Eşti aici

Tabăra de creaţie plastică Ortodoxie şi Artă

26 August 2016 / Învățământ

Parohia Băbeni I, în parteneriat cu Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu” din Băbeni şi Centrul Judeţean pentru Cercetarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, a organizat în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, a XIII-a ediţie a Taberei de creaţie plastică „Ortodoxie şi artă”.

Participanţi au fost membrii cercului de pictură organizat de Parohia Băbeni I. Săptămânal, elevi talentați din oraşul Băbeni beneficiază de îndrumarea de un înalt profesionalism a doamnei Mioara Comănescu  Plop, inspector în domeniul artei plastice în cadrul Centrului Judeţean pentru Cercetarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea. Cercul fiinţează fără întrerupere din anul 2003, iar rezultatele au apărut încă din primele luni. Dintre sutele de membri ai acestui cerc, cei mai talentați au reprezentat cu cinste oraşul Băbeni la concursurile județene şi naționale de profil, unde au obţinut foarte multe premii.

15 tineri talentaţi s-au putut bucura, în perioada 21-26 august, de mirificul areal de inspiraţie oferit de frumoasa staţiune vâlceană. Pe lângă atelierele de creaţie plastică, coordonate de către doamna Mioara Comănescu Plop, tinerii au participat la activităţile cu caracter catehetic, coordonate de către părintele Emil Rădulescu, au vizitat mănăstirile Cozia, Ostrov şi Turnu, dar şi ludicul, pandantul copilăriei, a constituit un element esenţial al acestei experienţe de neuitat.

De imaginaţia, talentul si inspiraţia cromatică a tinerilor artişti, iubitorii de frumos se pot bucura cu ocazia expoziţiei organizate sâmbatã, 3 septembrie, în sala de festivităţi a Primăriei oraşului Băbeni, în contextul celei de-a XLV-a ediţii a Festivalului Folcloric de Inspiraţie Pastorală ,,La Izvorul Dorului”.

Alte articole despre: