Eşti aici

Expoziție de icoane la Parohia Băbeni I

8 Martie 2017 / Învățământ

În Duminica Ortodoxiei, la Biserica Buna Vestire din oraşul Băbeni a fost organizată o expoziţie de icoane realizate de membrii cercului de pictură „Dialog plastic” al Parohiei Băbeni I. 

Cercul de pictură „Dialog plastic” organizat în parteneriat cu Casa de Cultură din Băbeni începând cu anul 2003, cu sprijinul Centrului Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale  Vâlcea, organizează sub coordonarea Părintelui Emil Rădulescu de la Parohia Băbeni I și al doamnei Mioara Comănescu-Plop, profesor de artă plastică, ateliere și tabere de iconografie, la finalul cărora sunt organizate diferite evenimente cu caracter spiritual-cultural.

„Expoziția de icoane organizată în Duminica Ortodoxiei s-a dorit a fi o mărturie a modului în care copiii parohiei noastre își mărturisesc credința prin reprezentarea iconografică a Mântuitorului Iisus Hristos, a Maicii Domnului și a sfinților ocrotitori. Dincolo de însușirea tehnicii de a picta, rolul cercului de pictură este și unul catehetic, întrucât ne propunem să le descoperim și virtuțile pe care trebuie să le deprindă iconarul”, a subliniat Părintele Emil Rădulescu. 

Alte articole despre: