Eşti aici

Parohia Cheia
Parohia Cheia
Parohia Băeşti
Parohia Băeşti
Parohia Boişoara
Parohia Boişoara
Parohia Bujoreni
Parohia Bujoreni
Parohia Vlădeşti
Parohia Vlădeşti
Parohia Grebleşti
Parohia Grebleşti
Parohia Grebleşti
Parohia Grebleşti
Parohia Olăneşti Sat I
Parohia Olăneşti Sat I
Parohia Sfântul Gheorghe
Parohia Sfântul Gheorghe
Parohia Sfântul Gheorghe
Parohia Sfântul Gheorghe
Parohia Sfântul Gheorghe-Nord
Parohia Sfântul Gheorghe-Nord
Parohia Sfântul Gheorghe-Nord
Parohia Sfântul Gheorghe-Nord
Parohia Sfântul Gheorghe-Nord
Parohia Sfântul Gheorghe-Nord
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti
Parohia Berbeşti

Cateheze în Eparhia Râmnicului, în a cincea săptămâna a Postului Mare

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, au fost susţinute cateheze în Eparhia Râmnicului în a cincea săptămână a Postului Mare.

În Parohia Boişoara, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Boişoara, la iniţiativa preotului paroh Mihai Cristian Mitu, s-a desfăşurat programul social-educaţional de meditaţii gratuite la matematică pentru elevii claselor V-VIII. Şedinţele de meditaţii sunt susţinute în fiecare sâmbătă, între orele 13:00 şi 15:00, de doamna preoteasă Mitu Iuliana Georgeta, profesor de matematică.

Duminică, 17 aprilie 2016, în Parohia Olăneşti Sat I s-a desfăşurat o seară duhovnicească. După slujba Vecerniei, preotul paroh George Pomeneşte a susţinut cateheza cu tema Despre pocăinţă, arătând credicioşilor importanţa acestei virtuţi pentru dobândirea vieţii veşnice.

În data de 17 aprilie 2016, la Parohia Naşterea Maicii Domnului din Vlădeşti, părintele Stănescu Constantin a susţinut o cateheză despre spovedanie, cu tema Viaţa trăită în Hristos prin pocăinţă şi spovedanie. Au fost de faţă numeroşi creştini, printre care şi un grup de elevi.

Cu ocazia apropierii praznicului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, elevilor de la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea le-a fost prezentată viaţa sfântului şi informaţii despre cele două biserici din Râmnic al căror ocrotitor este. Evenimentul s-a desfăşurat ȋn cadrul parteneriatului dintre parohii şi Colegiul Energetic, urmând să fie completat de vizitarea locaşurilor de cult amintite ȋn cadrul unor vizite de documentare privind arhitectura bisericească, cadrul liturgic, dar şi pentru zidire şi folos duhovnicesc.Cateheza a fost susţinută de Pr. Simion Mihăiţă Constantin.

În baza Protocolului de Cooperare încheiat între Parohia Sfântul Gheorghe-Nord şi Liceul Antim Ivireanu din Râmnicu-Vâlcea, preotul paroh Gabriel Vasile Neagoe a desfăşurat o acţiune de catehizare a elevilor clasei a cincea, unde este dirigintă doamna profesor de Religie, Mădălina Elena Proteasa. În acest sens a fost susţinută cateheza cu tema Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de biruinţă, prin care s-a prezentat copiilor viaţa şi importanţa prăznuirii acestui sfânt, acţiune încheiată cu oferirea iconiţelor ce-l închipuie pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi a dulciurilor ce prevestesc apropierea Marii Sărbători Pascale.

În ziua de 15 aprilie 2016, în Parohia Bujoreni, din Protopopiatul Călimănești, un număr de șapte preoți și credincioșii din parohie au participat la o seară duhovnicească. Întâlnirea ziditoare de suflet a debutat cu slujba Deniei Acatistului Bunei Vestiri şi a continuat cu Taina Sfântului Maslu, încheindu-se cu un cuvânt de învățătură cu tema Despre pocăință - o înnoire permanentă a vieţii, rostit de părintele paroh Tănasie Marcel.

Dupa savârșirea Sfintei Liturghii, la Parohia Greblesti, în cadrul întâlnirilor catehetice cu copiii, preotul paroh Negoescu Nicolae Daniil, a susţinut cateheza Despre pocăință. La această activitate au participat 14 copii, elevi ai Scolii Gimnaziale Câineni-Greblești.

La Parohia Cheia, din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu pentru elevii Şcolii Gimnaziale si a fost  susţinută cateheza Despre Post şi foloasele lui, de către preotul paroh Lică Nicolae. La oficierea Sfântului Maslu a participat şi profesorul de religie, preotul Istratie Vasile. 

Duminică, 17 aprilie 2016, în Parohia Slăvești din comuna Berbești la biserica parohială cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul s-au trăit momente sublime, atât de către enoriașii parohiei, cât și de către preoții Protopopiatului Horezu, care se ocupă cu catehizarea tinerilor și adulților în parohiile pe care le păstoresc. Subiectul întâlnirii a avut la bază Taina Pocăinței, tema numindu-se Despre Pocăință, și a fost elaborată și prezentată de părintele Constantin Șandru de la Parohia Mateești II. Completări și discuții pe lângă această deosebită lucrare au fost aduse și de către preoții Gheorghe Bădoi, Ștefan Boiangiu, Vasile-Emanoil Găman și părintele paroh Claudiu Georgescu. Următoarea Întâlnire duhovnicească de acest fel va avea loc în ziua de Florii, la orele 17, în Parohia Costești, la Biserica Adormirea Maicii Domnului.

 

Alte articole despre: