Eşti aici

Târgul Ofertelor Educaționale pentru Licee

17 Mai 2023 / Învățământ

La Râmnicu-Vâlcea, pe data de 12 mai 2023, în incinta centrului comercial Shopping City, a avut loc Târgul Ofertelor Educaționale pentru Licee, unde toate liceele din județ au avut ocazia de a-și prezenta oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024.

În cadrul Târgului Educațional a fost prezent și Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Nicoale” din Râmnicu-Vâlcea, care doreşte să aducă fiecărui copil bucuria învăţării prin metode interactive, în lumina învăţăturii creştine şi în contextul culturii şi civilizaţiei contemporane.
Provocările societăţii contemporane includ şi democratizarea relaţiilor interumane, pregătirea elevilor în spirit practic pentru a se putea adapta la diferitele opintiri ce se vor afla în calea lor de desăvârşire profesională şi spirituală.
Şcoala, pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice pe care trebuie să le impună educabililor săi, are un rol major în fixarea valorilor umane din personalitatea individului cum ar fi demnitatea, spiritul creştin şi civic, politeţea, responsabilitatea, sinceritatea. Având în vedere ritmul alert şi ameţitor în care evoluează generaţiile de astăzi, adesea sărind peste inocenţa copilăriei sau adolescenţei, ca instituţie aflată în slujba Bisericii, Seminarul Teologic își propune să cizeleze caractere în spirit creştin în conformitate cu paradigma Adevăr-Bine-Frumos.
Programul Seminarului implică o adaptare a elevilor la ritmul şi la pulsul Bisericii, fapt care înseamnă garanţia că fluxul de viaţă sacră şi de sfinţenie al acesteia va pătrunde şi în ei.
Având cadrul necesar să-i îndrume pe tineri, să stabilească legături unii cu alţii, să trăiască suferinţe şi bucurii impreună, să discearnă între bine şi rău, să se desăvârşească moral, să înteleagă dragostea pentru pământul şi pentru casa în care s-au născut, să răzbată în viaţă prin puterea credinţei, să fie cât mai competenţi şi cât mai competitivi într-o societate în permanentă transformare, Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Nicoale” din Râmnicu-Vâlcea, vine în atenția elevilor cu următoarea Ofertă Educațională pentru anul școlar 2023-2024:

Învățământ Liceal:

  • 1 clasă cu profil Teologic, având specializarea Teologie Ortodoxă (24 de locuri);
  • 1 clasă Stiințe Scociale (26 locuri);

Învățământ Postliceal:

  • 1 clasă Asistent Medical Generalist (28 locuri);
  • 1 clasă Asistent Medical Balneofiziokinetoterapie și Recuperare (28 locuri).

Alte articole despre: