Eşti aici

Instalarea noului preot paroh din Parohia Călimănești I

6 Mai 2018 / Administrativ

În Duminica a cincea  după Paști, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Biserica  Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Călimănești a avut loc instalarea ca paroh a părintelui protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu la Parohia Călimănești I.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Părintele Consilier Nicolae Moga împreună cu un ales sobor de preoți, din care au făcut parte părinți protoierei, stareți ai mănăstirilor și părinții slujitori ai parohiei. Tâlcuind pericopa evanghelică a duminicii, părintele  Nicolae a arătat că „această convorbire a samarinencei cu Domnul Iisus Hristos, prezentată de Sfântul Evanghelist Ioan (cap. IV, 5-42), este revelatoare şi ziditoare de suflet.  Mântuitorul  i-a ieşit întru întâmpinare femeii samarinencii. Cerându-i apă, pentru potolirea setei fizice, Domnul Iisus Hristos arată că mijloacele materiale pot călăuzi sufletele pe cărările mântuirii. Deseori Dumnezeu foloseşte prilejuri simple pentru a interveni în viaţa omului. Episodul cu femeia samarineancă ni se arată a fi dialogul Domnului cu sufletul omenesc, care mai întâi se împotrivește dar mai apoi se supune și-Și adoră Creatorul”.

 

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Nicolae Moga, Consilier Administrativ-Bisericesc,  a oficiat instalarea noului paroh, înmânându-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia bisericii, cu evidențierea simbolismul acestora pentru cel căruia se încredinţează.
Noul paroh, părintele protoiereu Nicolae Ceaușu a adus mulţumire Bunului Dumnezeu, Mântuitorului Hristos şi Maicii Sale, pentru toate darurile şi binefacerile pe care le-a revărsat cu îmbelşugare peste persoana sa, mulţumind, în acelaşi timp, cu recunoştinţă, Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie pentru noua misiune încredinţată, asigurându-l că va avea o slujire rodnică și o bună-chivernisire a parohiei încredinţate spre păstorire.
 

Alte articole despre: