Eşti aici

Parohia Pietrari-Schit
Parohia Pietrari-Schit
Parohia Covreşti
Parohia Covreşti
Parohia Oteşani
Parohia Oteşani
Parohia Pietrari-Schit
Parohia Pietrari-Schit
Parohai Băbeni V
Parohai Băbeni V
Parohia Băile Olăneşti
Parohia Băile Olăneşti
Parohia Bodeşti II
Parohia Bodeşti II
Parohia Blejani
Parohia Blejani
Parohia Bodeşti II
Parohia Bodeşti II
Parohia Bodeşti II
Parohia Bodeşti II
Parohia Cernişoara
Parohia Cernişoara
Parohia Dăeşti I
Parohia Dăeşti I
Parohia Negruleşti
Parohia Negruleşti
Parohia Racoviţă
Parohia Racoviţă
Parohia Racoviţă
Parohia Racoviţă
Parohia Scundu I
Parohia Scundu I
Parohia Troianu I
Parohia Troianu I
Parohia Vasilaţi I
Parohia Vasilaţi I

Cateheze în Eparhia Râmnicului, în a doua săptămâna a Postului Mare

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, în a doua Săptămână a Postului Mare au fost susţinute cateheze în Eparhia Râmnicului.

La Parohia Bărbătești, în parteneriat cu Școala Gimnazială Bărbătești, prin implicarea doamnei profesoare de Religie, Ileana Sima, în ziua marii sărbători a Bunei Vestiri a fost suţinută o cateheză elevilor clasei a VII-a.

La Parohia Negrulești-Bârzești, părintele Marian Șogor a susținut o cateheză la Biserica Sfântul Dumitru.

Credincioșii din Parohia Băbeni V au participat miercuri, 22 martie 2016, la o întâlnire duhovnicească. Seara a debutat cu slujba Acatistului Bunei Vestiri, urmată de slujba de sfinţire a apei și de rugăciuni de binecuvântare a seminţelor aduse la biserică de către enoriaşi. Seara de zidire sufletească a continuat cu susținerea, de către părintele Miulescu Radu Constantin, a catehezei cu tema Despre Spovedanie și Împărtășanie.

La Parohia Dăești I din Comuna Dăești, Pr. Prof. Simion Vasile, parohul bisericii cu hramul Pogorârea Sfântului Duh din Râmnicu Vâlcea a ţinut un cuvânt de învățătură. Cateheza susținută de părintele SimionVasile s-a încheiat cu accentuarea rolului Sfintelor Taine a Spovedaniei și Împartășaniei, care dau sens urcușului duhovnicesc al creștinului în vremea postului.

Vineri, 25 martie 2016, la Parohia Băile Olăneşti, părintele Groşenoiu Emilian, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Justinian Marina din localitate, a desfăşurat o întâlnire cu elevii clasei pregătitoare. În cadrul întâlnirii, copiii au fost împărtăşiţi, au colorat scena cu Buna Vestire, iar la final au primit o masă caldă şi daruri din partea parohiei.

Duminică, 27 martie 2016, la Parohia Vasilați I, din oraşul Bălceşti, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, urmată de cateheza Despre Spovedanie și Împărtășanie, susținută de părintele Gherghin Cornel.

Vineri, 25 martie 2016, părintele Calin Benoni-Romulus, de la  Parohia Scundu, a organizat o seară duhovnicească la biserica parohială cu tema Despre rugăciune. Credincioşii au participat mai întâi la Taina Sfântului Maslu, savarsită de un sobor de preoţi de la parohiile din localitaţile Scundu, Ioneşti,Orleşti si Prundeni.

În duminica a doua din Postul Mare, părintele Mihai Sorin de la Parohia Blejani a organizat o seară duhovnicească cu tematica Despre Spovedanie si Împărtaşanie.

Duminică, 27 martie 2016, la Parohia Bodești II s-a organizat cateheza cu titlul Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Euharistii, șusținută de părintele Dumitru Andronescu de la parohia Cernișoara. La întrebările enoriașilor prezenți au răspuns preoții Georghe Bădoi de la Parohia Oteșani, Ion Marin de la Parohia Costești, Ștefan Boeangiu de la Parohia Alunu și Vasile-Aurelian, părintele paroh.

Continuarea serilor duhovnicești se va face duminică, 3 aprilie 2016, cu tema Importanța Sfintei Liturghii, ce va fi susținută în Parohia Horezu I, de către părintele Mădălin Iacovescu.

Cu prilejul hramului bisericii din satul Brad-Clocotici, de Buna Vestire, elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială Racoviţa, însoţiţi de doamna profesoară de Religie, Marin Anişoara, au participat la oficierea slujbei Vecerniei, după care părintele paroh a prezentat cateheza Sărbătoarea Bunei Vestiri.

În ziua de 18 martie 2016, la biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul, din comuna Mihăești, satul Măgura, în cadrul serii duhovnicești, a fost susținută de către părintele paroh Ionuț Sandu cateheza tematică Despre credință - rolul educației religioase în formarea tinerilor și importanța mărturisirii ei.

Alte articole despre: