IPS Varsanufie

 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „odată cu sfinţirea locașului închinat lui Dumnezeu, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre”

  Duminică, 17 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii  Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil  din Parohia Rusănești, Protopopiatul Drăgășani.

  17 Septembrie 2017
 • Hramul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca”

  Joi, 14 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a binecuvântat lucrările realizate la noua mănăstire „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Maria Egipteanca”, din localitatea Budești, și a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  15 Septembrie 2017
 • Binecuvântare arhierească pentru lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea

  Miercuri, 13 septembrie, cu prilejul sărbătoririi Zilei pompierilor români, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la manifestările organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

  13 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului i-a binecuvântat la început de An școlar pe elevii din Drăgășani

  Luni, 11 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de Te Deum și a participat la festivitățile prilejuite de deschiderea  noului  An școlar la Colegiul Național „Gib Mihăescu”, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” din Municipiul Drăgășani.

  12 Septembrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a slujit la sfințirea Bisericii „Tuturor Sfinților” din Ruse, Bulgaria

  Duminică, 10 septembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Neofit, Mitropolit de Ruse, la slujba de sfințire a Bisericii „Tuturor Sfinților” din Ruse, Bulgaria.

  11 Septembrie 2017
 • Arhiepiscopul Râmnicului a participat la sfințirea bisericii Parohiei Calea Hinovei din Episcopia Severinului și Strehaiei

  Sâmbătă, 9 septembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat, la invitația Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, la sfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Dorotei de Gaza” a Parohiei Calea Hinovei din Protopopiatul Drobeta, comuna Șimian.

  9 Septembrie 2017
 • Educația – sădirea iubirii dumnezeiești în sufletele copiilor

  Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la începutul anului școlar 2017-2018

  8 Septembrie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: „Trebuie să o cinstim pe Maica Domnului pentru că ea L-a înveşnicit pe Dumnezeu printre noi, devenind chivot sfânt din care S-a născut Dumnezeu”

  La praznicul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Ostrov, cu prilejul sărbătorii hramului. Alături de Înaltpreasfinția Sa a fost prezent un ales sobor de preoți și diaconi.

  8 Septembrie 2017
 • Comisia teologică, liturgică şi didactică a Sfântului Sinod în ședință de lucru

  Comisia teologică, liturgică şi didactică a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit în şedinţă de lucru marți, 5 septembrie, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, jud. Braşov. Şedinţa a fost dedicată îmbunătăţirii actualei ediţii a Liturghierului. Concluziile şi propunerile finale vor fi înaintate, spre aprobare, Sfântului Sinod.

  6 Septembrie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a participat la sfințirea Mănăstirii Făgețel din Episcopia Covasnei și Harghitei

  La invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat marți, 29 august 2017, la la sfințirea Mănăstirii Făgețel.

  30 August 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit biserica Parohiei Mărgineni

  Duminică, 27 august, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii  Sfântul Mare Mucenic Gheorghe  de la Parohia Mărgineni, Protopopiatul Drăgășani.

  27 August 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală

  Duminică, 20 august, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  20 August 2017

Pagini