IPS Varsanufie

 • Înalpreasfințitul Părinte Varsanufie își sărbătorește ocrotitorul spiritual

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  își sărbătorește ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Varsanufie cel Mare.

  6 Februarie 2023
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Înaintea lui Dumnezeu, omul lipsit de smerenie mai mult se osândește”

  „Omul nu trebuie să lucreze poruncile dumnezeiești în mod mecanic, ci așa cum îi place lui Dumnezeu, Care a căutat mai mult spre smerenia vameșului păcătos, decât spre faptele cele bune ale fariseului mândru. Astfel, poruncile dumnezeiești nu trebuie făcute pentru plăcerea care se naște din facerea binelui, ci tot pentru a-I plăcea lui Dumnezeu prin ele”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 5 februarie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  5 Februarie 2023
 • „Femeia cananeancă s-a încredințat voii lui Dumnezeu, având în inima sa credință, nădejde, dragoste și smerenie”

  „Femeia cananeancă, îndurerată de suferința fiicei sale, a cerut Mântuitorului tămăduirea acesteia „din duh de iubire”. Ea s-a încredințat voii lui Dumnezeu, având în inima sa credință, nădejde, dragoste și smerenie”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 29 ianuarie, la Paraclisul Arhiepiscopal „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Drăgășani.

  29 Ianuarie 2023
 • Rugăciune și recunoștință pentru binefacerile primite de la Dumnezeu. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie la ceas aniversar

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a împlinit, marți, 24 ianuarie, vârsta de 55 de ani.  Aniversarea a fost marcată prin rugăciune în Catedrala  Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea unde Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum.

  24 Ianuarie 2023
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Zaheu L-a primit pe Mântuitorul Hristos în casa sa, iar Dumnezeu a făcut locaș al Său din inima vameșului”

  „Înainte de a-L întâlni pe Mântuitorul Hristos, Zaheu era preocupat de cele pământești, își cheltuia toate puterile pentru folosul său propriu, în mod egoist, pe când, după ce a auzit chemarea lui Dumnezeu, a fost întru totul preocupat de viața duhovnicească, de mântuirea sufletului său, luptându-se din răsputeri să aibă acces la cerul în care Îl poate primi pe Dumnezeu”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 22 ianuarie, la Parohia Bărbătești din Protoieria Horezu.

  22 Ianuarie 2023
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Recunoștința descoperă noblețea sufletească a celui care o practică”

   „Să dăm mulțumire lui Dumnezeu, Care ne-a dat biruința prin Domnul nostru Iisus Hristos!” (I Corinteni XV, 57), nu doar printr-o simplă înșiruire a cuvintelor, ci prin faptele alese și bineplăcute lui Dumnezeu”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 15 ianuarie 2023, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

  15 Ianuarie 2023
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, aniversează 55 de ani de viață

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, aniversează, marți, 24 ianuarie, împlinirea a 55 de ani de viață.

  14 Ianuarie 2023
 • Filantropie și Cultură în Arhiepiscopia Râmnicului. Ședința anuală a Adunării Eparhiale. 1.653.046 lei au fost cheltuiți în scop filantropic și educațional

  Sala Gherasim Arhiepiscopul a Așezământului „Sfântul Antim Ivireanul” a găzduit joi, 12 ianuarie 2023, şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.
  Lucrările au fost precedate de săvârșirea slujbei de Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” de către Chiriarhul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  12 Ianuarie 2023
 • Binecuvântare arhierească la hramul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea

  În ziua sărbătoririi Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, sâmbătă, 7 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  7 Ianuarie 2023
 • „Mântuitorul Hristos a coborât în apele Iordanului și a primit a fi botezat de către Sfântul Ioan Botezătorul pentru a ne face părtași vieții Dumnezeieștii Treimi”

  „Prin Botezul Său, Mântuitorul a oferit firii omeneşti naşterea în Duh. Domnul nostru Iisus Hristos a coborât în apele Iordanului și a primit a fi botezat de către Sfântul Ioan Botezătorul pentru a ne face părtași vieții Dumnezeieștii Treimi”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Praznicul Botezului Domnului.

  6 Ianuarie 2023
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Viața noastră este un dar pe care îl aducem înaintea lui Dumnezeu”

  „Mântuitorul Hristos S-a  arătat a fi întru-totul smerit și S-a tăiat împrejur la trup, ca să ne aducă nouă duhovnicească tăiere împrejur, să primim înfierea și, de aceea, ne îndeamnă Sfântul Chiril al Ierusalimului: „Să vieţuim duhovniceşte, ca să fim învredniciţi de înfierea lui Dumnezeu”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în prima zi a noului an, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”.

  1 Ianuarie 2023
 • „Rostul Nașterii Mântuitorului Hristos din Fecioara Maria este locuirea lui Dumnezeu în oameni și a oamenilor în Dumnezeu”

  „Nașterea Fiului lui Dumnezeu s-a petrecut la timpul rânduit de Dumnezeu, după cum ne încredințează Sfântul Apostol Pavel: „când a venit plinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca pe cei de sub Lege să-i răscumpere, ca să dobândim înfierea” (Galateni IV, 4-5)”, a accentuat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în a doua zi de Crăciun, la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

  26 Decembrie 2022

Pagini