IPS Varsanufie

 • Chiriarhul Râmnicului a sfințit biserica de lemn „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Perișani

  Duminică, 23 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii  „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Mlăceni, comuna Perișani, Protopopiatul Călimănești.

  23 Iulie 2017
 • Arhiepiscopul Râmnicului a slujit la hramul Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Toplița

  Joi, 20 iulie 2017, la invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Toplița, cu prilejul sărbătoririi hramului acesteia.

  21 Iulie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a sfințit biserica Parohiei Văleni-Zătreni

  Duminică, 16 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil de la Parohia Văleni-Zătreni, Protopopiatul Horezu.

  16 Iulie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie: omul plin de patimi locuiește în mormântul egoismului său

  Duminică, 9 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii  Adormirea Maicii Domnului  din Parohia Dozești, Protopopiatul Drăgășani.

  9 Iulie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: alături de pregătirea și abilitățile noastre avem nevoie de ocrotirea lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și a sfinților

  Sâmbătă, 8 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a așezat o copie a icoanei Maicii Domnului Kazanskaia în biserica Mănăstirii Sfântul Ioan Iacob – Țara Loviștei, din comuna Racovița.

  8 Iulie 2017
 • Sărbătoarea „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Surpatele”

  Începând cu anul 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a rânduit ca în prima duminică a lunii iulie să fie prăznuită Cinstirea Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Surpatele

  2 Iulie 2017
 • Arhiepiscopul Râmnicului a slujit la hramul Catedralei Episcopale din Deva

  Joi, 29 iunie 2017, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la invitația Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei,  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, care și-a sărbătorit cel de-al doilea hram.

  30 Iunie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a participat la sărbătoarea Sfinţilor Mucenici de la Durostorum

  Duminică, 25 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a participat la evenimentele duhovniceşti desfăşurate la Catedrala Mitropolitană din Silistra (Durostorum), Bugaria, cu prilejul prăznuirii Sfinților Mucenici de la Durostorum.

  25 Iunie 2017
 • IPS Varsanufie: Viața Sfântului Ioan Botezătorul ne întărește să iubim dreptatea

  Sâmbătă, 24 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

  24 Iunie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a sfinţit biserica Parohiei Valea Cheii

  Duminică, 18 iunie 2017, credincioșii din localitatea Valea Cheii, județul Vâlcea, au trăit momente de aleasă sărbătoare, prilejuite de sfințirea bisericii parohiale. 

  18 Iunie 2017
 • În Duminica Tuturor Sfinților, Chiriarhul Râmnicului a așezat racla cu părticelele din moaștele Sfântului Teodosie de la Brazi în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Drăgășani

  În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Adormirea Maicii Domnului  din Drăgășani, unde a așezat și racla cu moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, ocrotitorul municipiului.

  11 Iunie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală la sărbătorirea a trei ani de la întronizare

  Arhiepiscopia Râmnicului s-a aflat în sărbătoare în data de 8 iunie, la împlinirea a trei ani de la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie în demnitatea de Arhiepiscop al Râmnicului. 

  8 Iunie 2017

Pagini