Eşti aici

Activități misionare în Protopopiatul Călimănești

8 Noiembrie 2018 / Administrativ

 Pentru preoții și enoriașii din unele parohii ale Protopopiatului Călimănești sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil a fost una de mare însemnătate duhovnicească.

Sărbătoarea a debutat cu Slujba Vecerniei și a Litiei la finalul căreia au fost organizate activități catehetice și duhovnicești și a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu.

S-au desfășurat activități în satul Drăgăneşti din Parohia Călineşti, unde s-au întrunit preoții din cadrul Cercului pastoral „Valea Lotrului”, la parohiile Sâmnic și Budești, prin participarea preoților din Cercul pastoral Budești.

La Parohia Bogdănești, după slujba Vecerniei, părintele Marcel Tănasie a ținut un cuvânt catehetic în care a subliniat că „învăţătura despre sfinţii îngeri este cuprinsă atât în Sfânta Scriptură, cât şi în scrierile Sfinţilor părinţi, ale scriitorilor bisericeşti şi în cărţile de cult ale Bisericii noastre Ortodoxe, ceea ce arată rolul lor important în doctrina şi cultul creştin-ortodox.Comuniunea dintre îngeri şi oameni se realizează în Biserică. Ei ne ajută în procesul mântuirii, ne fac să cunoaştem voia lui Dumnezeu, revelându-L în acelaşi timp prin calitatea lor de fiinţe spirituale apropiate de Creator.

Însăşi numirea de înger arată menirea lor de slujitori ai lui Dumnezeu şi organe ale Providenţei. Sfântul Ioan Damaschin spune că îngerii „locuiesc în Cer şi au un singur lucru de făcut: să laude pe Dumnezeu şi să slujească voinţei Lui”. Ei îi ajută pe oameni să înţeleagă realitatea eternă a lui Dumnezeu, îi călăuzesc spre Împărăţia Cerurilor, fiind mijlocitori între El şi oameni. Ei duc rugăciunile noastre către Dumnezeu şi au menirea de a-l ajuta pe om în efortul său de înduhovnicire a lumii pământeşti”.

Alte articole despre: