Eşti aici

Școala de Vară „Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel” din cadrul Parohiei Băbeni I

26 Iunie / Știri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Centrul catehetic „Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel” al Parohiei Băbeni I din Protoieria Râmnicu-Vâlcea, organizează pe tot parcursul vacanței de vară, în zilele de marți și vineri, un atelier de pictură pentru tinerii din cuprinsul parohiei.

Activitatea se desfășoară în cadrul Școlii de Vară, unde cei mici au oportunitatea de a învăța noțiuni de bază despre artă, tehnica de lucru a icoanelor pe sticlă, tradiția iconografică și importanța ei în creștinism, cum să combine culorile pentru a obține nuanțele potrivite și cum să folosească instrumentele și materialele specifice picturii pe sticlă.
Rolul acestei activități de educare prin artă desfășurate sub îndrumarea doamnei profesor Violeta Țuicu, este pentru cei mici acela de relaxare, de a învăța lucrul în echipă și de a socializa cu ceilalți copii, legând noi pretenii.
„Prin această acţiune venim în întâmpinarea copiilor, în această perioadă de vacanţă, cu un atelier de pictură prin care încercăm să cultivăm celor mici simţul artistic, iubirea de frumos şi, în acelaşi timp, să le insuflăm dragostea pentru sfinţi şi pentru Biserica noastră strămoşească. Acest atelier de pictură este, de asemenea, şi o modalitate prin care cei mici au aflat mai multe informaţii din viaţa sfinţilor pe care îi pictează cu migală şi cu dragoste”, a transmis părintele paroh Emil Rădulescu.

Alte articole despre: