Eşti aici

Credință, tradiție și comuniune la Parohia Băbeni I: Sărbătoarea Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, ocrotitorul spiritual al orașului

26 Iulie / Știri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în zilele de 25 și 26 iulie, credincioșii Parohiei Băbeni I și cei din împrejurimi și-au cinstit în chip deosebit ocrotitorul spiritual al urbei.

Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, a devenit din anul 2017, ocrotitorul orașului Băbeni, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, care, în cel de-al treilea an de arhipăstorire în scaunul vlădicesc de la Râmnic, a așezat spre cinstire și închinare, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Băbeni părticele din sfintele moaște ale Schimonahului de pe Valea Chiliilor.
Sărbătoarea a debutat joi, 25 iulie, la ora 18:00, când un ales sobor de preoți a săvârșit slujba Vecerniei cu Litie, după care icoana și chivotul cu părticele din sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Ioanichie au fost purtate în procesiune pentru binecuvântarea comunității pe străzile orașului.
La final, bucuria cinstirii a fost împletită de membrii Grupului vocal „Dor” al Casei de Cultură „Dragoș Vrânceanu”, care au suținut un scurt recital de pricesne.
Vineri, 26 iulie, de la ora 08:00, a avut loc punctul culminant al Sărbătorii: Sfânta Liturghie, care a adunat mulțimea credincioșilor în jurul altarului, fiind urmată de agapa frățească.„Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, a devenit din anul 2017, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, ocrotitorul orașului nostru. Prin rugăciune și comuniune, Băbeniul își reconfirmă angajamentul față de tradițiile și valorile spirituale ale comunității, cinstindu-și cu mândrie și bucurie ocrotitorul. Aceste zile de sărbătoare nu doar că întăresc legătura comunității cu trecutul său spiritual, dar și reînnoiesc speranța și credința într-un viitor binecuvântat”, a transmis părintele paroh Emil Rădulescu.

Alte articole despre: