Parohia Băbeni I

 • Sărbătoarea de Sânziene și Ziua Iei, la Parohia Băbeni I

  De sărbătoarea Sânzienelor, enoriașii Parohiei Băbeni I, au îmbrăcat Ia ca simbol al sufletului românesc tradiţional creştin, care dăinuie din timpuri străvechi.

  26 Iunie 2023
 • „Eternul Eminescu” omagiat la Mănăstirea Ostrov

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, luni, 15 ianuarie, la Mănăstirea Ostrov din stațiunea Călimănești, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a manifestării ,,Eternul Eminescu", în contextul Zilei Culturii Naționale a României.

  15 Ianuarie 2018
 • Chiriarhul Râmnicului: „Patriarhul Justinian i-a cinstit pe sfinții români și a arătat dragoste față de credincioși prin lucrarea socială pe care a desfășurat-o”

  Duminică, 24 septembrie, credincioșii din orașul Băbeni au trăit momente de bucurie duhovnicească prilejuite de prezența și slujirea Înaltpreafințitului Părinte Arhiepiscop  Varsanufie. 

  25 Septembrie 2017
 • Expoziție de icoane la Parohia Băbeni I

  În Duminica Ortodoxiei, la Biserica Buna Vestire din oraşul Băbeni a fost organizată o expoziţie de icoane realizate de membrii cercului de pictură „Dialog plastic” al Parohiei Băbeni I. 

  8 Martie 2017
 • Comemorarea poetului Dragoș Vrânceanu

  Marţi, 14 februarie 2017, în sala de festivităţi a Primăriei oraşului Băbeni, s-a desfăşurat manifestarea ,,In memoriam Dragoş Vrânceanu”- 110 ani de la naşterea mentorului vieţii literare vâlcene a anilor 1970.

  16 Februarie 2017
 • Tabăra de creaţie plastică Ortodoxie şi Artă

  Parohia Băbeni I, în parteneriat cu Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu” din Băbeni şi Centrul Judeţean pentru Cercetarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, a organizat în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, a XIII-a ediţie a Taberei de creaţie plastică „Ortodoxie şi artă”.

  26 August 2016
 • Parohia Băbeni I

  Ziua Internaţională a Sportului, la Parohia Băbeni I

  Miercuri, 18 mai 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Sportului, la Liceul George Ţărnea din oraşul Băbeni s-a desfăşurat un turneu de mini fotbal la care au participat elevi cu vârsta mai mică de 15 ani.

  La acest turneu organizat de părintele Emil Rădulescu de la Parohia Băbeni I au participat şi elevii din Parohia Frânceşti I şi din Parohia Dianu.

  18 Mai 2016
 • Parohia Dăești I

  Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii

  Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a fost celebrată Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.

  4 Aprilie 2016