Eşti aici

Activități catehetice și filantropice în Protoieria Drăgășani

11 Decembrie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, în Protoieria Drăgășani se desfășoară mai multe proiecte catehetice, culturale și social-filantropice.

Pe parcursul lunii decembrie, sunt propuse tinerilor și elevilor din parohii o serie de activități duhovnicești și proiecte educaționale, inițiate și coordonate de către preoții slujitori, în colaborare cu profesorii de Religie din zona Drăgășani. Într-un astfel de parteneriat sunt implicate parohiile Mădulari, Fârtățești I și II, Giulești și Rusănești din cuprinsul Protoieriei Drăgășani. Parohiile organizează săptamânal, în biserici, după săvârșirea Sfintei Liturghii și a Tainei Sfântului Maslu, cateheze cu tinerii și programe de colinde. În timpul săptămânii, preoții sunt invitați și în școli, pentru a-i încuraja pe elevi să fie implicați în această perioadă a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos în activitățile social-filantropice ale comunității, prin vizitarea la domiciliu a celor singuri și bolnavi, prin păstrarea tradiției creștinești de a colinda, împărțind bucurii duhovnicești și daruri de alimente și haine.

„A dărui este cuvântul care ne zidește în credință și iubire milostivă față de semeni, mai cu seamă în vremea Postului. Să dăruim din timpul nostru, din știința și rugăciunea noastră, împărțind ofrande de hrană, haine, medicamente și cuvinte de mângâiere duhovnicească celor însingurați sau bolnavi, aflați în neputințe trupești ori lipsuri materiale. Să rămânem vestitori în faptă și cântare de colind ai marelui Praznic Împărătesc, Nașterea Mântuitorului lumii, Iisus Hristos!", sunt cuvintele pe care părintele protoiereu Daniel Bîrneață le-a adresat preoților implicați în aceste proiecte.

Alte articole despre: