Eşti aici

„Eternul Eminescu” omagiat la Mănăstirea Ostrov

15 Ianuarie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, luni, 15 ianuarie, la Mănăstirea Ostrov din stațiunea Călimănești, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a manifestării ,,Eternul Eminescu", în contextul Zilei Culturii Naționale a României.

Evenimentul a fost organizat de către Parohia Băbeni I, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Primăria orașului Băbeni, Casa de Cultură ,,Dragoș Vrânceanu" Băbeni și Liceul ,,George Țărnea" din Băbeni.

Cu această ocazie, un grup de elevi ai Liceului din Băbeni, membri ai Cercului Catehetic al Parohiei Băbeni I, au participat la slujba de pomenire, la finalul căreia au recitat versuri din lirica eminesciană  și au depus flori la statuia poetului național Mihai Eminescu.

Evenimentul s-a bucurat de participarea elitistă a unor scriitori, oameni de cultură și artă, din partea C.J.C.P.C.T. Vâlcea și a Liceului ,, George Țărnea",  care au rostit alocuțiuni în care au evocat personalitatea marelui om de cultură Mihai Eminescu și importanța creației sale în arealul culturii române.

Alte articole despre: