Eşti aici

Cercul Pastoral-Misionar Călimănești

25 Mai / Știri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 23 mai, Parohia Scăueni din Protopopiatul Călimăneşti, a găzduit ședința de primăvară a preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Călimănești.

Întrunirea prezidată de Părintele Protoiereu Nicolae Moga a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, în Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” după care a urmat ședința de lucru dedicată „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilori”.
În cadrul ședinței, părintele paroh Daniel-Nicolae Udrea, a susținut referatul cu tema „Îngrijirea bolnavilor este poruncă dumnezeiască și datorie socială”, unde a reliefat faptul că: „Viața cotidiană a devenit foarte complexă, ritmurile de lucru s-au accelerat și nu mai găsim timp pentru a vizita bolnavii din spitale sau pe cei singuri, aflați în suferință acasă. Sprijinul emoțional, compasiunea, înțelegerea și comunicarea eficientă între bolnav, familia acestuia și personalul medical sunt condițiile principale pentru a spori vindecarea celor suferinzi. Ceea ce astăzi oferă tot mai puțin familia și instituțiile statului trebuie oferit de slujitorii Bisericii, deoarece vindecarea sufletului facilitează vindecarea trupului.
Dumnezeu dorește să vindece omul în integralitatea ființei sale, primirea învățăturii fiind ea însăși condiție pentru vindecare, iar din Sfânta Scriptură înțelegem limpede că vindecarea trupului este semnul unei vindecări mai profunde care este iertarea păcatelor”
(Marcu II, 10-12).
La final au urmat interesante discuţii asupra temei propuse, precum şi asupra altor probleme și aspecte de ordin pastoral-social și administrativ-gospodăresc din fiecare parohie, după care a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru părintele Nicolae Udrea fost paroh al Parohiei Scăueni.

Alte articole despre: