Eşti aici

Evenimente dedicate copiilor la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului

1 Iunie 2022 / Viața Eparhiei

Arhiepiscopia Râmnicului a organizat de 1 iunie evenimentele „Bucurii pentru copii. Daruri alese”, ce au prilejuit  participarea a peste 500 de copii la Sfânta Liturghie și la expozițiile, atelierele de creație din Scuarul Mihail Eminescu și din parcul Catedralei Arhiepiscopale, la festivitatea de premiere și la Concertul Corului de copii Brevis.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie, pe care numit-o „a copiilor”, evidențiind numărul mare de tineri care au participat și au oferit răspunsurile liturgice la strană, dar și pentru faptul că 200 dintre aceștia s-au împărtășit în această zi. „Copiii sunt icoane vii ale bunătății dumnezeiești și candele ale curăției, lucru de care ne încredințează Mântuitorul Hristos: „De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția Cerurilor” (Matei XVIII,3), a accentuat Înaltpreasfinția Sa în cuvântul de binecuvântare pe care l-a împărătșit celor prezenți.

Ziua de 1 Iunie a constituit un prilej de a-i așeza pe copii în comuniunea rugăciunii, dar și de a pune în lumină darurile pe care Preamilostivul Dumnezeu le-a împărtășit fiecăruia în parte, motiv pentru care în Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Calinic” a fost vernisată Expoziția de pictură a tinerei Dariana Elena Popa.

Dariana Elena Popa este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Râmnicu-Vâlcea, iar evoluția ei în lumea artistică s-a realizat treptat, încât la vârsta de 10 ani a obținut Premiul I, la pian, la Paris. Pasiunea pentru pictură s-a născut din dorința de a-și transpune stările, sentimentele și trăirile în plan vizual. Condusă de pasiunea pentru frumos, fire autodidactă, a reușit prin muncă să așeze pe pânze chipuri, imagini, dar și ceea ce simte.

În Scuarul Mihail Eminescu a fost organizată festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie și la Olimpiada „Cultură și Spiritualitate”, aceștia primind din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului”, și a doamnei Inspector Școlar General Mihaela Andreianu, diplome și daruri.

Ul alt dar oferit de 1 Iunie a fost Concertul Corului Brevis al Arhiepiscopiei Râmnicului, condus de părintele profesor Siluan Dumitru Scurtu, care a propus auditoriului o frumoasă călătorie în lumea copiilor, cu participarea domnișoarei Mara Săceanu, solista Operei comice pentru copii din București, și a doamnei profesoare Monica Valentina Scurtu.

Activitățile ludice și recreative au continuat în parcul Catedralei Arhiepiscopale pe parcursul întregii zile, copiii primind fructe și dulciuri.

Alte articole despre: