasă bucurie duhovnicească, prilejuite de prezența și slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  14 Octombrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a slujit la sfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin

  Duminică, 8 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la invitația Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a participat la slujba de sfințire a Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin.

  9 Octombrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii Boia

  Hramul Mănăstirii Boia, Acoperământul Maicii Domnului, a fost sărbătorit duminică, 1 octombrie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, și a binecuvântat desfășurarea pelerinajului cu moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul la această mănăstire.

  1 Octombrie 2017
 • 500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş. Înaltpreasfințitul Varsanufie a participat la eveniment

  Anul acesta se împlinesc 500 de ani de la sfințirea Catedralei din Curtea de Argeș.

  26 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: „Patriarhul Justinian i-a cinstit pe sfinții români și a arătat dragoste față de credincioși prin lucrarea socială pe care a desfășurat-o”

  Duminică, 24 septembrie, credincioșii din orașul Băbeni au trăit momente de bucurie duhovnicească prilejuite de prezența și slujirea Înaltpreafințitului Părinte Arhiepiscop  Varsanufie. 

  25 Septembrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „odată cu sfinţirea locașului închinat lui Dumnezeu, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre”

  Duminică, 17 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii  Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil  din Parohia Rusănești, Protopopiatul Drăgășani.

  17 Septembrie 2017
 • Hramul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca”

  Joi, 14 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a binecuvântat lucrările realizate la noua mănăstire „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca”, din localitatea Budești, și a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  15 Septembrie 2017
 • Binecuvântare arhierească pentru lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea

  Miercuri, 13 septembrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei pompierilor români, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la manifestările organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

  13 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului i-a binecuvântat la început de An școlar pe elevii din Drăgășani

  Luni, 11 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum și a participat la festivitățile prilejuite de deschiderea  noului  An școlar la Colegiul Național „Gib Mihăescu”, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din Municipiul Drăgășani.

  12 Septembrie 2017

Pagini