Eşti aici

„Colindând, vestim și lăudăm Nașterea Domnului” – Concert de colinde în Protoieria Horezu

7 Decembrie 2017 / Învățământ

 Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, în Protopopiatul Horezu se derulează proiectul „Colindând, vestim și lăudăm Nașterea Domnului” susținut prin implicarea parohiilor Mateești II, Greci, Costești și Foleștii de Sus.

Proiectul are drept scop păstrarea tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun, cultivarea iubirii creștine și a respectului față de semeni. În cadrul acestuia sunt  organizate trei concerte de colinde susținute de corurile de copii, pregătite și dirijate de preoții implicați: în data de  6 decembrie în Biserica Adormirea Maicii Domnului din Costești, în data de 10 decembrie în Biserica Sfinții Apostoli din Foleștii de Sus și în data de 17 decembrie în biserica parohială Nașterea Maicii Domnului a Parohiei Mateești II.

Miercuri, 6 decembrie, biserica parohială Adormirea Maicii Domnului din Costești a fost gazda primului eveniment cultural-duhovnicesc.  Grupul parohiilor Mateeștii II și Greci însoțit de preoții Constantin Șandru și Ilie Turcescu, Grupul parohiei Foleștii de Sus însoțit de preoții Vasile-Emanoil Găman și Ion Găman, au fost întâmpinate cu mare bucurie de preoții parohiei, Filip Marin și Ion Marin, alături de autoritățile locale, cadre didactice și enoriași.

La sfârșitul spectacolului, încheiat de grupul parohiei gazdă, participanții au primit daruri din partea organizatorilor. 

Alte articole despre: