Eşti aici

Deschiderea Anului şcolar la Seminarul Teologic Ortodox din Râmnicu-Vâlcea

12 Septembrie 2017 / Învățământ

La Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae  din Râmnicu-Vâlcea a avut loc luni, 11 septembrie, deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an şcolar 2017-2018. 

Cu acest prilej, părinţii profesori, profesorii, precum şi elevii seminarişti şi părinţii acestora au participat la o slujbă de Te Deum.

După slujba de Te Deum, Părintele Ștefan Zară, Directorul Seminarului Teologic, a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la începutul noului an şcolar, prin care i-a încredințat pe cei prezenți de părinteasca dragoste și povățuire în formarea duhovnicească și intelectuală, la baza căreia a reafirmat importanța rugăciunii: Așa cum suntem obișnuiți ca la orice început al unei lucrări să cerem ajutorul lui Dumnezeu, acum, când elevii încep din nou drumul creșterii intelectuale, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-Și reverse harul Său asupra acestora și să-i ocrotească în purtarea Sa de grijă. Educația presupune muncă, cercetare, atenție deosebită, dar înainte de toate rugăciune, așa cum Sfântul Isaac Sirul accentuează în scrierile sale, condiția esențială a succesului în orice lucru întreprins de om este ca „orice lucru, mare sau mic, să fie cerut cu rugăciune de la Ziditorul Său”.

În cadrul festivităților, a fost transmis mesajul Inspectoratului Școlar Vâlcea, prin domnul inspector, Romeo Popescu, precum și mesajele instituțiilor județe și locale.

Festivitatea de deschidere a anului școlar s-a desfășurat și la școala gimnazială din cadrul Seminarului, unde, după sluba de Te Deum, cei mici au fost întâmpinați de doamnele și domnii învățători și profesori. 

Alte articole despre: