Eşti aici

Promovarea învățământului teologic vâlcean la Târgul ofertelor educaționale

19 Mai 2022 / Învățământ

Preoți, profesori și elevi de la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din municipiul Râmnicu Vâlcea au participat în zilele de 19 și 20 mai la „Târgul ofertelor educaționale”, care a avut loc în parcarea și în interiorul mall-ului Shopping City Râmnicu Vâlcea. Evenimentul educațional a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea.

Timp de două zile, liceele și colegiile din județul Vâlcea au prezentat absolvenților de ciclu gimnazial oferta de admitere în învățământul liceal. La nivelul județului Vâlcea, oferta pentru clasa a IX-a din acest an cuprinde un număr de 93 de clase pentru învățământul liceal și 26 de clase pentru învățământul profesional, a precizat în cuvântul de deschidere al evenimentului doamna Mihaela Andreianu, inspector şcolar general.

La acest eveniment educațional, au fost prezenți la un stand de promovare și reprezentanţii Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae, coordonați de pr. prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul instituției de învățământ teologic ortodox. În ziua deschiderii târgului de oferte educaționale, corul Seminarului, dirijat de pr. prof. dr. Dumitru – Siluan Scurtu, a susținut un concert de muzică bisericească pe un podium amenajat.

Pentru viitorul an școlar, 2022-2023, oferta școlară a Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea constă în:

- 2 clase pentru învățământul liceal:

- filiera Vocațională, profil Teologic, specializarea Teologie ortodoxă (24 locuri);

- filiera Teoretică, profil Umanist, specializarea Științe sociale (26 locuri);

         - 2 clase pentru învățământ postliceal sanitar, acreditat :

         - calificarea profesională: Asistent medical generalist (28 locuri - buget);

         - calificarea profesională: Asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare (28 locuri - buget).

        Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae cuprinde și școlarizare pentru învățământul preșcolar, prin arondarea Grădiniței cu Program Normal Toți Sfinții. Începând cu anul școlar 2022-2023, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae va cuprinde o nouă structură școlară pentru învățământul preșcolar, și anume Grădinița cu Program Normal Lizuca din mun. Râmnicu Vâlcea. 

Alte articole despre: